Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #3

12 marca 2015 22:18 / 1 osobie podoba się ten post
salazar

Dzięki Michasiu, na pewno zrobię, bo brzmi pysznie, a ja kocham buraki, ale dla mnie to sałatka a nie surówka :).
Myslałam, że może ktoś ma przepis na coś z surowych buraków?

Ja tą surówkę podaje do mielonych lub gulaszu z kaszą gryczaną - pychota :) Buraki uwielbiam też pod każdą postacią, i  robię taką sałatkę :
4 - buraki
1- cebula
4- ogórki kiszone
3 - ząbki czosnku
3- łyzki majonezu 
sól, pieprz do smaku i pietruszkę 
wszystkie składniki kroję w kostkę, mieszam z majonezem . smacznego:))
12 marca 2015 22:23
Surowe, czy ugotowane?
Znalazłam właśnie w necie identyczny przepis i tam używają surowych. Zrobię na pewno, ale bez majonezu, bo niemieckiego nie mogę przełknąć :(.
Już wiem, po co pojadę w sobotę do EDEKI ;)!

Dziękuję i proszę o więcej :).
12 marca 2015 22:33
Surowych buraków się nie je./chyba/.
12 marca 2015 22:38 / 3 osobom podoba się ten post
salazar

Surowe, czy ugotowane?
Znalazłam właśnie w necie identyczny przepis i tam używają surowych. Zrobię na pewno, ale bez majonezu, bo niemieckiego nie mogę przełknąć :(.
Już wiem, po co pojadę w sobotę do EDEKI ;)!

Dziękuję i proszę o więcej :).

Ugotowane !!!  moja Córka jeszcze kroi paprykę marynowaną , te ich majonezu mają specyficzny zapach i ile bys nie dała do sałatki to znika. Zrób sama :

1 - zółtko, 2 łyzki musztardy / mają dobrą/,ociupinkę soli, pieprzu, cukru i w blender to wszystko i powoli wlewaj olej 1/2 szklanki i na koniec z połówki cytryny sok wlej dla wybielenia koloru majonezu :)
13 marca 2015 07:28 / 3 osobom podoba się ten post
My z babcią łososia a dziadek zupe z puszki :))
13 marca 2015 07:34 / 1 osobie podoba się ten post
Właśnie się zastanawiam.........mielone, czy spagetti???
13 marca 2015 08:45 / 1 osobie podoba się ten post
Frytki! Zdecydowanie frytki i jakaś rybka może?
13 marca 2015 08:48 / 1 osobie podoba się ten post
Ja mam wloski tydzien:)) makaron, warzywa z patelni tunczyk i Feldsalat:))) z pinia:))
13 marca 2015 08:48 / 2 osobom podoba się ten post
ewa14

Właśnie się zastanawiam.........mielone, czy spagetti???

No wiesz ! W piątek !
:)
Ja zrobię ryż z szyneczką i warzywami z patelni. :)
13 marca 2015 08:51 / 1 osobie podoba się ten post
Dorsz, ziemniaczki i szpinak. Pól godziny i po robocie :)))) I znowu jeden dzien do przodu :))))
13 marca 2015 08:52
Dzisiaj pizza odmrożona gotowa i jeszcze trochę ją wzbogacę salami, serkiem ,cebulką i  pomidorkiem, Dama podziobie a ja zjem całą :)
13 marca 2015 08:53

Michasia klikaj "odpowiedz" tylko jeden raz przy wysyłaniu posta. Każda Twoja odpowiedź jest zdublowana. Moderator

13 marca 2015 09:29 / 2 osobom podoba się ten post
Benita

No wiesz ! W piątek !
:)
Ja zrobię ryż z szyneczką i warzywami z patelni. :)

Jednak mielone:))))))))))
13 marca 2015 09:29
śledz w jogurcie +ziemniaczki +rosół
13 marca 2015 09:33 / 3 osobom podoba się ten post
A ja wlasnie przypalilam makaron... Jak mozna makaron przypalic? Nie rozgotowac, a przypalic wlasnie... No dobra, zaczytalam sie u Baski na blogu...
Makaron na szczescie odratowany:)
U mnie makaron z krotko podsmazona na oliwie cukinia, papryka i marchewka. Na tyle krotko by byly chrupiace:) Do tego tarty parmezan i ketchup dla dzieci:) Na deser obowiazkowo lody:) I dzisiaj wyjatkowo bez mizerii. Chyba mi sie udalo przekarmic potwora:)