Wyłowione z sieci 2

06 lipca 2015 20:37
bieta

http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/wypadek-w-niemczech-bus-zderzyl-sie-z-ciezarowka-dwie-osoby-nie-zyja,557277.html

To był bus z moich stron ,zginęłą prawdopodobnie matka 2 rannych dzieci i 22 -letni pasażer.Kierowca 27 lat w szoku,ale podobno nic mu się nie stało.:(
06 lipca 2015 20:43 / 1 osobie podoba się ten post
ewa1966

To był bus z moich stron ,zginęłą prawdopodobnie matka 2 rannych dzieci i 22 -letni pasażer.Kierowca 27 lat w szoku,ale podobno nic mu się nie stało.:(

Tragedia, ten upał mógł sie do tego przyczynić. Słyszałam też że to rumuńska cięzarówka zwolniła i kierowca busa nie zdążył wyhamować, dwie osoby zapłaciły życiem...... żal wielki.
06 lipca 2015 20:53 / 2 osobom podoba się ten post
margolcia

Tragedia, ten upał mógł sie do tego przyczynić. Słyszałam też że to rumuńska cięzarówka zwolniła i kierowca busa nie zdążył wyhamować, dwie osoby zapłaciły życiem...... żal wielki.

Gosia upał pewnie też ale zmęczenie-oni zapierd...po 14-16 godzin,śpią 2 i dalej ludzi zbierać.Szef tej firmy też powinien "beknąć".Pozatym 4 rano.oko mogło się przymknąć.:(
06 lipca 2015 21:00
ewa1966

Gosia upał pewnie też ale zmęczenie-oni zapierd...po 14-16 godzin,śpią 2 i dalej ludzi zbierać.Szef tej firmy też powinien "beknąć".Pozatym 4 rano.oko mogło się przymknąć.:(

ewa , zgadfzam sie z Toba!!! Kierowca na Niemcy ma 300 zl, Holandia 350, Belgia 400. To on jest odpowiedzialny za siebie i zycie pasazerow, spi w samochodzie na parkingu, budzi sie i wraca z ludzmi do Polski. Firmy z jednego pelnego busa za kazdym razem , ma miesiecznie 4 tys eurasow na czysto po oplaceniu wszystkiego a busow jest co najmniej 10. Nie stac ich na hotel dla kierowcy , ktory musi odpoczac. Zenada!!!!! to sie nazywa polski , chamski spryt jak  slysze krotkie stwierdzenia Niemcow na te polskie sprawy.
06 lipca 2015 21:02 / 1 osobie podoba się ten post
ewa1966

No masz rację zawsze jak wypadek to 3 albo 4 rano zmęczenie wtedy już daje w kość,i sen łamie.Po mnie czasem jak przyjeżdza bus to chłopaki śpią u mnie moja pd się zgadza daje im pokój i niech się wyśpią przynajmniej te 4 godz,Choć i tak zawsze jadę z aniołkiem na plecach,
06 lipca 2015 21:05 / 1 osobie podoba się ten post
ewa1966

Tak masz rację.Jedzie i po paru dosłownie godzinach spędzonych też w busie wraca.To najgorsza pora dla kierowcy.Zegara biologicznego nie da sie przestawić.

Konkurencja wielka między przewoźnikami obniżą cenę za przejazd to nie zatrudnią drugiego kierowcy.Każdy chce zarobić.Wiecie ile osob utoneło w ostatnim tygodniu? to wręcz nieprawdopodobne
06 lipca 2015 21:14 / 2 osobom podoba się ten post
leni

ewa , zgadfzam sie z Toba!!! Kierowca na Niemcy ma 300 zl, Holandia 350, Belgia 400. To on jest odpowiedzialny za siebie i zycie pasazerow, spi w samochodzie na parkingu, budzi sie i wraca z ludzmi do Polski. Firmy z jednego pelnego busa za kazdym razem , ma miesiecznie 4 tys eurasow na czysto po oplaceniu wszystkiego a busow jest co najmniej 10. Nie stac ich na hotel dla kierowcy , ktory musi odpoczac. Zenada!!!!! to sie nazywa polski , chamski spryt jak  slysze krotkie stwierdzenia Niemcow na te polskie sprawy.

Znam tylko jednego przewożnika z mojej miejscowości, który ma wynajęte mieszkanie dla kierowców w Antferpii !
Jeździ z Polski do Niemiec, Holandii i Belgii. Przykre, że jest to rzadkość.
06 lipca 2015 21:16 / 1 osobie podoba się ten post
bieta

Znam tylko jednego przewożnika z mojej miejscowości, który ma wynajęte mieszkanie dla kierowców w Antferpii !
Jeździ z Polski do Niemiec, Holandii i Belgii. Przykre, że jest to rzadkość.

a jednak mozna czlowieka traktowac jak czlowieka , bo on zarabia na godne zycie swego szefa
06 lipca 2015 21:20
nie rozumiem osób jeżdżących busami, nie dosc ze 2,3 razy dluzej niz wlasnym autem, to jeszcze z wariatami za kółkiem chcacych pare zlotych wiecej zarobic ie zwazajac na bezpieczenstwo podroznych :(
06 lipca 2015 21:22 / 1 osobie podoba się ten post
leni

a jednak mozna czlowieka traktowac jak czlowieka , bo on zarabia na godne zycie swego szefa

można, a jakże, wszystko to świadczy o prawdziwym obliczu człowieka
06 lipca 2015 21:24 / 3 osobom podoba się ten post
filip

nie rozumiem osób jeżdżących busami, nie dosc ze 2,3 razy dluzej niz wlasnym autem, to jeszcze z wariatami za kółkiem chcacych pare zlotych wiecej zarobic ie zwazajac na bezpieczenstwo podroznych :(

filip, wziales pod uwage, ze nie kazdy ma wlasne auto??? to jest odpowiedz na Twoje niezrozumienie zaleznosci jazdy busem a nie wlasnym autem
06 lipca 2015 21:43
ewa1966

Masz rację, ale to my powinnismy nie zgadzać sie na jazde jesli nie ma drugiego na zmiane, wszystko Ewuś zalezy od nas, pasażerów. 
06 lipca 2015 21:51 / 1 osobie podoba się ten post
margolcia

Masz rację, ale to my powinnismy nie zgadzać sie na jazde jesli nie ma drugiego na zmiane, wszystko Ewuś zalezy od nas, pasażerów. 

Dlatego ja jeżdze już tylko z kierowcami z Blablacar.Wsyzstko moe sie zdazyc ,moim zdaniem bezpieczniej.
06 lipca 2015 21:58 / 2 osobom podoba się ten post
leni

filip, wziales pod uwage, ze nie kazdy ma wlasne auto??? to jest odpowiedz na Twoje niezrozumienie zaleznosci jazdy busem a nie wlasnym autem

Ci co mają własne auto np.ja,też nie zawsze jeżdżą.Z mojego miejsca zamieszkania do pracy w D mam 1200-1300 km.Odległość dla mnie nie do pokonania.Nawet biorąc pod uwagę przystanki na parkingach jest to dla mnie zbyt męczące.Dotarłabym nieprzytomna ze zmęczenia a  często jest tylko pare godz na zapoznanie sie z obowiązkami wiec musze kumać co zmienniczka mówi.Jeżdżę dużymi autobusami gdzie kierowców jest dwóch .W nocy śpię a nie siedzę za kółkiem.
06 lipca 2015 21:59
ewa1966

Dlatego ja jeżdze już tylko z kierowcami z Blablacar.Wsyzstko moe sie zdazyc ,moim zdaniem bezpieczniej.

Ewa, kierowca to tylko czlowiek i niewazne z jakiej firmy jest ! balabalabla :)))))) tez nie zawsze bezpieczne , bo mozna blebloly powiedziec:)