Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #3

10 lutego 2015 22:19
ivanilia40

Nieee no urozmaicamy sibie jedzenie maultauschen,raz jest smażone,a raz gotowane,żeby się nie przejadło hi,hi. Czasem w porywach wyobrażni,mam za zadanie salate lodowa zrobić do tego.
Napoj magiczny porzuciłam,waga grzecznie stoi w miejscu,uwierzysz?:))

A ja miałam na myśli zupy, które ugotujesz haaaa...haa  :))))))
11 lutego 2015 08:32 / 2 osobom podoba się ten post
U mnie dzis gotowiec kurzak z rozna tylko warzywka ugotuje:)))
11 lutego 2015 09:46 / 2 osobom podoba się ten post
U mnie wątróbka wieprzowa z cebulką i ziemniaczki:))
11 lutego 2015 09:59 / 1 osobie podoba się ten post
Dzisiaj mamy zasmażaną kiszoną kapustkę,pieczona kiełbaskę i ziemniaczki ulubiona potrawa mojej PDP.Ja zjem ale.......
11 lutego 2015 10:03 / 1 osobie podoba się ten post
ewa14

U mnie wątróbka wieprzowa z cebulką i ziemniaczki:))

No i mam indpirację :) Zaraz na zakupki po komponenty i do dzieła :) Dziękuję !
11 lutego 2015 10:05
Dziadek dostanie reszte z wczoraj ziemniaki bratwurst i fasolke szparagową a my z babcią flammkuchen i sałata,ale do obiadu u mnie to jeszcze dalekoooooo.
11 lutego 2015 10:16 / 1 osobie podoba się ten post
Dzisiaj pyszna rybka w cieście nalesnikowym, ziemniaczki z maselkiem, sałatka pomidorowa i sok z marchwi.
11 lutego 2015 11:31 / 1 osobie podoba się ten post
Berdi, jeszcze nigdy nie robiłam surówki z kiszonej kapuchy do watróbki wieprzowej :))
Chyba dzisiaj wypróbuje Twój patent:))
11 lutego 2015 12:04 / 2 osobom podoba się ten post
Ja do wątróbki lubię buraczki na ciepło (po polsku)
11 lutego 2015 15:30 / 2 osobom podoba się ten post
ewa14

Berdi, jeszcze nigdy nie robiłam surówki z kiszonej kapuchy do watróbki wieprzowej :))
Chyba dzisiaj wypróbuje Twój patent:))

Surówka z kiszonej kapuchy to pyyyychaaaa spróbój koniecznie,ja dodaje drobno pokrojoną cebulke,troche oleju albo oliwy z oliwek pieprz i cukier do smaku:)))
11 lutego 2015 16:06 / 2 osobom podoba się ten post
kasiachodziez

Surówka z kiszonej kapuchy to pyyyychaaaa spróbój koniecznie,ja dodaje drobno pokrojoną cebulke,troche oleju albo oliwy z oliwek pieprz i cukier do smaku:)))

Surówka z kiszonej kapusty ( robię, tak jak Ty i dodaje jeszcze trochę marchewki i słodkiego jabłka) z wątróbką, to mój ulubiony zestaw. 
11 lutego 2015 16:07 / 1 osobie podoba się ten post
kasiachodziez

Robię dokładnie tak samo. Potwierdzam, pycha a do wątróbki smażonej smakowo pasuje idealnie.
Z tym, że kupuję kapustę kiszoną z marchewką u gospodarza.
Podjadę tam jutro. Na sobotę pomysł na obiad podpowiedziałaś, dzięki ;-)).
11 lutego 2015 16:15 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

Robię dokładnie tak samo. Potwierdzam, pycha a do wątróbki smażonej smakowo pasuje idealnie.
Z tym, że kupuję kapustę kiszoną z marchewką u gospodarza.
Podjadę tam jutro. Na sobotę pomysł na obiad podpowiedziałaś, dzięki ;-)).

Ostatnio też kupiłam , można powiedzieć idealną w smaku kapustę kiszoną w słoiku, na stoisku z rosyjskimi produktami , w sklepie Jawoll.Też była w niej marchewka. Pychota.
11 lutego 2015 16:16 / 2 osobom podoba się ten post
Rolada pieczona z indyka, takie też pieczone ziemniaki w mundurkach, oraz duszone razem: papryka, cebula i cukinia.
Mięso polane sosem z pieczenia. 
Kompot wiśniowy.

Dwa plastry mięsa tylko zużyłam, reszta na śniadaniowe kanapki będzie ;-))
11 lutego 2015 16:19
U mnie dzisiaj rosolek z makaronem, a na drugie...maultaschen:) We wczorajszym sosie pomidorowym:)