Muzyka która dodaje Ci sił #3

01 maja 2015 21:22 / 2 osobom podoba się ten post
Była ostatnio mowa o muzyce góralskiej. Ma raczej przeciwników na forum. A ja uwielbiam ją:)
Tylko musi być unplugged - żadne disco polo.
Przypomina mi Tatry, przypomina chwile spędzone w restauracji Sabała, gdzie gra moja ulubiona zakopiańska kapela, właśnie w takim stylu, jak podany niżej utwór. Godzinami mogę tam siedzieć.

Tutaj utwór z płyty, którą obecnie ciągle męczę w samochodzie.

http://freedzik.wrzuta.pl/audio/8asKbjoqQtS/ciupaga_-_wysoko_gorka

Miksy, które robi Gooral robi też mi się podobają

Ooo - i jeszcze to mi się podoba

http://zubekxdd.wrzuta.pl/audio/5exKXJvGahj/kapela_stanislawa_ogorka_-_spiywojciez_dziywcynta

Wcale nie tak łatwo znaleźć dobrą muzykę góralską - to znaczy nie zdiscopolowaną:) No i wolę męskie głosy - baby jakoś mnie drażnią, za bardzo pieją.
01 maja 2015 21:46
01 maja 2015 21:48
01 maja 2015 22:10 / 1 osobie podoba się ten post

W czasach gdy pochody były okazja do spotkania się ze znajomymi, z  którymi razem pracowałam  i dawały mozliwość spedzić dzień  wesoło na rozmowach, spacerach i tańcach .W czasach w ktorych jeszcze nie było grup koedukacyjnych a dziewczyny odswiętnie ubrane wzbudzały podziw wśrod tej brzydszej części społeczeństwa miałyśmy przygodę ktorą postaram sie opisać.Grupą skladającą sie z kilkunastu dziewczyn zaopatrzone w pare butelek wina,koce i cos do zjedzenia (takie były czasy) poszłysmy do miejskiego parku (dziki park) z  zamierem skonsumowania naszch skladkowych specjałow.Gdy tylko rozłożyłysmy koce zjawiał sie jakiś osobnik w krzakach i podglądał nas.Zmieniałyśmy parę razy miejsce a facet dalej nas prześladował.Wreszcie zaczepiłysmy znajomego z pracy i powiedziałysmy o co chodzi.Liczyłysmy na to,że pogoni podglądacza.Jakie było nasze zdziwnie gdy znajomy roześmiał sie i powiedzial nam............ siedzcie spokojnie on czeka na pustą butelkę:):):) Dzisiaj tez byłysmy w parku,ktory juz nie jest zarośniety tylko ze ściezkami,ławkami i nie dziewczyny, ale starsze panie smiałyśmy sie jak za dawnych czasów i wspominałyśmy jak to dawniej bywało.
01 maja 2015 23:08
Dziś usłyszałam to na monachijskiej ulicy, a że piosenka wpadająca w ucho i w miłym dla owego ucha języku, to wrzucam na okoliczność pierwszego dnia maja i zachęcam do zapoznania się z tekstem :)        
02 maja 2015 10:53 / 1 osobie podoba się ten post
02 maja 2015 11:06
Piękna ballada.
Jeśli ktoś lubi rock ballady to polecam:)
02 maja 2015 11:07 / 1 osobie podoba się ten post
02 maja 2015 11:11
02 maja 2015 11:12
tina 100%

GEMA
02 maja 2015 11:15 / 1 osobie podoba się ten post
02 maja 2015 11:17 / 2 osobom podoba się ten post
ORIM

GEMA

Mnie w Niemczech odbierało, teraz zobacz
02 maja 2015 11:21 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%