Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #2

30 listopada 2014 13:51 / 1 osobie podoba się ten post
Nie mam łupieżu
30 listopada 2014 13:55 / 2 osobom podoba się ten post
margolcia

Moj Tatko byl scyzorykiem ale rosół jadał tylko z makaronem swojej roboty! O kartoflach w rosole mowy byc nie moglo! Od kartofli bowiem, tak mowił: łupieżu mozna dostac!

Ziemniaki nieustannie goszcza na naszych stolach, bo sa smaczne i zdrowe.Maja wiele innych zaskakujących właściwosci,ktore warto wykorzystać.Ale o łupieżu nic  nie słyszałam:):)
30 listopada 2014 13:58
Marta

Oczywiście,że tak! Ziemniaki ugotowane wykładasz na talerz,w całosci.Zalewasz rosołem i jesz rozdrabniając ziemniaki łyżką.
Drugiego dania juz zawyczaj się nie je /czlowiek syty/.
No i wydało się skąd pochodzę:-) 

Kiedyś moja PDP tak jadała rosół a do tego posypywała szczypiorkiem. To było w Karlsruhe. Nie wiem skąd PDP pochodziła,nie interesowało mnie to, mało z nią rozmawiałam, byłam na zastępstwie 40 dni i spieprzałam z tamtąd aż się kurzyło za mną
30 listopada 2014 14:00
Gosiap

Kiedyś moja PDP tak jadała rosół a do tego posypywała szczypiorkiem. To było w Karlsruhe. Nie wiem skąd PDP pochodziła,nie interesowało mnie to, mało z nią rozmawiałam, byłam na zastępstwie 40 dni i spieprzałam z tamtąd aż się kurzyło za mną

Niemcy posypuja rosół szczypiorkiem, wielokrotnie to widziałam :).
U mnie rządzi koperek i natka, ale de gustibus ;).
30 listopada 2014 14:08 / 1 osobie podoba się ten post
Gosiap

Ojej,no ale chyba nie z powodu rosołu zwiałaś? Choc,rzeczywiscie,szczypiorkiem posypywać,profanacja.

30 listopada 2014 14:15 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

Ojej,no ale chyba nie z powodu rosołu zwiałaś? Choc,rzeczywiscie,szczypiorkiem posypywać,profanacja.

Rosół uwielbiam. Zniosłabym wszystko nawet z kartofelkami i szczypiorem. PDP znieść nie mogłam.
30 listopada 2014 14:16 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

Oczywiście,że tak! Ziemniaki ugotowane wykładasz na talerz,w całosci.Zalewasz rosołem i jesz rozdrabniając ziemniaki łyżką.
Drugiego dania juz zawyczaj się nie je /czlowiek syty/.
No i wydało się skąd pochodzę:-) 

Nie wyobrażam sobie,żeby tak zbeszcześcić klarownośc i smak rosołu,ale o gustach się nie dyskutuje.....
30 listopada 2014 14:23 / 1 osobie podoba się ten post
iwunia

Nie wyobrażam sobie,żeby tak zbeszcześcić klarownośc i smak rosołu,ale o gustach się nie dyskutuje.....

A przeciez gotuja rosół i dodaja ziele angielskie i liscie laurowe!!!! To dopiero jest zbeszczeszczenie!!! Bleeee.
30 listopada 2014 14:27 / 5 osobom podoba się ten post
margolcia

A przeciez gotuja rosół i dodaja ziele angielskie i liscie laurowe!!!! To dopiero jest zbeszczeszczenie!!! Bleeee.

Z Nutellą jest dobry;)))
30 listopada 2014 14:31
tina 100%

Z Nutellą jest dobry;)))

nokaut;)));)));)))
30 listopada 2014 14:43 / 3 osobom podoba się ten post
Ziemniaczki ,mielone,fasolka szparagowa a na deser budyn!!
30 listopada 2014 14:44
margolcia

....bleeeeeee
30 listopada 2014 14:45 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

Z Nutellą jest dobry;)))

no z Nutellą i do tego musztarda......pychota..... heehehhe
30 listopada 2014 14:46 / 4 osobom podoba się ten post
iwunia

no z Nutellą i do tego musztarda......pychota..... heehehhe

A na to zasmażka, ha ha ha , pychotka, mniam!
30 listopada 2014 14:47
tina 100%

Z Nutellą jest dobry;)))

......chachacha, szalona, chachacha