mozah aMDementka - jak nazywasz nie jest zgorzkniała . Dementka jest po prostu chora. I jej zachowania z tego wynikają . A zdejmowanie pampersa w nocy i zanieczyszczanie łóżka to jeden z symptomów demencji - jej początków.Obyś jak najdłużej była ze swoja pania w stanie cokolwiek ustalać . Potem nic nie ustalisz , niczego nie zaplanujesz - chyba ze da się ustawić na lekach . Ale i leki wszystkiego nie załatwią - niestety.
No ja to wlasnie wiem, mam nadzieje, ze nie bedzie zle, chociaz w wieku 92 lat z nia na dzie wszystko jest mozliwe, aczkolwiek moja babcia na prawde sie dobrze trzyma. I ja moge z nia caly dzien siedziec i rozmawiac na tyle na ile jezyk mi pozwala. Chociaz dowiedzialam sie wczoraj ze jest po 2 ylewach mozgowych, czego jakze moj kochana firma mi nie powiedziala. masakra jakas. I zdaje sobie spawe ze ja moge wstac ano i oa moze byc juz inna, chociaz mysle, ze jak ona w zyciu swoim byla mila i cipla osoba to mam nadziejeze to zostani, fakt ze bedzie sie zapominala, ale mysle ze nie bedzie zlosliwa i szuczyplia. Jstem tu tylko do 20 stycznia, ale przez ten czas moze sie wszystko zmienic diamtralnie. Na pprzedniej stelli w ciagu tyg moja pdp sie mienila i musialam wtedy walczyc jak lwica o soje lwiatko, zeby dostala tbletki, a ja mogla w spokoju pracowc i tam zostac.