Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #3

30 stycznia 2015 10:57
magdzie

Ryż,gulasz z wolowiny ,brokuły )))))

No i co to za piątek ??? 
30 stycznia 2015 11:04 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

No i co to za piątek ??? 

No jak nigdy ))), przesunelam piatek na sobote )))))
30 stycznia 2015 12:13 / 1 osobie podoba się ten post
magdzie

No jak nigdy ))), przesunelam piatek na sobote )))))

Smacznego i na piątek i na sobotę.
30 stycznia 2015 14:03 / 4 osobom podoba się ten post
Nic:(Zeżarłam swój obiad na śniadanie:)
30 stycznia 2015 14:23
Zerwieten knudel czerwona kapustka sosik mysliwski mieso w lesie serwowałam dzis oraz serek owocowy!!
30 stycznia 2015 14:30 / 2 osobom podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Zerwieten knudel czerwona kapustka sosik mysliwski mieso w lesie serwowałam dzis oraz serek owocowy!!

Nie powiem,żebym była prymusem z niemieckiego,ale knedle z serwetek?serwetkowe knedle,kluski?????hi hi hi Chyba ,ze mam błędne skojarzenie:):):)
30 stycznia 2015 14:44 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Nic:(Zeżarłam swój obiad na śniadanie:)

Podobno niedosyt jest lepszy niż przesyt, a przyjemności trzeba sobie dawkować. Czy dlatego przestałaś dbać o Libido Kasieńko , czy może masz nową receptę ?? :)
30 stycznia 2015 14:53 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Nie powiem,żebym była prymusem z niemieckiego,ale knedle z serwetek?serwetkowe knedle,kluski?????hi hi hi Chyba ,ze mam błędne skojarzenie:):):)

Tak Kasiu, jest takie danie: knedle serwetkowe :)))
czyli Serviettenknodel - o ile pamiętam rodem z Austrii i Czech. Robi się je głównie z czerstwej bułki + różne dodatki. 
http://www.mamas-rezepte.de/rezept_Serviettenknoedel-2-61.html
30 stycznia 2015 15:03 / 4 osobom podoba się ten post
Dagmara

Podobno niedosyt jest lepszy niż przesyt, a przyjemności trzeba sobie dawkować. Czy dlatego przestałaś dbać o Libido Kasieńko , czy może masz nową receptę ?? :)

Dagusiu kochana ,co Ty z tym libido???Chyba pora do domku, bo w jakąs obsesyję jeszcze wpadniesz albo co:):):) Moja bidulka:(  hi hi hi

Zeżarłam wczorajsze cycki kurze i surówkę przeznaczone na dzisiejszy obiad,jeden przezornie schowałam dla pana F.-może sie podzieli?:):):)A recept nie zdradzam-pogadamy jak będziesz po 50tce:):):)hi hi hi
30 stycznia 2015 15:08 / 1 osobie podoba się ten post
To prawda, dla mnie też mało jadalne.
30 stycznia 2015 15:18 / 2 osobom podoba się ten post
masz rację.
Tyma samym słowem bym określiła smak tego dania :))))
30 stycznia 2015 15:30 / 2 osobom podoba się ten post
Gabrysia

Tak Kasiu, jest takie danie: knedle serwetkowe :)))
czyli Serviettenknodel - o ile pamiętam rodem z Austrii i Czech. Robi się je głównie z czerstwej bułki + różne dodatki. 
http://www.mamas-rezepte.de/rezept_Serviettenknoedel-2-61.html

A widzisz :)Nie wiedziałam,a nawet widziałm w sklepie w workach takie kostki chleba i się zastanawiałam na co to?:)A to pewno na te serwetkowe kluchy:)
30 stycznia 2015 22:33 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Kasiu juz dostałas odpowiedz tak to knedle robione z czerstwej bułki w roznych regionach niemiec robione  no i tez sa jeszcze inne z bułki robione ale jakos mi nie posmakowały ale juz wczesniej Gabrysi ci odpowiedziała:))
31 stycznia 2015 12:10 / 2 osobom podoba się ten post
Dzis u mnie piatek ))), wiec byla rybka ,ziemniaczki i brokuł ))), niestety bez kiszonej kapustki,gdyz moja babcinka nie przepada ,wiec z braku laku dobry i brokuł )))))))
31 stycznia 2015 12:13
Ziemniaczki, sznycel drobiowy z jajkiem, suróweczka :)