Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #4

20 czerwca 2015 16:13 / 2 osobom podoba się ten post
- Ryz,
- udka pieczone z warzywami,
- groszek zielony,
- marchew tarta z gruszka.
Na deser:
- jogurt z cynamonem i truskawkami.
20 czerwca 2015 16:17 / 1 osobie podoba się ten post
a ja wczoraj gotowałam rosół o ile można to nazwać rosołem
jeszcze takiego czegoś nie gotowałam
dwie nogi z kurczaka, sól i od siebie dodałam lubczyk gałązkę
to wszystko
20 czerwca 2015 16:21
agamor

a ja wczoraj gotowałam rosół o ile można to nazwać rosołem
jeszcze takiego czegoś nie gotowałam
dwie nogi z kurczaka, sól i od siebie dodałam lubczyk gałązkę
to wszystko

Nawet pieprzu tez nie?
20 czerwca 2015 16:38
amelka

Nawet pieprzu tez nie?

nie
20 czerwca 2015 16:54 / 3 osobom podoba się ten post
Obiad był ,a jakże :gołąbki z młodej kapusty i sos pieczarkowy.Na popołudniu lody z czereśniami.
20 czerwca 2015 21:52 / 3 osobom podoba się ten post
Jutro zrobię klopsiki,biały sos i ogórek z jogurtem,bo moja babcia nie uznaje śmietany.Tak sobie dzisiaj wymyśliła.
Wiem co będzie..Babcia spojrzy,spróbuje,pochwali,że pyszne,a potem powie"wek".:spadaj:
Kobieta nie może dużo jeść,ale uwielbia układać jadłospis.
20 czerwca 2015 22:52 / 2 osobom podoba się ten post
Wątróbka drobiowa z cebulką i jabłkami, surówka z kapusty kiszonej i budyń czekoladowy.
20 czerwca 2015 22:54
michasia

Wątróbka drobiowa z cebulką i jabłkami, surówka z kapusty kiszonej i budyń czekoladowy.

Dzis czy to na jutro juz? Moze zgapie ale nie juz mi zaplanowali moje plany poszły weg!!
20 czerwca 2015 22:59 / 1 osobie podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Dzis czy to na jutro juz? Moze zgapie ale nie juz mi zaplanowali moje plany poszły weg!!

to było dzisiaj: jutro mam w planach gulasz z makaronem i buraczki,
21 czerwca 2015 08:16 / 2 osobom podoba się ten post
No to tak ciekawa jestem sama bo podobno smaczne ze hohooh jakas bułka przyprawiona do piekarnika!! zapomniałam nazwe miała byc na kolacje ale moja pani stwierdziła ze nie na obiad bo na kolacje to za duzo!! No i szparagi juz sa fertik tyko na patelnie,i coz ja biedna w niedziele bez mieska nie zrobie piersi z kurczaka w panierce bo to grzech jarska niedziela heheeheh!!Budyn ugotuje kompocik zrobie agrestowy i po robocie
21 czerwca 2015 08:26 / 1 osobie podoba się ten post
Mamuelka to ja za Ciebie zrobię piersi z kurczaka, do tego ziemniaki i duszona kalarepa. Pdp zje jeszcze miseczkę płatków, wypijemy sok pomarańczowy.
21 czerwca 2015 08:58 / 2 osobom podoba się ten post
.... ja tam lubię niedzielny luzik, więc: wczorajsze pulpety w sosie + odsmażane ziemniaczki + warzywa na patelnię.
Na deser jogurcić i wio....wybywam do koleżanki, która przyjechała wczoraj (jest z mojego rodzinnego miasta, pracuje w tej samej firmiei też jest w Dusseldorfie).
21 czerwca 2015 09:03 / 3 osobom podoba się ten post
Ziemniaczki, gulasz , kapustka z boczkiem
21 czerwca 2015 10:05 / 2 osobom podoba się ten post
Watrobka wieprzowa z cebulka i biala kapusta zasmazana z sloninka( tak jak lubie) i duzo koperku
21 czerwca 2015 10:11 / 5 osobom podoba się ten post
Kapuśniak,schabowy ,ziemniaczki z koperkiem ,kalarepka.