Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #3

14 lutego 2015 17:10
Przeczytałam ,nie wychodzą ' hi hi
14 lutego 2015 18:16 / 1 osobie podoba się ten post
salazar

Amelko, mam coś podobnego i bardzo sobie chwalę :

http://srebro.tradoro.pl/srodki-czyszczace-sciereczki-szmatki-do-srebra-sciereczka-sciereczki-do-czyszczenia-srebra-silbo-promocja/p,184204#

O, jeszcze lepiej. Dziękuje Salazar.
14 lutego 2015 18:20
Dzieki Geronimo. Dzisiaj zamówiłam pudełko tej pasty i na Wielkanoc już będę ją miała. 
Po opakowaniu widzę, że to markowy produkt. 

15 lutego 2015 05:49 / 1 osobie podoba się ten post
Zraziki w sosie mysliwskim ,ziemniaczki,surowka z czerwonej kapusty!!Na deser budyn:)))
15 lutego 2015 10:03
Pierś kurczaka w sosie ziołowo śmietanowym(oczywiście mix gotowiec),kopytka i sałatka.
15 lutego 2015 10:11 / 1 osobie podoba się ten post
Polędwiczka,sos pieczarkowy i na deser sałatka owocowa o ile coś do wieczora z niej zostanie,bo przy dziadka apetycie nie nadążam napełniać lodówki :)
15 lutego 2015 10:16 / 1 osobie podoba się ten post
u mnie dzisiaj ziemniaki, sos pieczarkowy , sznycel i do tego kalafior . a na deser mufinki czekoladowe ( już w piekarniku siedzą )
15 lutego 2015 10:17
Joasia

u mnie dzisiaj ziemniaki, sos pieczarkowy , sznycel i do tego kalafior . a na deser mufinki czekoladowe ( już w piekarniku siedzą )

Czy mogę się wprosić na muffinki :)) obiecuje przynieść dobrą kawke :)
15 lutego 2015 10:19
kasiachodziez

Czy mogę się wprosić na muffinki :)) obiecuje przynieść dobrą kawke :)

ok wpadaj :):)  ja jak zwykle  narobiłam ich jak dla wojska wystarczy dla wszystkich :):):):):)
15 lutego 2015 10:29 / 1 osobie podoba się ten post
Dzisiaj serwuje gilasz z pieczarkami,kluski ziemniaczane i brukuły :)Na deser sernik z mandarynkami puchotaaaaaaaaaaaa.
15 lutego 2015 10:40 / 1 osobie podoba się ten post
Joasia

Joasiu,wrzuć proszę w Wypieki przepis na mufinki.
Kupiłam sobie silikonowe foremki,a nie mam sprawdzonego przepisu :) 
15 lutego 2015 10:58
Dziewczyny, wrzućcie przepis na sznycle, moje wychodzą twarde jak podeszwa :))
15 lutego 2015 11:11
ewa14

Dziewczyny, wrzućcie przepis na sznycle, moje wychodzą twarde jak podeszwa :))

To zależy z jakiego mięsa je robisz...i co rozumiesz pod tym pojęciem. Bo dla niektórych moga być to zwykłe mielone, a dla inych sztuka mięsa w panierce. Najlepiej wpisz w Google...i wybierz najlepszą dla siebie wersję. Jak mielone - najprostsza wersja - dodać Fix Knorra, wymieszać, obtoczyć w bułce tartej i na patelnię. Ja zazwyczaj podsmażam cebulkę z ząbkiem czosnku, dodaję jajko, namoczoną w mleku bułkę, solę, pieprzę, itd. Jak mięso jest zbyt suche to będzie potem rzeczywiście twarde - dolej wiecej mleka lub wody. Jeśli natomiast myślisz np o sznyclu wiedeńskim - to musisz mieć odpowiednie mięsko do tego, czyli najlepiej cielęcinę...Miękkiego sznycla ci życzę!
15 lutego 2015 11:13
Tutaj syn kupuje plastry mięsa z szynki wieprzowej, i to są własnie te ich sznycle, ale to jest tak twarde mieso że masakra.
15 lutego 2015 11:14 / 3 osobom podoba się ten post
Dzis ugotowalam dwa obiady ))) Na dzis mielone,ziemniaki i kapustka na gesto))
Na jutro dla zmienniczki zrobilam pyszna zupe golabkowa , pyszna dla mnie a czy dla niej ???