Na wyjeździe #23

20 kwietnia 2015 22:09 / 5 osobom podoba się ten post
slonecznie

To co piszesz to jest prawda, ale jest to też tylko jedna strona medalu. Drugą jest zachód, gdzie młodzi ludzie mogą godnie zarabiać i nie muszę stresować się za co opłacą wszystkie rachunki, mogą się cieszyć życiem, a nie martwić tym jak związać koniec z końcem.

A zatem jesteś pośrodku. Zawsze będą istnieli ci, co maja gorzej od nas i ci, co mają lepiej.
W związku z tym nalezy się cieszyć tym, co się ma, bo zawsze może być gorzej.
Jak smutne jest to, że nie doceniamy tego, co mamy.
Jakos nie marzy mi sie los obrzezanej brudną żyletką somalijskiej dziewczynki. To ja juz wolę polskie brudy,polskie układy, poslkie narzekania i polskie wierzby.
I przynalezność do cywilizacji europejskiej, jaka by nie była, nawet ta w polskim wydaniu. 
20 kwietnia 2015 22:13 / 1 osobie podoba się ten post
Lawenda

A zatem jesteś pośrodku. Zawsze będą istnieli ci, co maja gorzej od nas i ci, co mają lepiej.
W związku z tym nalezy się cieszyć tym, co się ma, bo zawsze może być gorzej.
Jak smutne jest to, że nie doceniamy tego, co mamy.
Jakos nie marzy mi sie los obrzezanej brudną żyletką somalijskiej dziewczynki. To ja juz wolę polskie brudy,polskie układy, poslkie narzekania i polskie wierzby.
I przynalezność do cywilizacji europejskiej, jaka by nie była, nawet ta w polskim wydaniu. 

Można doceniać to co się ma i pracować na to by mieć jeszcze lepiej-jedno nie wyklucza drugiego. A mam wrażenie, że w twoim rozumieniu
te dwie kwestie się wykluczają, dobrze widzę?
20 kwietnia 2015 22:17 / 2 osobom podoba się ten post
slonecznie

Można doceniać to co się ma i pracować na to by mieć jeszcze lepiej-jedno nie wyklucza drugiego. A mam wrażenie, że w twoim rozumieniu
te dwie kwestie się wykluczają, dobrze widzę?

Nie. Natomiast ja cieszę się tym, co mam. Ot, taki moj mały minimalizm....
I zaje....istą radość mi on daje. :))))
20 kwietnia 2015 22:17 / 1 osobie podoba się ten post
Lawenda

Jak ktos tak narzeka i narzeka na nasza kochaną ojczyzne, to ja mam tylko jedna odpowiedź - pomyślcie, co by było, gdybyście się urodziły w Afganistanie, Iraku czy Pakistanie.....bite, w kwefach, bez wykształcenia, bez szans, bez niczego.
Nie wspominając o Bangladeszu, gdzie za miske ryżu pracowałybyście przez 20 godzin na dobę .
Po drugiej stronie płotu trawa zawsze bardziej zielona.

Lawendziu poniekąd masz rację:)
Niemniej jednak porównywanie naszego zywota do tych krajów nie do końca jest na miejscu:)
Tam spokoju i normalnego życia nigdy nie było i nie będzie,-to dla nich "codzienność":((
Niestety nie do końca jest tak jak widzimy to w mediach:(
Nie prawda że są bez wykształcenia:)
Byłaś tam??
20 kwietnia 2015 22:21 / 1 osobie podoba się ten post
ewelin1

Lawendziu poniekąd masz rację:)
Niemniej jednak porównywanie naszego zywota do tych krajów nie do końca jest na miejscu:)
Tam spokoju i normalnego życia nigdy nie było i nie będzie,-to dla nich "codzienność":((
Niestety nie do końca jest tak jak widzimy to w mediach:(
Nie prawda że są bez wykształcenia:)
Byłaś tam??

Nieeeee, posiłkuję się tylko wrogą propagandą. :)))))
Moja wiedza bezpośrednia opiera sie na jednym skorzystaniu z toalety arabskiej - dziura w podłodze i tyle. I butelka wody do obmycia po grubszym...
Tak strasznie traumatyczne to było,że nawet polskie przedszkole się chowa. :)
20 kwietnia 2015 22:34
Lawenda

Nieeeee, posiłkuję się tylko wrogą propagandą. :)))))
Moja wiedza bezpośrednia opiera sie na jednym skorzystaniu z toalety arabskiej - dziura w podłodze i tyle. I butelka wody do obmycia po grubszym...
Tak strasznie traumatyczne to było,że nawet polskie przedszkole się chowa. :)

Pojedź  tam,-zobacz......a zmienisz zdanie na wszystkie "głupie" stereotypy.

20 kwietnia 2015 22:37
lena46

wiesz na co się nadaje ...........................syrop na uspokojenie.Jak nie dostanie porządnego leku ,to bedzie dalej wędrować ........Mam tą samą historie z moją babcią

Dzięki zobaczę jak na nią będzie działał ono spokojna tylko  te nocne pipi w dzien potrafi 3 razy od 9 do 20 iść i tego nie rozumiem czemu tyle razy w nocy jak wieczorem juz mało pije ale tak już było jak tu przyjechałam 3 latat temu ale była samodzielna nawet sama do łazienki chodziła teraz od roku ma toalete obok łóżka i też nie było problemu sporadycznie 1-3 razy w tyg prosiła o pomoc teraz w tym roku jakby się wszystko poprzestawiało :(
20 kwietnia 2015 22:40 / 3 osobom podoba się ten post
Dla Lawendy i Słonecznie - bo obie mają rację :

"... Jeżeli porównujesz się z innymi możesz stać się próżny lub zgorzkniały, albowiem zawsze będą lepsi i gorsi od ciebie.... " M.Erhmann 

20 kwietnia 2015 22:59 / 3 osobom podoba się ten post
takaja

Dzięki zobaczę jak na nią będzie działał ono spokojna tylko  te nocne pipi w dzien potrafi 3 razy od 9 do 20 iść i tego nie rozumiem czemu tyle razy w nocy jak wieczorem juz mało pije ale tak już było jak tu przyjechałam 3 latat temu ale była samodzielna nawet sama do łazienki chodziła teraz od roku ma toalete obok łóżka i też nie było problemu sporadycznie 1-3 razy w tyg prosiła o pomoc teraz w tym roku jakby się wszystko poprzestawiało :(

to jest taki wyciszający .Moja babcia cale noce chodzi .Od 18 do 22:00 ogląda TV idzie spać i wstaje 1 -2 w nocy i tak do rana chodzi .Do łazienki nie zliczona ilość ,czas przebywania w łazience około 10 min .I tak co noc.....Wiesz wszystko postepuje z wiekiem i choroba .......
20 kwietnia 2015 23:08 / 1 osobie podoba się ten post
lena46

to jest taki wyciszający .Moja babcia cale noce chodzi .Od 18 do 22:00 ogląda TV idzie spać i wstaje 1 -2 w nocy i tak do rana chodzi .Do łazienki nie zliczona ilość ,czas przebywania w łazience około 10 min .I tak co noc.....Wiesz wszystko postepuje z wiekiem i choroba .......

Oj postępuje u niej w tym roku galopująco co dzień nowe sytaucje zobaczymy jestem krótko do 7 maja rodzina pomocna bardzo dlatego trzymam sie tego miejsca
20 kwietnia 2015 23:11 / 5 osobom podoba się ten post
a powiem wam coś ciekawego, dzisiaj oglądałam Milionerów, pomijając fakt, że facet, nawet nawet facet :) zrezygnował przy pytaniu za milion i dzięki jakiemuś Jokerowi specjalnemu wygrał nie 125 tys euro a ponad 720 tys euro :( to dowiedziałam się, że jeśli zmierzycie swój obwód piersi i podzielicie to na pół i od połowy odejmiecie liczbę 6 wyjdzie wam jaki rozmiar odzieży nosicie, spróbujcie, mi się zgadza :)
20 kwietnia 2015 23:19 / 2 osobom podoba się ten post
Dagmara

a powiem wam coś ciekawego, dzisiaj oglądałam Milionerów, pomijając fakt, że facet, nawet nawet facet :) zrezygnował przy pytaniu za milion i dzięki jakiemuś Jokerowi specjalnemu wygrał nie 125 tys euro a ponad 720 tys euro :( to dowiedziałam się, że jeśli zmierzycie swój obwód piersi i podzielicie to na pół i od połowy odejmiecie liczbę 6 wyjdzie wam jaki rozmiar odzieży nosicie, spróbujcie, mi się zgadza :)

Mój zgadza się :)
21 kwietnia 2015 09:10 / 1 osobie podoba się ten post
michasia

Mój zgadza się :)

Już  zmierzyłam mi też się zgadza
21 kwietnia 2015 09:28
Mozesz podac na stronie z opiniami o tej agencji.  No chyba ze jej nie ma?
21 kwietnia 2015 10:39 / 5 osobom podoba się ten post
Piękna pogoda od kilku dni na Bawarii.
Od samego rana siedzimy z dziadkiem na tarasie,a po południu,gdy słońce "przechodzi" na drugą stronę my tez zmieniamy miejscowke.
Cały dzień na świeżym powietrzu....

Dla mnie to miła odmiana po poprzedniej stelli,gdzie całe dnie spędzało się w domu. Podopieczna za nic w świecie nie dała się namówić na posiedzenie na tarasie,o wspólnym spacerze nie wspominając....
Bron Boże nie otwierać okien,a rolety opuszczało się najpóźniej o godz.16.....