Na wyjeździe

29 czerwca 2013 23:45
Asik

"Podajmy sobie ręce..." :) Ja mam tak samo...jesli chodzi o słodkie. Pól roku moge nie tknąc czekolady ale przychodzi czas kiedy bez czekolady nie zasne. I czasem cały tydzien tak mam. Tabliczka co wieczor. Ale jedno na co zawsze mam ochote to Chałwa...przez duze C wlaśnie. Przez pierwsze 4 m-ce w Niemczech bylam nieszczesliwa bo Niemce-poganie nie znaja chalwy. Dopiero w tureckim sklepie wypatrzylam. Bylam tam niemal codziennie. I za trzecim czy czwartym razem kasjerka jak mnie zobaczyla to usmiechnela sie szeroko i zapytala:" Halwa?". "Naturalnie-odparłam". 

Asik ale mi narobiłas ochoty ufffffffffffffffff i co ja teraz bidna poradze nawet gdybym juto chciałakupic to nic z tego "Matroszka" nieczynna wniedziele i bede musiała czekac do poniedziałku echhhhhhhhhhhhhhhhhhh zycie a Turecka jest taka dobra jak Ruska hehe ale bym pojadła chlip chlip musze czekac cierpliwie ale podopno cierpliwosc jest cnota hehe:))))))))))))))))) Ginuta a moze ty moja przyrodni siostra jeses bo ja tez tak mam hehe:))))))))))))) spokojnej nocy zycze wszystkim dobranoc:)))))))))))
29 czerwca 2013 23:55
Zakręcona Mamuela

Asik ale mi narobiłas ochoty ufffffffffffffffff i co ja teraz bidna poradze nawet gdybym juto chciałakupic to nic z tego "Matroszka" nieczynna wniedziele i bede musiała czekac do poniedziałku echhhhhhhhhhhhhhhhhhh zycie a Turecka jest taka dobra jak Ruska hehe ale bym pojadła chlip chlip musze czekac cierpliwie ale podopno cierpliwosc jest cnota hehe:))))))))))))))))) Ginuta a moze ty moja przyrodni siostra jeses bo ja tez tak mam hehe:))))))))))))) spokojnej nocy zycze wszystkim dobranoc:)))))))))))

Kto wie, kto wie... ;)
29 czerwca 2013 23:58 / 1 osobie podoba się ten post
Dobranoc moje kochane "chałwowiczki", slodkiedziewczyny...chyba obejrze "Czekolade"...tam jest wiele tresci które pomoga mi poleżec pod ścianą :) Dobranoc.
30 czerwca 2013 06:41
Witam w niedzielny poranek wszystkie wyspane zadowolone jar mrowki biora sie do zmiany pampersikow , miłego spokojnego dnia zycze:)))))))))))))
30 czerwca 2013 06:51
Witam w niedzielny poranek.Słonko świeci od rana. Może i samopoczucie dzięki temu będziemy miały lepsze.
Miłej i spokojnej niedzieli.
30 czerwca 2013 07:00
Witam w niedzielny poranek u mnie jeszcze słoneczka nie ma ale na szczęście nie pada,dziś niedziela więc wolna,idę pożegnać koleżankę,miłego dzionka.
30 czerwca 2013 08:26
Milej niedzieli w taka pogode........
30 czerwca 2013 08:29
Dzień doberek!
Słoneczko nieśmiało wygląda zza chmur... córka z mężem odstawiona na dworzec... Panna drzemie po śniadanku, czekając na pielęgniarkę... a ja rozkoszuję się błogim spokojem bez ciągłego trajlowania... powolutku, pomalutku nauczymy się z Panną odnaleźć w nowej sytuacji...

czytałam wypis ze szpitala i jest naprawdę nieciekawie... oj szkoda mi kobiecinki...

mam nadzieję, że dziś uda mi się wyskoczyć na kawkę z kumpelką, chyba że Panna wpadnie w panikę...
Czy któraś miała taką sytuację, że podopieczna była sprawna, ale nagle stan się pogorszył i bała się sama zostać? Co robiłyście w tej sytuacji? Wychodziłyście?
Córka powiedziała, żebym wychodziła na dwie godziny po obiedzie jak zawsze, ale też nie chcę od razu Panny zostawiać, tylko stopniowo ją przyzwyczajać do tego, że zostaje te 2 godz. sama... zresztą nie jestem do końca przekonana, że córka chce abym wychodziła... powiedziałam jej jednak, że nie wyobrażam sobie zamknięcia z Panną w chałupie... zresztą na zakupy czy po receptę muszę wyjść, więc i tak musi zostać chwilę sama...
w tym tygodniu będzie przedstawicielka hospicjum i zespoł opieki paliatywnej to zapytam co mam w takiej sytuacji robić i mówić... mam nadzieję, że oni mi doradzą i z Panną też porozmawiają...

Miłego i słonecznego dnia! W tym tygodniu ma być już w miarę cieplutko! Oby!!!!!!!!
30 czerwca 2013 08:36 / 5 osobom podoba się ten post
Halo halo - konkurs karaoke wygrała reprezentacja opiekunek w składzie -Hogata i Andrea piosenką "Cudownych rodziców mam" -w nagrodę flaszka:)Imprezka była przednia:):):)Dziś płyniemy statkiem posród sztormowych fal:)Życzymy wszystkim miłej niedzieli:)
30 czerwca 2013 08:55
Miłej i spokojnej niedzieli w ostatnim dniu czerwca jutro już lipiec no i ponoc wreszcie słonko.
30 czerwca 2013 10:07
Własnie Berdi,żeby nie zapomniały drogi i żeby zdążyły na następnyą stelle ..he,he,he
Ja również życzę Wam dobrej zabawy,choć chyba nie trzeba bo bawicie się bardzo dobrze :)
30 czerwca 2013 10:12
Iwanilio - bawimy się lepiej niż dobrze:)A nawet jeszcze lepiej:)I tylko żałujemy ,że Was z nami nie ma:(
30 czerwca 2013 10:17 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Iwanilio - bawimy się lepiej niż dobrze:)A nawet jeszcze lepiej:)I tylko żałujemy ,że Was z nami nie ma:(

My też załujemy,że nas nie ma.Poza tym brakuje nam Was na forum :)
30 czerwca 2013 10:38 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Halo halo - konkurs karaoke wygrała reprezentacja opiekunek w składzie -Hogata i Andrea piosenką "Cudownych rodziców mam" -w nagrodę flaszka:)Imprezka była przednia:):):)Dziś płyniemy statkiem posród sztormowych fal:)Życzymy wszystkim miłej niedzieli:)

Bawcie sie ,szalejcie ,wykorzystujcie kazdy moment ze wspolnego spotkania.Pozdrawiam wszystkie cieplutko.
30 czerwca 2013 10:38 / 1 osobie podoba się ten post
Eeeee tam,brakuje nie brakuje:)I tak cud ,że w nawale atrakcji wszelakich mamy czas kompa włączyć:):):)Ale cieszymy się niezmiernie ,że choć jedna osoba za nami tęskni:):):)