Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #3

14 lutego 2015 10:16 / 1 osobie podoba się ten post
Daj spokoj koszerne jedzenie to dla mnie za duzo zachodu ,nie mozna laczyc miesa z nabialem ((,:dwa komplety sztuccow do potraw miesnych  mlecznych nie daj Boze pomylic jaka trza miec duza kuchnie,dwie mikrofalowki,dwa zlewy a koszerne jedzenie jest o wiele drozsze a smakuje tak samo.Po hebrajsku mialam na mysli to ze wszystko na obarot u nich,nawet czyta sie od tylu))), rosol nalewa sie na talerz a pozniej dopiero makaron sie wklada inaczej ordodoksyjny Zyd nie zje ))) i u mnie dzis na odwrot,bo se dni zamienilam ,wiec dzis u mnie ryba ,)))))
14 lutego 2015 11:27
Nadal nie gotuję ,dziś zaproszenie do rodzinki na obiad - żurek-szynka pieczona ,ziemniaki,czerwona kapusta- za 3 dni wracam do niemieckich garnków.
14 lutego 2015 11:55
Schab w maku wg przepisu Pascala trochę sie boję czy to będzie jadalne
14 lutego 2015 14:21 / 1 osobie podoba się ten post
Obiadek dla Agamor czeka: biała kiełbaska w sosie chrzanowym, ziemniaki, brukselka. Jak zwykle do obiadu woda mineralna i dla babci jogurt.
Wodę mineralną dostaniesz obowiązkowo bez odmowy, jogurt jak będziesz chciała.
14 lutego 2015 14:52 / 2 osobom podoba się ten post
magdzie

Oj testowalam to w jednym miejscu az do znudzienia,raz w tygodniu ,lubie ale dla mnie za czesto bylo,choc najlepiej mi smakuja jak zrobie sama,bo jednak ogorek swiezy powinien byc ))A u mnie po hebrajsku dzis tzn niby piatek i ryba pieczona ,frytki )))))

U mnie raz w miesiacu ale przy tym mało pracy hihihihihihihi no i lubie to wiadomo ze jak sie samemu zrobi to lepiej smakuje:))
14 lutego 2015 15:03 / 2 osobom podoba się ten post
Zrobiłam,schab wyszedł taki sobie,gorzkawy od tego maku,nie w moim guście,natomiast podawana do niego kasza pęczak z cukinia i marchewką jest pyszna
14 lutego 2015 16:06 / 1 osobie podoba się ten post
Obiad prosty,szybki - Frytki,jajka sadzone i szpinak,ale upiekłam jeszcze sernik wiśniowy i zrobiłam sałatkę z kurczakiem na kolację.
14 lutego 2015 16:11
Marta

Zrobiłam,schab wyszedł taki sobie,gorzkawy od tego maku,nie w moim guście,natomiast podawana do niego kasza pęczak z cukinia i marchewką jest pyszna

Aż sobie Pascala obejrzałam, bo zaintrygowało mnie to, co napisałaś :).
Faktycznie, pęczak musi być dobry, chyba jutro zrobię.. Dawałaś bazylię i miętę? Mnie się tu bardziej kolendra komponuje (sucha, nie liście, bo z tymi się jeszcze nie zaprzyjaźniłam ;)).
Schab smażyłaś na pergaminie, czy normalnie?

14 lutego 2015 16:16
Dalam świeża bazylię,mięty nie,bo nie miałam
Na pergaminie,ale i tak mak trochę przywarł
Ogólnie danie ok,schab tylko raczej dobrej jakości wg mnie musi być,nie taki z supermarketowych tacek
Kasza pyszna,wykorzystam pomysł i do innych mięs
Aha
No i u pdp raczej bym się nie odważyła zaserwować takiego czarnego schabu
Tylko w swoim
14 lutego 2015 16:22
Mnie panierki nie bardzo wchodzą, więc schab sobie odpuszczę, ale też pomyslałam, że średnio wyględny i nie każdy byłby kolorystycznie usatysfakcjonowany ;).
A propos mięsa z marketów, to kacza pierś (nie mrożona, z tacki właśnie ;)) z lidla jest pyszna!
14 lutego 2015 16:47 / 2 osobom podoba się ten post
Moja wypróbowana panierka to Wymieszać jajko,musztardę i miód ,i w tej mieszance moczyć to co się chce /schab,filety z kurczaka,rybę / potem obtoczyć w pokruszonych płatkach kukurydzianych Potem do pieca na 25 min na blachę wyłożona papierem do pieczenia Uda sie na 100%
14 lutego 2015 16:48
basiaim

Obiad prosty,szybki - Frytki,jajka sadzone i szpinak,ale upiekłam jeszcze sernik wiśniowy i zrobiłam sałatkę z kurczakiem na kolację.

Basiu czy zechciałabyś się podzielić przepisem na sernik wiśniowy??? 
14 lutego 2015 16:51 / 1 osobie podoba się ten post
nesca_nebesca

Basiu czy zechciałabyś się podzielić przepisem na sernik wiśniowy??? 

Oczywiście.
Zaraz przejdę do wypieków :)

14 lutego 2015 16:53
Marta

........tak mi nie pasował ten schab z makiem ........ ale czekałam na Twoją własną ocenę
czyli do tego trzeba full dodatków, żeby się najeść, albo chociaż zjeść........ a co ze schabem?... do kubła?

Andrejka, po sól to ja chodzę ze 3 razy do sklepu i jest dobrze jak za 3 razem kupię hi, hi, hi, hi

14 lutego 2015 16:58
Marta

Moja wypróbowana panierka to Wymieszać jajko,musztardę i miód ,i w tej mieszance moczyć to co się chce /schab,filety z kurczaka,rybę / potem obtoczyć w pokruszonych płatkach kukurydzianych Potem do pieca na 25 min na blachę wyłożona papierem do pieczenia Uda sie na 100%

Marta, dzięki :).
Pisząc, że mi nie wchodzą, chciałam powiedzieć, że nie lubię panierowanego mięsa. Lubię saute :).