Na wyjeździe

22 czerwca 2013 07:50 / 1 osobie podoba się ten post
Andrea,cieszę razem z Tobą z powrotu do domku:).Nie przesadż z toastami he,he
U mnie zimno i pochmurno i tak będzie przez kilka dni.Może i lepiej bo skóra odpocznie os słońca.
Miłego dnia wszystkim
22 czerwca 2013 07:54
Czy w soboty listonosze w niemczech roznosza poczte czy maja wolne? Czekam na wazna przesylke z tabletkami dla psiaka i mam nadzieje nie czekac do poniedzialku : (
22 czerwca 2013 08:07
Ale się nie wyspałam! Bezsenność mnie dopadła, usnęłam nad ranem i ledwo zwlekłam się dziś z łóżka.
22 czerwca 2013 08:16 / 2 osobom podoba się ten post
Witam z krainy hiszpańskich czasów!

Zabawiłam się wczoraj przez sporą część popołudnia w detektywa, by zgłębić, kiedy w potocznej rozmowie Hiszpanie używają swoich licznych czasów przeszłych. W tej chwili przerabiając samouczek dla początkujących, poznałam czasów 4 plus 1 konstrukcję, która nie jest czasem, lecz też mówi o rzeczach już zrobionych. Żalimy się na niemiecki, że jest trudny, i słusznie. Hiszpański o wiele łatwiej wchodzi do głowy, jednak stałe myślenie w rozmowie, jakiego czasu użyć, to koszmar! Oczywiście, po kilku miesiącach pewnie nabiera się wprawy, o ile człowiek się nie zniechęci i nie rzuci wszystkiego w ....! Jednak początki są trudne. Mój mózg już sapie:
-A nie obejrzałabyś zamiast tej durnej nauki jakiegoś serialu w telewizji?????-
Szczęśliwie mam ze sobą krótkie, hiszpańskie opowiadania z dialogami, więc pomoc przybyła!

Andrejka, udanego JAK ZWYKLE pobytu w kraju!

A wszystkim czegoś ciekawego, co się zdarzy dzisiaj życzę!
22 czerwca 2013 08:20
Dzień dobry!
Andrea szczęśliwej podróży i baw się dobrze w domku.

Od rana mam dobry nastrój, po południu spotkam sie z Tali,bardzo się cieszę. Wszystkim życzę miłego dnia.
22 czerwca 2013 08:26
Ewelina77

Czy w soboty listonosze w niemczech roznosza poczte czy maja wolne? Czekam na wazna przesylke z tabletkami dla psiaka i mam nadzieje nie czekac do poniedzialku : (

Roznoszą,normalnie.
22 czerwca 2013 08:41
Dziekuje, wiec czekam cierpliwie : )
22 czerwca 2013 09:10 / 1 osobie podoba się ten post
Andrejko,
szerokiej drogi,
przyjemności w domku, długich godzin oglądania sufitu,
dobrych trunków, przyjemnego wydawania kaski...

Ciesz się kochanie każdą chwilą spędzoną z najblizszymi.
22 czerwca 2013 09:22
Scarlet, gratulacje z powodu uzyskania 6 na egzaminie!

Giunta, ja z Tobą chętnie pobiegnę, ale pozwolisz, że wezmę ze sobą hulajnogę? A tak w ogóle to fajna laska z Ciebie, instruktor od prawka B może sobie przypomni i się nawróci w dobrą stronę!

Ivanilia, ja kiedyś zajmowałam się panią, której pan był leniuszkiem do ścielenia sobie łózka, jednak grzecznie mnie poprosił o wykonywanie tej pracy i dawał potem gratyfikację finansową, więc trzymam za Ciebie kciuki, by w tę stronę poszło! na razie jesteś na dobrej drodze!

Nutka, maile do mnie dochodzą, spróbuj jeszcze raz albo zapytaj o co chcesz na forum, my tu wszystkie pomocne jesteśmy!
22 czerwca 2013 09:25
Andrejka szczęśliwej podróży!
22 czerwca 2013 09:37
romana

Giunta, ja z Tobą chętnie pobiegnę, ale pozwolisz, że wezmę ze sobą hulajnogę? A tak w ogóle to fajna laska z Ciebie, instruktor od prawka B może sobie przypomni i się nawróci w dobrą stronę!

Ivanilia, ja kiedyś zajmowałam się panią, której pan był leniuszkiem do ścielenia sobie łózka, jednak grzecznie mnie poprosił o wykonywanie tej pracy i dawał potem gratyfikację finansową, więc trzymam za Ciebie kciuki, by w tę stronę poszło! na razie jesteś na dobrej drodze!

Nutka, maile do mnie dochodzą, spróbuj jeszcze raz albo zapytaj o co chcesz na forum, my tu wszystkie pomocne jesteśmy!

Niestety Romanko,na gratyfikację chyba nie mam co liczyć, bo sam to łózko poprawił,a dziś zrobił to zaraz jak wstał.Grunt ,żeby zrozumiał kto kim się tu opiekuje :)
22 czerwca 2013 09:44
Dzień dobry wszystkim :)
U nas narazie rześko i wspaniale.

Andrea i Mozah odpoczywajcie kochane mocno i intensywnie :))))

Za tydzień będę szykować się na wesele trala la la ....
22 czerwca 2013 09:55
romana

Pewnie! :) Możesz pędzić za mną na hulajnodze :D
22 czerwca 2013 10:51
Andrea i Mozah udanego pobytu w domciu! Odpoczywajcie i regenerujcie siły!

Scarlet dołączam się do gratulacji! Powodzenia w szukaniu pracy! Na pewno szybko coś znajdziesz!

Giunta... ja jeszcze się nie zmobilizowałam do biegania... nawet nie ćwiczę... :( jakoś mam ciężki ten wyjazd i leniwe do wszystkiego podejście... żyję wyjazdem do domu... ale za tydzień wyjeżdża moja kumpelka, z którą się spotykam codziennie, więc będę miała więcej czasu, to może się zmobilizuję... postaram się przynajmniej... kurde a chiałam na tym wyjeździe zrzucić jeszcze dwa kilo... :(
22 czerwca 2013 11:28 / 1 osobie podoba się ten post
Andrejka, fajnej podróży. Sprawnej klimatyzacji. Prześpij się, w domu szkoda na to czasu. Bo kto by spał u boku stęsknionego męża.