Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #4

18 czerwca 2015 14:09 / 1 osobie podoba się ten post
Ziemniaczki w obierkach :) do tego śledzie w śmietanie, te ciut droższe z Aldika -polecam, i świeże zielone jabłuszko wkrojone do śledzi, pojadlam i leze 2,5 godz. :)
18 czerwca 2015 14:12 / 1 osobie podoba się ten post
Gotowała siostrzenica pdp:) .Do stołu podano:
-nadziewaną paprykę mięsem mielonym-dodała boczku wędzonego do sosu w którym paprykę dusiła, smak intensywniejszy.
-ziemniaki
-sałata
Do picia okropnie niezdrowa cola cherry:)
18 czerwca 2015 14:58
Marta

Jajko sadzone. Poważnie taki obiad pdp sobie zażyczył no to taki dostanie. Ale ja na pewno normalnie zjem.Pomidorową i kotlet.

ja też jadam jajko sadzone, frytki i zielona fasolka z bulka tarta - tak lubie
18 czerwca 2015 15:44
Ale on jada jajko sadzone solo! Jednak dał sie dziś przekonać zjadł 10 łyżek pomidorówki i jedną łyżkę ryżu z warzywami. No rozpusta po prostu.
18 czerwca 2015 18:03
a było:
biała kiełbaska w sosie chrzanowym, ziemniaki, czerwona kapusta, na deser truskawki ze śmietana i do picia sok jabłkowy
18 czerwca 2015 18:14 / 2 osobom podoba się ten post
Dagmara

Ziemniaczki w obierkach :) do tego śledzie w śmietanie, te ciut droższe z Aldika -polecam, i świeże zielone jabłuszko wkrojone do śledzi, pojadlam i leze 2,5 godz. :)

Dziś na jutrzejszy obiad zrobiłam śledzie. Tylko ja kupuję te śledzie na plastikowej tacce w oleju i robię z jogurtem greckim, korniszonem, cebulką i jabłkiem. Do tego ugotuję ziemnaczki.
18 czerwca 2015 18:36
mamusia

Robiłam dzisiaj Prażuchi i ? 

Są pyszne takie ziemniaczki inaczej ! Do tego gulasz i czerwona kapucha była ! Mniam :fastfood:

Jaaj! Cieszę się niesamowicie, że skorzystałaś z przepisu i Ci smakowało :)
18 czerwca 2015 18:37 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

Dziś na jutrzejszy obiad zrobiłam śledzie. Tylko ja kupuję te śledzie na plastikowej tacce w oleju i robię z jogurtem greckim, korniszonem, cebulką i jabłkiem. Do tego ugotuję ziemnaczki.

W domku mam wiecej możliwości, pomysłów i chęci i również robię podobnie, własnoręcznie, tu  jestem ograniczona niestety,  ale za to mam więcej czasu dla siebie, no i dietka przymusowa mi nie zaszkodzi przed urlopikiem, i dlatego zapisuje chętnie wszystkie Wasze przepisiki do wykorzystania na nim :)
18 czerwca 2015 19:58
Samboja

Jaaj! Cieszę się niesamowicie, że skorzystałaś z przepisu i Ci smakowało :)

a jak ja się cieszę , że wyszło ! Bo że smaczne bedzie to na bank wiedziałam ! Teraz przymierzam sie do majrankowych kartofelków 
18 czerwca 2015 20:03 / 2 osobom podoba się ten post
amelka

Ciezki Twoj Dziadzio byc musi.

Dziadzio jest super! Głowa fit, ciałko juz lekko odmawia posłuszeństwa, nie chodzi bo sie szybko męczy ale wstaje sam dla potrzeb nie budzi mnie. Ten komiczny rytm dnia to nie dziadzia sprawka, rodzinie tak pasowalo, wszyscy pracuja, pflegedienst tak pozno przyjezdzał bo dziadek lubi bardzo spać, zawsze dlugo spał. Ja juz od 19.30 mam przerwe do 9 rano. Fajna praca bez stresu.
18 czerwca 2015 20:07 / 1 osobie podoba się ten post
mamusia

:taniec2: a jak ja się cieszę , że wyszło ! Bo że smaczne bedzie to na bank wiedziałam ! Teraz przymierzam sie do majrankowych kartofelków :gotowanie:

Majrankowe kartofelki ? Gdzie jest przepis ?
18 czerwca 2015 20:09 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

Maj, rankiem ,,,,
18 czerwca 2015 20:13
Ona_Lisa

Maj, rankiem ,,,,:-)

Aa....... myślałam, że o Mariana chodzi ....
18 czerwca 2015 20:15 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

Aa....... myślałam, że o Mariana chodzi ....

Wszystko jest możliwe he hee
18 czerwca 2015 20:20 / 2 osobom podoba się ten post
Benita

Przepis jest na blogu Samboji