Dorote, ino patrzec jak Takie będziemy. Cywilizowane Babcie z laptopkiem na trzęsących śie kolanach hiii.. Życie szybko leci.
Ja już śię postarzałam lub stara jestem, już sama nie wiem, bo po nocach spac nie mogę.:-(, A rano śpie do ósmej.
Dzisiaj mi w oko wpadł artykuł. Wynika z niego że miałabym zarabiać jako oddelegowana do kraju docelowego tyle samo co w moim kraju?Parodia!!! Co jeszcze ta Unia nie wymyśli?????? http://tvn24bis.pl/prawo,82/rowna-placa-za-taka-sama-prace-ke-chce-wprowadzic-w-taka-zasade,583448.html
Nie coś odwrotnego zupełnie, pracownik oddelegowany powinien tyle samo zarabiać co rodzimy pracownik. Czyli jako opiekunka w de też placę opiekunki a w De
Zastrzegła, że "nie chodzi o wprowadzenie płacy minimalnej w krajach UE, ale o równe traktowanie wszystkich pracowników". - Komisja Europejska nie ma kompetencji, jeśli chodzi o wprowadzanie minimalnego wynagrodzenia. Należy jednak zapewnić, że np. pracownik delegowany, który pracuje w jednym kraju UE, będzie zarabiał tyle, co pracownik lokalny wykonujący taką samą pracę - tłumaczyła.
No właśnie jak mnie oddelegują do pracy to bedę zarabiała tyle co pracownik lokalny czyli w moim kraju tak to rozumiem? Już w tytule masz "Koniec delegowania pracowników?" Bo przecież nie pojedziesz za takie grosze tyrać do Niemiec?
Nie pracownik lokalny to np w naszym przypadk uniemiecka opiekunka, drugi cytat. Konkurencja?
Tak czy siak to mnie to lotto. bo z pocałowaniem ręki Niemcy nas zatrudnią :-)