Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #3

13 marca 2015 09:39
Dzisiaj zrobie coś zdrowego . Jakas sałatka z rybą i oliwą z oliwek . Co prawda pogoda za oknem nie jest u mnie typowo wiosenna ale wiosenny , zielony obiadek chodzi za mną od kilku dni .
13 marca 2015 10:23
Szukam jeszcze inspiracji...może makaron wstążki z pesto...może zupa - krem brokułkowa plus paszteciki z ciasta francuskiego faszerowane prawdziwymi grzybkami i kapustą kiszoną...a może Apfelschlapschen??? Boli mnie głowa i nie mogę sie zdecydować...
13 marca 2015 10:25 / 3 osobom podoba się ten post
Ryba pyry i marchewka&groszek
13 marca 2015 11:15
moncherie

A ja wlasnie przypalilam makaron... Jak mozna makaron przypalic? Nie rozgotowac, a przypalic wlasnie... No dobra, zaczytalam sie u Baski na blogu...
Makaron na szczescie odratowany:)
U mnie makaron z krotko podsmazona na oliwie cukinia, papryka i marchewka. Na tyle krotko by byly chrupiace:) Do tego tarty parmezan i ketchup dla dzieci:) Na deser obowiazkowo lody:) I dzisiaj wyjatkowo bez mizerii. Chyba mi sie udalo przekarmic potwora:)

Jemy prawie to samo_))) smacznego:))
13 marca 2015 11:20
Paluszki rybne ryż duszone warzywa,sałata lodowa misz-masz czyli z ogórkiem rzodkiewką oliwkami&vinegret
13 marca 2015 11:43 / 3 osobom podoba się ten post
Tradycyjne szwajbisiowskie jedzenie-szpecle ,białe kiełbaski do tego fasolka szparagowa na bulionie.
13 marca 2015 12:42 / 2 osobom podoba się ten post
Jakiś gulasz wieprzowy z papryką i pieczarkami na szybko uduszony. Dziecię do tego machnie makaron (mam nadzieję,że nie przypali,jak Moncherie) ,a ja lecę do szpitala....
13 marca 2015 12:43 / 1 osobie podoba się ten post
Szpinak Knedle jajka tradycyjnie u rodziny:(:(
13 marca 2015 13:10
Marta

Surowych buraków się nie je./chyba/.

Je i są zdrowsze niż gotowane.
Teoretycznie jestem już przygotowana, niedługo przyjdzie czas na praktykę :).

13 marca 2015 13:14 / 1 osobie podoba się ten post
michasia

Michasia klikaj "odpowiedz" tylko jeden raz przy wysyłaniu posta. Każda Twoja odpowiedź jest zdublowana. Moderator

Ok. Będzie  tak jak każesz:))) Pozdrawiam.
13 marca 2015 13:24
salazar

Je i są zdrowsze niż gotowane.
Teoretycznie jestem już przygotowana, niedługo przyjdzie czas na praktykę :).

Zdrowsze ale czy lepsze? Oto jest pytanie...
13 marca 2015 13:42
Marta

Zdrowsze ale czy lepsze? Oto jest pytanie...

W jakim sensie lepsze? Smaczniejsze, zdrowsze, wskazane? Takie pytania można stawiać bez końca. Ktoś pisał, że mleko niezdrowe, inni nie jedzą mięsa, a jeszcze inni pieczywa. Na szczęście nikt do niczego nie zmusza :).
Jak spróbuję, to podzielę się spostrzeżeniami i wtedy też będę mówiła tylko o tym, czy mi smakuje, czy nie. Na razie nie mogę nic powiedzieć, bo po prostu nie wiem. Ty też nie wiesz, więc może spróbuj?
13 marca 2015 13:45 / 1 osobie podoba się ten post
A ja uwielbiaaam mleko ale nie lubie zup mlecznych, ryżu na mleku itp. A tak w ogóle kuchnia dzisiaj serwowała naleśniki i mus jabłkowy
13 marca 2015 13:48 / 2 osobom podoba się ten post
śledzie w śmietanie z Lidla i dodałam do nich troche swieżej papryki , ziemniaczki w mundurkach ale na talerzu oczywiście rozebrane z tych mundurków a do tego surówko- sałatka z pory z jabłuszkiem i majonesem . Omcia zachwycona smakiem .
13 marca 2015 15:04 / 1 osobie podoba się ten post
michasia

Ok. Będzie  tak jak każesz:))) Pozdrawiam.

Wow, jaki posluch:)))) wielki M urosnie na wiosne:))