Noo - najlepszy jest nasz uwalniacz:)
No i pani Szydło mówiąca o końcu arogancji władzy, a przecież to co teraz PiS i jego prezydent robi, to jest bezczelność nad bezczelnościami.
Noo - najlepszy jest nasz uwalniacz:)
No i pani Szydło mówiąca o końcu arogancji władzy, a przecież to co teraz PiS i jego prezydent robi, to jest bezczelność nad bezczelnościami.
Robi toczka w toczkę to samo co robiło PO po objęciu władzy, czyli czystkę.
Nie - godzi w niezawisłość sądów, zmienia sobie tak ustawę, żeby podporządkować sobie TK.
Najbardziej to mnie uniewinnienie Kamińskiego oburza. A raczej ułaskawienie. Jak można ułaskawić kogoś, kto nie jest skazany prawomocnym wyrokiem i mówić, że się umarza postępowanie w tej sprawie? Prezydent nie ma władzy sądowniczej i nie może ingerować w pracę sądu. Może jedynie ułaskawić kogoś, kto już jest skazany. Jeżeli sprawa dotyczy ministra, to jest to jeszcze bardziej bezczelne. Jaki to daje przykład? Że można nadużywać władzy, a w razie czego swój prezydent ułaskawi i po sprawie. Również sposób powołania szefów rożnych słóżb i sposób przepchnięcia zmian do ustawy o TK (nocą, rozumiem po to, żeby media nie mogły transmitować i obserwować) jest niepokojący.
Ty za to bełkoczesz tak, jak navjonalistyczne media, z których nigdy wiedzy nie będę czerpać. Nie chce mi się nawet szerzej komentować Twoich słów. Fakty pozostają faktami.
Ty za to bełkoczesz tak, jak navjonalistyczne media, z których nigdy wiedzy nie będę czerpać. Nie chce mi się nawet szerzej komentować Twoich słów. Fakty pozostają faktami.
Wichurra, jak milo ze moge sie z Toba w 100 % zgodzic. I nie chodzi mi akurat o ten "belkot" ale o Twoje poglady. Dodam - powrot Macierewicza, ktorego mialo nie byc, powrot ministra, ktory nie widzial idiotyzmu stawiania ekranow ochronnych w szczerym polu, ignorancja w dziedzinie ekonomii i gospodarki, czystki w mediach, a speawa ulaskawienia - to juz szczyt idiotyzmu ...
Szkoda, ze znowu interesy jednostki beda mialy tak wielki i zly wplyw na losy Polski.
Dajcie spokój z polityką proszę.
O ile regulamin nie został ostatnio zmieniony, to dyskutowanie o polityce nie jest zabronione. Ale przychylę się do Twojej prośby, bo i tak mi się nie chce o tej beznadziei gadać :)