Sentencje na dzień dzisiejszy #2

09 sierpnia 2015 12:45 / 3 osobom podoba się ten post
Marta

Wszystko to prawda ale w czym pomożemy dając tym nieszczęśnikom na piwo? Chyba w szybszym zejściu z tego świata...

Rozumowanie logiczne:). Mnie nie chodziło już o ten datek na piwo, ale o postawę oceniających ludzi, którzy też może niedługo od nadmiaru tego piwa zejdą :).

Rodzina , którą opisałam, to nie alkoholicy. Ich dysfunkcja polega na bezradności życiwej, spowodowanej deficytami rozwojowymi.
A takie właśnie poprawianie sobie samopoczucia kosztem osób słabszych, już wszystko jedno z jakiego powodu odbieram jako bardzo prostackie i ucinam takie wywody na samym początku.
Acha, są tacy ludzie, którzy non stop rozmawiają tylko i wyłącznie o kimś:) Inne tematy dla nich nie istnieją, no i to własnie ten oceniający w ten sposób typ :).
12 sierpnia 2015 16:41 / 4 osobom podoba się ten post
Co jest najśmie­szniej­sze w ludziach? Zaw­sze myślą na od­wrót: spie­szy im się do do­rosłości, a po­tem wzdychają za ut­ra­conym dzieciństwem. Tracą zdro­wie by zdo­być pieniądze, po­tem tracą pieniądze by odzys­kać zdro­wie. Żyją jak­by nig­dy nie mieli um­rzeć, a umierają, jak­by nig­dy nie żyli.
A teraz anegdota nawiazujaca do postu amelki o biednej rodzinie
W szkole podstawowej przeprowadzono eksperyment u dzieci w wieku 10 lat:
Pytanie pierwsze : Wymien wady kolegow/kolezanek z klasy. Las rak w gorze kazdy mial cos do powiedzenia, wrzawa w klasie...

Pytanie drugie : Wymien zalety kolegow/kolezanek z klasy. ....ciasza, dzieci mysla, mysla i cos wymyslec nie moga...malo maja do powiedzenia...
To chyba wiele mowi rowniez o tym co slysza od doroslych. Jak latwo mowimy i dzielimy sie z innymi uwagami o innych, a jak niewiele dobrych spostrzezen o innych ludziach gosci w naszych rozmowach..

12 sierpnia 2015 20:09 / 2 osobom podoba się ten post
'Dajemy z siebie wszystko, bądźmy dobrzy dla innych, wkładajmy serce w to co robimy, a że karma wraca - uzyskamy sukces w każdej dziedzinie życia'. ❤
13 sierpnia 2015 17:40 / 2 osobom podoba się ten post
   UŚMIECH NIE ZAWSZE OZNACZA,ŻE KTOŚ JEST SZCZĘŚLIWY.
         CZASEM UŚMIECH OZNACZA,ŻE KTOŚ JEST SILNY.
13 sierpnia 2015 17:42
tina 100%

Rozumowanie logiczne:). Mnie nie chodziło już o ten datek na piwo, ale o postawę oceniających ludzi, którzy też może niedługo od nadmiaru tego piwa zejdą :).

Rodzina , którą opisałam, to nie alkoholicy. Ich dysfunkcja polega na bezradności życiwej, spowodowanej deficytami rozwojowymi.
A takie właśnie poprawianie sobie samopoczucia kosztem osób słabszych, już wszystko jedno z jakiego powodu odbieram jako bardzo prostackie i ucinam takie wywody na samym początku.
Acha, są tacy ludzie, którzy non stop rozmawiają tylko i wyłącznie o kimś:) Inne tematy dla nich nie istnieją, no i to własnie ten oceniający w ten sposób typ :).

Złotymi  zgłoskami powinnaś to napisać
14 sierpnia 2015 01:26 / 3 osobom podoba się ten post

14 sierpnia 2015 02:18 / 1 osobie podoba się ten post
Amelka,ten poprzedni kiciuś był zabawniejszy.
Zanim napisałam,że nawet za uszkiem drapię-już go nie było.
14 sierpnia 2015 11:38 / 5 osobom podoba się ten post
"Życie składa się z chwil. Ulotnych. Niezapomnianych. Takich, których nie chce się pamiętać oraz takich, które wgryzają się w świadomość nie mając ochoty za żadną cenę jej opuścić..."
14 sierpnia 2015 11:46 / 3 osobom podoba się ten post
Starość we wszystko wierzy.Wiek średni we wszystko wątpi.Młodość wszystko wie........Maria Curie Składowska
14 sierpnia 2015 13:23
Piękna kobieta to niebo dla oczu,piekło dla duszy i czyściec dla kieszeni......Bernard Fontenelle
14 sierpnia 2015 15:05
Impala

tak, Impala.
Myślę  o naszej Wisience.
14 sierpnia 2015 15:10 / 4 osobom podoba się ten post
Impala

15 sierpnia 2015 10:58 / 5 osobom podoba się ten post
Kobiety są jak szanse - niewykorzystane się mszczą.
15 sierpnia 2015 11:59 / 8 osobom podoba się ten post
ORIM

Kobiety są jak szanse - niewykorzystane się mszczą.

15 sierpnia 2015 22:13 / 3 osobom podoba się ten post
                                                         Deszcz - naj­star­sza kołysan­ka świata.