Na wyjeździe

16 września 2012 13:01
i też z utęsknieniem czekasz na wolny etat )
16 września 2012 15:15
Romana: Milego odpoczynku w innym klimacie ! U mnie dalej sloneczko caly dzien, na szczescie w nocy chlodno, dobrze sie spi.
16 września 2012 15:51
dziś jadę o g.20, kochani! U mnie słoneczko szaleje, że aż żal jechać, tym bardziej, że do Herra chyba już nie wrócę, bo muszę poszukać własnej szteli z dobrą demencją, hi, hi...

Dzięki za ciepłe słowa, jesteście kochane.

Sylwunia i Wissenka, o fińskim języku pomyślcie! Zamieniłybyście marudnych dziadków na śliczne i milusie dzieciaczki, o pensji 2000 euro netto na start nie wspomnę....I płatnych wakacjach i szacunku społecznym...
16 września 2012 16:12
Romana, to co konczysz przygode z Promedica ?

Ojejej, zycze Ci szerokiej drogi !!!

tak na marginesie, ja zawsze marzylam pomieszkac w Helsinkach :)

a Ty na prawde bedziesz szukac sobie stelli z demencja?
16 września 2012 16:58
Romana szerokości... :))) melduj się nam jak dotrzesz na ojczystą ziemię...

Ja wróciłam z wycieczki, byliśmy ze znajomymi w Schwarzwaldzie, pełen releks :P sama nie wierzyłam, że można się tak wyluzować :)))
16 września 2012 17:07
szerokiej drogi )) pozdrowienia
16 września 2012 19:45
No proszę, ileż pedagogów u nas :) To muszę napomknąć, że swego czasu też zrobiłam sobie tzw. ścieżkę pedagogiczną (równolegle ze studiami). Praktyki w szkole również odbyłam. Trwała dwa lata. Chwilę pracowałam na zastępstwo. Pomyślałam, że kto wie, co mnie w życiu czeka. Może zdecyduję się kiedyś na pracę nauczycielki? ;) Póki co, życie toczy się innym torem, ale też jest fajowo :)

W środę o 22 ruszam do DE. Tym razem jadę Sindbadem.
16 września 2012 20:09
Giunta, Ty jezdzisz z Atherima ? Juz mi sie myli kto z kim :)

Ó wlasnie 20sta - Romana juz wyjezdza z DE :( Niech jej sie dobrze jedzie do domku :)

Sylwunia, moja babka mowi , ze ona ciagle sobie robila wypady do Schwarzwaldu :) i ponoc tam uroczo :) A dzis na spacerku naszym slimakowatym, spotkalismy taka spacerowiczke , ok 70lat i ona mowila ze jest z Schwarzwaldu wlasnnie ale urlop robi sobie u nas :)
16 września 2012 20:41
Jeżdżę z InterKadrą :)
16 września 2012 20:47
No i bardzo dobrze jak wrócisz do kraju ,to będziesz świetnie mówić po niemiecku,może przyda Ci się w twoim zawodzie.
17 września 2012 12:03
witam w ten piękny, słoneczny dzionek :)

Giunta oo ja tak jak Ty zrobiłam blok pedagogiczny na studiach, też miałam miesięczne praktyki w liceum i podstawówce ale niestety nie miałam możliwości popracować dłużej :/ i teraz muszę wyjeżdzać bo pracy brak :/

Romana mam nadzieję, że szczęśliwie dojechałaś :)
17 września 2012 14:16
No tak... Jeśli chodzi teraz o pracę dla nauczycieli, to nie ma lekko... :) Trudno się gdzieś wbić.
17 września 2012 17:55
Giunta , a no tak :) Spakowana juz jestes `?

Co robicie dla swoich seniorow na kolacje ? Ja dzis jej podam Kartoffelnsalat ( kupilam gotowa) . A jutro gotuje Kürbissuppe :) Raz juz gotowalam ale bez oleju dyniowego . Teraz zamierzam dodac + mleko kokosowe :) Co myslicie ?
17 września 2012 21:07
Kaya, jeszcze się nie spakowałam :) Zrobię to jutro...a może nawet i w środę. Wyjazd dopiero o 22, więc myślę, że spokojnie zdążę.

Godzinkę temu zadzwonił do mnie dziadek z informacją, że mocno trzyma kciuki i życzy mi powodzenia a w czwartek będzie na mnie czekał :)
17 września 2012 23:12
Giunta, trzymam kciuki :*