Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #3

06 marca 2015 14:57 / 1 osobie podoba się ten post
lonia61

Paluszki rybne z LIDLA z ziemnaczkami też z LIDLA oraz surówka z kapusty szpiczastej z marchewka , porem, koperkiem,pietruszka zieloną robiona przezemnie ale warzywa z LIDLA a jakże by inaczej. Moja Omcia jest bardzo przywiązana do Lidla , aże razem jeżdzimy na zakupy to musi być Lidl , bo podobno gdzie indziej warzywa i owoce nie są zbyt swieze. Paranoja.

Do Lidla jest większość Niemców przywiązana ....... niższymi cenami niz w innych marketach:):):)
06 marca 2015 15:00 / 1 osobie podoba się ten post
Zofija

Do Lidla jest większość Niemców przywiązana ....... niższymi cenami niz w innych marketach:):):)

Mi nie wolno :)) kupowac gdzie indziej tyljo w Edece:)))na szczescie . 
06 marca 2015 15:35
Szpinak +jajko sadzone + zimniaczki.
06 marca 2015 18:04 / 2 osobom podoba się ten post
Nie wiem czy jutro będę miała czas więc piszę teraz -Na sobotę serwuję flaczki wołowe z pajdą chleba -jak nie będzie smakowało to dobrze bo dla mnie więcej. DDD
06 marca 2015 18:22 / 1 osobie podoba się ten post
Jest tylko jeden problem, niemiecka a polska pajda chleba to niestety nie to samo, ale za flaczki 5+
06 marca 2015 18:39
darekr

Jest tylko jeden problem, niemiecka a polska pajda chleba to niestety nie to samo, ale za flaczki 5+

Oj mam tu naprawde bardzo dobry chleb ,zwsze swiezy i chrupiący.  DDD
06 marca 2015 18:49
didusia

Pamiętam jak jadłem włoski chleb, też był pyszny i chruiący, ale po zjedzeniu całego bochenka czułem się jak bym zjadł polskie dwie kajzerki.
06 marca 2015 18:53 / 2 osobom podoba się ten post
darekr

Pamiętam jak jadłem włoski chleb, też był pyszny i chruiący, ale po zjedzeniu całego bochenka czułem się jak bym zjadł polskie dwie kajzerki.

Darek, jadłeś dobry niemiecki chleb od piekarza, czy tylko teoretyzujesz i piszesz co Ci się wydaje?

06 marca 2015 18:53 / 1 osobie podoba się ten post
teresadd

Szpinak +jajko sadzone + zimniaczki.

Podglądnęłaś, co jadłam i zrobiłaś to samo ?
06 marca 2015 18:53 / 1 osobie podoba się ten post
didusia

Didusiu, potwierdzam. Ja tez mam tu przepyszny  chleb, wyrabiany ręcznie w małej rodzinnej piekarni, tu we wsi.
Pamietam smak takiego chleba z dzieciństwa.........wakacje u mojej babci i ten pyszby chleb.:)))
06 marca 2015 18:55
salazar

Darek, jadłeś dobry niemiecki chleb od piekarza, czy tylko teoretyzujesz i piszesz co Ci się wydaje?

Tylko teoretyzuje, muszę Ci to przyznać
06 marca 2015 19:02
Też lubię Świerzy, chrupiący, ciepły chleb kupowany „od tyłu” w piekarni o pierwszej w nocy
06 marca 2015 19:09
darekr

Tylko teoretyzuje, muszę Ci to przyznać

Tak myślałam :). Akurat chleb jest tutaj bardzo dobry.
06 marca 2015 19:15
Zofija

Moja babcia uwielbia Netto
06 marca 2015 19:17 / 2 osobom podoba się ten post
didusia

Nie wiem czy jutro będę miała czas więc piszę teraz -Na sobotę serwuję flaczki wołowe z pajdą chleba -jak nie będzie smakowało to dobrze bo dla mnie więcej. DDD

Ło matulu, aleś mi narobiła smaka na te flaczki, jasny gwint.......