W piątek mieli wysyłać Basiu.

W piątek mieli wysyłać Basiu.
To, że dostałeś 3 Pity 11 z trzech różnych firm, ale w języku polskim to się zgadza, że składasz tylko deklarację PIT 37, my tutaj rozmawiamy o rozliczeniu pitu w języku niemieckim, które przesyła nam nasz zakład pracy mający siedzibę w Niemczech. Naprawdę proszę nie mylić pojęć. Najlepiej nie wypowiadać się w tym temacie, skoro on nas nie dotyczy, bo wprowadza się niepotrzebny zamęt. Ja napisałam że swój PIT 11 ( polski) i PIT niemiecki rozliczałam w formie
PIT 36 ( poprzez fachowe biuro). Trzeba znać przepisy dobrze, żeby wiedzieć na jakim formularzu najlepiej się rozliczyć, tak żeby US nie miał do nas obiekcji.
A ja pracowałam w polskiej firmie, ale na niemieckich warunkach i teraz mam zagwozdkę. Byłam już w US i dopytałam co mam i gdzie wpisać, więc niedługo sama spróbuję PITy wypełnić.
Ja juz po problemie rozliczyłam sie na cacy , tez torchę zawiłe było , bo to nie jest jedno żródło dochodów. Sama nie robiłam tak dla pewnosci skorzystałam z pomocy biura rachunkowego . Nie ma mnie na miejscu to i w razie korekty miałabym kłopoty z wyjasnieniem. A tak jestem pewna :-) usługa nie jest droga a głowa spokojna.
Witam-mam pytanie:wypełniłam e-pit przez internet ale nie ma wzmianki jak otrzymam zwrot podatku? Mam zmienione konto bankowe!
Witam-mam pytanie:wypełniłam e-pit przez internet ale nie ma wzmianki jak otrzymam zwrot podatku? Mam zmienione konto bankowe!