Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #2

30 listopada 2014 10:40 / 1 osobie podoba się ten post
Jaromakohl to jak nasza w Polsce ,akurat od pn jest w ofercie w Rewe
30 listopada 2014 10:40 / 2 osobom podoba się ten post
Dzis rosół taki polski na kurczaku i wolowinie do tego makaron.Zaznaczam ze makaron bo dla niemcow moga byc ziemniaki.Im wszystko jedno - mi nie.Do tego udka wyjete z rosolu,obsmarzone w panierce na patelni i surówka z kiszonej kapusty
30 listopada 2014 10:55 / 1 osobie podoba się ten post
Spagetti bolonese
30 listopada 2014 10:57 / 3 osobom podoba się ten post
gulasz wolowy,kluski slaski,czerwona kapusta -kompot z wisni oraz upieklam szarlotke wg/przepisu Amelki-chyba sie udala;-
30 listopada 2014 10:59
Dorka

robie krokiety na jutro a dzis gołąbki z zamrazarki ,hihi

a te gołabki z zamrażarki sa dobre ??? Nigdy ich nie kupowałam...
30 listopada 2014 11:29 / 2 osobom podoba się ten post
Ja robię piersi z kaczki, buraczki czerwone i kopytka.
30 listopada 2014 11:32 / 1 osobie podoba się ten post
reanata

gulasz wolowy,kluski slaski,czerwona kapusta -kompot z wisni oraz upieklam szarlotke wg/przepisu Amelki-chyba sie udala;-

Aleś mnie kulinarnie zdenerwowałaś ,to ma być w cudzysłowiu ,muszę zmienić ustawienie klawiatury bo znaki nie działają. Bardzo lubię takie jedzonko.
30 listopada 2014 11:32 / 1 osobie podoba się ten post
iwunia

a te gołabki z zamrażarki sa dobre ??? Nigdy ich nie kupowałam...

ja mam zrobione przez zmienniczke własnorecznie hihi i teraz to obiad jak z bajki tylko zagrzac jakis sosik do tego pomidorowy czy pieczarkowy i og=biadzik szybciutki i smaczny hahha
30 listopada 2014 11:35 / 1 osobie podoba się ten post
a ja mam dzisiaj zupkę warzywną z wczoraj i naleśniki z pieczarkami
30 listopada 2014 11:52 / 2 osobom podoba się ten post
O Zofija to taki obiadek prawie jak u mnie (kolorystycznie tak samo)
30 listopada 2014 12:34 / 1 osobie podoba się ten post
Dorka

ja mam zrobione przez zmienniczke własnorecznie hihi i teraz to obiad jak z bajki tylko zagrzac jakis sosik do tego pomidorowy czy pieczarkowy i og=biadzik szybciutki i smaczny hahha

e tam,,,a już myślałam,ze te kupne dobre,bo mi sie nie chce robic....
30 listopada 2014 12:44 / 2 osobom podoba się ten post
U mnie wczorajszy gulasz byl z makaronem i salata, nie jadlam, bo przyuwazylam zonka jak przed przygotowaniem salaty, siedząc w fotelu trzymał prawą łapke w wiadomym miejscu, czyli w gatkach. Rak oczywiscie nie umyl, wiec ja podziekowalam za obiad. Jutro moze to stinkende tiere wyjedzie na 2-3 dni, ja modle sie zeby na zawsze!!!
30 listopada 2014 12:52 / 2 osobom podoba się ten post
U mnie juz po obiedzie: ziemnaki, sałatka z cukini i kotlety pomidorowe, do tego brzoskwinia i banan z likierem. Teraz pauza.
30 listopada 2014 12:56 / 1 osobie podoba się ten post
Mi jest brak słów na to co sie tutaj dzieje, wszystkiego moj mozg nie ogarnia a co dopiero przelac to na papier, takiego brudastwa jeszcze nie widzialam jak zyje. Oblesny 60 letni dziad. Ja go ganiam ale to woda na młyn, jego juz nic nie zmieni.
30 listopada 2014 13:06 / 1 osobie podoba się ten post
reanata

Renata czy jadasz w domu rosół z ziemniakami?