Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #3

22 lutego 2015 16:41 / 1 osobie podoba się ten post
Tak własnie smakował mój dzisiejszy obiad , jak opisałaś. Było prawie "identiko' to samo -tylko warzywa były z wody. No pychota, miód .... itd.:)
22 lutego 2015 16:43
michasia

Dzisiaj spatzle podsmażane z cebulą i szynką , fasolka szparagowa na masle i bułce tartej i  nieszczęsny stek. , dzisiaj zaliczony uffff .

A co to za nieszczęsny stek, którego trudno zaliczyć?
22 lutego 2015 16:48
Marta

Bułeczki z jagodami,mniam się rozmarzyłam.
Najlepsze w sezonie,ze świeżymi jagodami.U mnie za rogiem w piekarni.
Sezon jagodowy spędzę w Pl to mnie ten przysmak nie ominie.
Ale póki co,u mnie dziś steki z jagnięciny irlandzkiej,z biedronki.
Biedronka ostatnio zaskakuje mnie,pozytywnie.Ciekawostki kulinarne dobrej jakości.

Jak Biedronka, to Ty chyba jesteś w Polsce ? Pytam , bo może jest już Biedronka w Niemczech. W moim miescie , jak ostatnio byłam, to zobaczyłam "Kika ' i aż foto machnęłam :)
22 lutego 2015 17:03 / 1 osobie podoba się ten post
margaritka59

Jak Biedronka, to Ty chyba jesteś w Polsce ? Pytam , bo może jest już Biedronka w Niemczech. W moim miescie , jak ostatnio byłam, to zobaczyłam "Kika ' i aż foto machnęłam :)

W Jeleniej Górze jest ALDI:)
22 lutego 2015 17:06
kasia63

W Jeleniej Górze jest ALDI:)

Aldi, to jest od kilku lat , przynajmniej w naszych stronach, ale Kik jest nowością. Robi się swojsko :)
22 lutego 2015 18:31 / 1 osobie podoba się ten post
Tak,jestem w Pl,z tego co mi wiadomo,to Biedronek jeszcze w D nie ma,a jak będą,to będą sie nazywaly....no właśnie,jak? :))
22 lutego 2015 18:33
Marta

Tak,jestem w Pl,z tego co mi wiadomo,to Biedronek jeszcze w D nie ma,a jak będą,to będą sie nazywaly....no właśnie,jak? :))

Marienkafer :)
22 lutego 2015 18:38 / 1 osobie podoba się ten post
Więc Biedronek chyba w D nie będzie,bo co to za nazwa hi hi
22 lutego 2015 19:17
Jest Kaefer (chrząszcz), to i biedronka chyba może być, nie ;)?

http://www.feinkost-kaefer.de/index.php?id=5
22 lutego 2015 21:56 / 1 osobie podoba się ten post
margaritka59

A co to za nieszczęsny stek, którego trudno zaliczyć?

Odpowiadam, dzisiaj np. chciała półkrwisty i taki zrobiłam, a sobie dosmażony, ale bywa i tak ,że chce dosmażony a pyta się czemu nie półkrwisty i tak w kółko macieju, dzisiaj trafiłam !!!  kilka razy sie pytałam. Demencyjna nie jest :)))) 
22 lutego 2015 22:04 / 1 osobie podoba się ten post
michasia

Odpowiadam, dzisiaj np. chciała półkrwisty i taki zrobiłam, a sobie dosmażony, ale bywa i tak ,że chce dosmażony a pyta się czemu nie półkrwisty i tak w kółko macieju, dzisiaj trafiłam !!!  kilka razy sie pytałam. Demencyjna nie jest :)))) 

A ja myślałam, że Ty musiałaś na przymus jakiegoś steka zjeść, zaliczyć, a to masz taką wybredną smakoszkę :):):)
22 lutego 2015 22:27
margaritka59

A ja myślałam, że Ty musiałaś na przymus jakiegoś steka zjeść, zaliczyć, a to masz taką wybredną smakoszkę :):):)

W bredna oj wybredna i menu ograniczone :) zmuszać nie zmusza, ale jak widzi,że jak jjem sałatkę /np polską jarzynową/ to miny robi i pyta sie jak to mozna jeść ?:) 
22 lutego 2015 22:32 / 1 osobie podoba się ten post
organizm PDO jest madrzejszy od niej samej tonie demencji jak cchce krwisty to znaczy ze ma w tym dniu spadek zelaza ,a jak zmienia na wypieczony to znaczy ze jest ok.przez rok zarzywalam leki na krew to cos wiem o smakach jakie sie ma ,prawie jak w ciazy / kaprysiki ale to organizm wybiera nie glowa
22 lutego 2015 22:52
slonik

organizm PDO jest madrzejszy od niej samej tonie demencji jak cchce krwisty to znaczy ze ma w tym dniu spadek zelaza ,a jak zmienia na wypieczony to znaczy ze jest ok.przez rok zarzywalam leki na krew to cos wiem o smakach jakie sie ma ,prawie jak w ciazy / kaprysiki ale to organizm wybiera nie glowa

Tego nie wiedziałam przyznam z ręką na sercu, dzięki za podpowiedz ::), ale jak np chce makaron a przy obiedzie mówi,że lepsze było by puree może,  to czego objawy ??? pozdrawiam :)
22 lutego 2015 22:57
koteczu a zobacz co zawiera ziemniak /purre maselko i smietana =tluszcze a makaron no coz latwiej sie trawi hybrocarboranty sportowcy wsuwaja makaron syci a nie tuczy i tak w kolo macieju a jak jeszcze ma np,alzhaimera to parz na zalecane diety ,nie ktore pokarym sa nie wskazane / np.bilaka ectale tu jajko czy fasola inna reakcia