Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #3

22 stycznia 2015 17:38
tak się stało, że dzisiaj mija rocznica śmierci mojego Taty
22 stycznia 2015 18:23 / 1 osobie podoba się ten post
Bulgur + curry z czerwonej soczewicy + buraczki dla wegetarianek, dla mnie kacza pierś, odsmażane ziemniaki i kuraczki. 
22 stycznia 2015 18:43 / 1 osobie podoba się ten post
basiaim

Zupa gołąbkowa ;)

Napisz coś więcej ,bo mnie zainteresowała ta zupa.
22 stycznia 2015 18:55 / 2 osobom podoba się ten post
Dziś dzień dobroci dla opiekunek ,w związku z tym niemiecka kuchnia zaserwowała zupę z : mięsa,cukinii,marchewki( ze skórą ),pora oraz drobnego makaronu. Gdyby nie dodała smażonej cebuli razem z masłem zupa byłaby naprawdę pyszna.









22 stycznia 2015 19:03 / 1 osobie podoba się ten post
Schab pieczony ,szpecle ,czerwona kapusta. Lody z bitą śmietaną czekoladową.
22 stycznia 2015 19:10 / 4 osobom podoba się ten post
ivetta

Napisz coś więcej ,bo mnie zainteresowała ta zupa.

To taka namiastka smaku gołąbków na szybko.
 
Gotuję wywar warzywny,jak na zwykłą zupę. Dodaję do tego pokrojoną w kawałki (ósemki,bądź trochę mniejsze) kapustę włoską.
Na patelni przesmażam mielone mięso. Wrzucam je do gara z zupą. Dosypuję suchy (surowy) ryż. 
Do tego przecier pomidorowy,przyprawy do smaku.
Gotuję do miękkości ryżu i kapusty.
Ja akurat wyciągam "zupne" warzywa (marchew,pietruszka itp),ale można je zostawić-jak ktoś lubi.
 
 
22 stycznia 2015 22:57
didusia

Schab pieczony ,szpecle ,czerwona kapusta. Lody z bitą śmietaną czekoladową.

A ty w domku tak gotujesz czy w DE?
23 stycznia 2015 07:10 / 1 osobie podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

A ty w domku tak gotujesz czy w DE?

Gotuję w De , w domku moja mama gotuje a ja odpczywam od garnków. DDD
23 stycznia 2015 09:52
basiaim

To taka namiastka smaku gołąbków na szybko.
 
Gotuję wywar warzywny,jak na zwykłą zupę. Dodaję do tego pokrojoną w kawałki (ósemki,bądź trochę mniejsze) kapustę włoską.
Na patelni przesmażam mielone mięso. Wrzucam je do gara z zupą. Dosypuję suchy (surowy) ryż. 
Do tego przecier pomidorowy,przyprawy do smaku.
Gotuję do miękkości ryżu i kapusty.
Ja akurat wyciągam "zupne" warzywa (marchew,pietruszka itp),ale można je zostawić-jak ktoś lubi.
 
 

Dziękuję.Bardzo ciekawa propozycja ,napewno wypróbuję .
23 stycznia 2015 10:06
basiaim

To taka namiastka smaku gołąbków na szybko.
 
Gotuję wywar warzywny,jak na zwykłą zupę. Dodaję do tego pokrojoną w kawałki (ósemki,bądź trochę mniejsze) kapustę włoską.
Na patelni przesmażam mielone mięso. Wrzucam je do gara z zupą. Dosypuję suchy (surowy) ryż. 
Do tego przecier pomidorowy,przyprawy do smaku.
Gotuję do miękkości ryżu i kapusty.
Ja akurat wyciągam "zupne" warzywa (marchew,pietruszka itp),ale można je zostawić-jak ktoś lubi.
 
 

to taki sos gęsty Ci wychodzi?
23 stycznia 2015 10:24 / 2 osobom podoba się ten post
Wczorajsza pieczeń ze schabu ale z ziemniakami do tego marchewka z groszkiem .
23 stycznia 2015 10:25 / 2 osobom podoba się ten post
A dzis kurczaczek pieczony, kasza kuskus i warzywka na parze :)
23 stycznia 2015 10:28 / 2 osobom podoba się ten post
Paluszki rybne, ziemniaki, szpinak, woda mineralna + jogurt dla babci
23 stycznia 2015 10:33 / 1 osobie podoba się ten post
Pierogi ruskie i grochówka.
23 stycznia 2015 10:52 / 1 osobie podoba się ten post
A ja mam  Stek z polędwicy  Angus Aberdeen*  i sałata zielona to dla pdp. A ja skromnie owoce morza:)   * niepowtarzalny smak