Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #3

23 lutego 2015 17:47 / 1 osobie podoba się ten post
U mnie dzisiaj zupa krem z ziemniakow z parowkami i szczypiorkiem:)
23 lutego 2015 19:08 / 1 osobie podoba się ten post
didusia

Nauczyłam Pdp jeść z kwasna smietaną i cukrem 

No toś rewolucję żywieniową Pdp urządziła .ja jakoś trafiałam na niereformowalne towarzystwo.
Tylko apfelmus. 
23 lutego 2015 19:13 / 1 osobie podoba się ten post
teresadd

No toś rewolucję żywieniową Pdp urządziła .ja jakoś trafiałam na niereformowalne towarzystwo.
Tylko apfelmus. 

Zawsze próbuję .jak coś pasi polskiego to ok jak nie to robię tylko raz. Nauczyłam moją Pdp jednego ,że jak coś polskiego nie smakuje to nie ma wykrzywiać buzi tylko normalnie ,kulturalnie mi to powiedzieć. Naumiala się - " odwdzięczam się " tym samym -jak smakuje mi niemieckie -tez chwalę.
24 lutego 2015 08:28 / 2 osobom podoba się ten post
placki ziemniaczane bo coc mi sie jakos zachcialo............
24 lutego 2015 08:31 / 1 osobie podoba się ten post
Wczorajszy krupnik z kasza jaglaną i krokiety z kapustą i grzybami/zapasy farszu jeszcze z BN:)/
24 lutego 2015 08:47 / 2 osobom podoba się ten post
Przepisik na te placuchy kapuściane poproszę uprzejmie:)Dziekuję:)
24 lutego 2015 08:56 / 2 osobom podoba się ten post
Żurek po polskiemu a po niemieckiemu -kasza manna na bardzo gęsto pokrojona na kwadraty i podsmażana na złocisty kolor do tego mus jabłkowy.
24 lutego 2015 09:04
Kanapki na obiad dzisiaj mamy:) Z salami, polska krakowska(w Kauflandzie znalazlam, producent ze Slawy), mozarella. Do tego papryka, ogorek i pomidory:) U mnie chleb w tygodniu to taka rzadkosc(bo ja jadam tylko swiezy, a dzieci przeciez jedza w domu tylko rano jogurt i wieczorem cos cieplego), ze jak raz na jakis czas kanapki sa, to dzieciaki w zachwyt wpadaja:)
24 lutego 2015 09:07 / 1 osobie podoba się ten post
Mam własnie w lodówce kapustę i brak mi na nią pomysłu. Podaj proszę przepis, chętnie wypróbuję coś nowego ;)
24 lutego 2015 09:14 / 1 osobie podoba się ten post
didusia

Żurek po polskiemu a po niemieckiemu -kasza manna na bardzo gęsto pokrojona na kwadraty i podsmażana na złocisty kolor do tego mus jabłkowy.

Ooo dobry pomysl :)
24 lutego 2015 10:31 / 1 osobie podoba się ten post
Mielone, ziemniaki, marchewka z groszkiem.
24 lutego 2015 11:09
ziemniaki, cordon blu , mieszanka kalafiora z brokułami w sosie serowym :):):):)
24 lutego 2015 11:34 / 2 osobom podoba się ten post
Prawdziwa zupa pomidorowa, czyli z...... pomidorów )  na wołowinie ( wkładka mięsna wołowa).
Deser: kaszka manna z owocowym sosem i zasmażanymi jabłkami. 

Krótko dzisiaj )
24 lutego 2015 11:40 / 2 osobom podoba się ten post
Ryz I ryba w warzywach
24 lutego 2015 11:40 / 2 osobom podoba się ten post
Diarana

Ooo dobry pomysl :)

Spróbuj zamiast musu, na klarowanym maśle na "wolnym ogniu" usmażyć na patelni jabłka pokrojone w 8 np. posypane cukrem.
Pozdrawiam.