Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #3

27 stycznia 2015 11:32 / 3 osobom podoba się ten post
Żeby się zbytnio nie przemęczać, to spaghetti bolognese :)
27 stycznia 2015 11:50 / 3 osobom podoba się ten post
U mnie kaszaneczka z dobrego ,,żródła'',ziemniaki ,ogórek kiszony,kompot i jabłecznik.
27 stycznia 2015 13:04 / 4 osobom podoba się ten post
WSTENGA

A u mnie dzisiaj będą pierogi. Mam ochotę zaszaleć po kilku dniach niemieckiej kuchni. Mięso już wczoraj doprawiłam, a dzisiaj tylko ciasto i gotowe. Do tego sałatka z marchwi z jabłkiem. Na deser brzoskwinie w puddungu waniliowym.

Zacytuję ten post,ale odniosę się do kilku.

Nie umiem robić pierogów :/ Mój syn jest w tym mistrzem i zawsze dziwił się,jak to możliwe,że ja mimo "dobrych wyników" w kuchni nie potrafię.

Bigos w De robiłam w poprzedniej rodzinie.
Chyba opisywałam,jak ogromną ilość przygotowywałam. Przyszli też wtedy ich przyjaciele ;)

Na stypie po mojej śp. pdp bigos był głównym daniem.
Wnuczka pdp sama spisała sobie przepis,pomagając mi przy jego gotowaniu.

27 stycznia 2015 19:41 / 2 osobom podoba się ten post
Dziś był ambitny obiad,więc pdp sama przygotowała: wątróbka drobiowa w tłuściutkim sosie,doprawionym 30% śmietaną ,do tego makaron - ja miałam zaszczyt go ugotować i sałata lodowa z rzodkiewką,pomidorem i szczypiorkiem.
28 stycznia 2015 13:27 / 3 osobom podoba się ten post
Nie macie obiadów????
U mnie był: kotlet z piersi kurzej, ziemniaki, kalarepa duszona, czerwona kapusta, woda mineralna + jogurt dla babci
28 stycznia 2015 13:38 / 1 osobie podoba się ten post
Dzisiaj pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym, gotowane warzywa, babcia napój pomarańczowy, a ja woda mineralna :))
28 stycznia 2015 13:40 / 1 osobie podoba się ten post
Zjem cos na miescie ha ha Nie bede przy garach stal hihi
28 stycznia 2015 14:00 / 1 osobie podoba się ten post
pierś z kaczki w sosie własnym ,ziemniaki , sałata z ogórkiem. jogurt cytrynowy.
28 stycznia 2015 14:08 / 2 osobom podoba się ten post
Po najmniejszej linii oporu: na patelni podsmażyłam wczorajsze pierogi. Pychota ;))))
28 stycznia 2015 14:16 / 1 osobie podoba się ten post
WSTENGA

Po najmniejszej linii oporu: na patelni podsmażyłam wczorajsze pierogi. Pychota ;))))

ja też mam wczorajsze pierożki ruskie, a że robimy z synem porządki w piwnicy, to dzisiaj osmazżmy ,heheh
30 stycznia 2015 10:02
Same zaniedbania w tym topiku, czy już nie karmimy podopiecznych?

Wczoraj: gulasz z piersi kurzej z warzywami, ziemniaki, woda mineralna + jogurt dla babci
Dzisiaj: paluszki rybne, ziemniaki, szpinak, woda mineralna + jogurt dla babci
30 stycznia 2015 10:31 / 2 osobom podoba się ten post
U mnie tradycyjnie w piatek ryba,kapustka kiszona,soczek.Dla pdp.budyn z sokiem malinowym.
30 stycznia 2015 10:35 / 1 osobie podoba się ten post
Makaron z sosem pieczarkowym i żółtym serem . Takie spaghetti wegetariańskie :)
30 stycznia 2015 10:54 / 2 osobom podoba się ten post
U mnie podobnie, jak u Basi. Sos pieczarkowy na plackach ziemniaczanych. Pyyyycha.
30 stycznia 2015 10:56 / 4 osobom podoba się ten post
Ryż,gulasz z wolowiny ,brokuły )))))