Ja lubie:) i baardzo poprosze przepis:)
Ja lubie:) i baardzo poprosze przepis:)
Ja kocham ziemniaczki robie tez faszerowane miesem,grzybkami,kapusta,boczkiem i czym chcesz nawet ostrym serem.Odcinam czubek juz obranego ziemniaka delikanie robie tą wykrawaczka do jabłek otwór (tylko nie na wylot) wkładam farsz przykrywam ta czapka i ustawiam w zaroodpornym naczyni zalewam sosem albo dodaje tylko masło klarowane i zapiekam. Smaczne i kazdy raz inne w smaku. Polecam.
No nie znowu mi robisz apetyt ,ziemniaczzki to tez mój ulubione danie ale tu nie ma sensu robic bo moja Pdp niedowidzi i tak muszę wszystko pokroić a to mija się z celem bo lubie jeść także wizualnie . Jeszcze trochę a przygotujesz mi wirtualne menu na urlop w PL - DDD
Paluszki rybne, ziemniaki, szpinak, woda mineralna + jogurt dla babci
uwielbiam szpinak, zawsze mam go w lodówce :)
kiedys powiedziała mi babcia, że dzieci do 3 roku dzieci nie powinny jeść
A lubisz zapiekanki? tu dopiero mam pole do popisu.
:))))))))))))))))))
ja go zjem......., ale........muszę mieć naprawdę na niego potężnego smaka
mrożony szpinak ok 1/2 kg (w sez onie można zastąpić go świeżym)
4 łyżki masła
4 ząbki czosnku
5 łyżek słodkiej śmietany
------------------------------------------------------------------
1/ Masło rozpuścić na patelni.Wrzucić zmrożony szpinak i chwilę podgrzewać razem z masłem.
2/ Dolać pół szklanki wody i dusić na małym ogniu.Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i słodką śmietanę.
3/ Doprawić do smaku solą i pieprzem.Dusić przez ok. 15 min. aż szpinak będzie miękki a nadmiar płynu się odparuje.
Taki szpinak jest świetnym dodatkiem do obiadu.
gosiap nie lubię tego, to znaczy paluszki rybne jeszcze przełknę (też dzisiaj je miałam),ale szpinaku nieeeee
juz nie wiem co mam jeść, ja nie jem tego co babka
mrożony szpinak ok 1/2 kg (w sez onie można zastąpić go świeżym)
4 łyżki masła
4 ząbki czosnku
5 łyżek słodkiej śmietany
------------------------------------------------------------------
1/ Masło rozpuścić na patelni.Wrzucić zmrożony szpinak i chwilę podgrzewać razem z masłem.
2/ Dolać pół szklanki wody i dusić na małym ogniu.Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i słodką śmietanę.
3/ Doprawić do smaku solą i pieprzem.Dusić przez ok. 15 min. aż szpinak będzie miękki a nadmiar płynu się odparuje.
Taki szpinak jest świetnym dodatkiem do obiadu.