Sposoby na nudę

26 maja 2015 21:01 / 2 osobom podoba się ten post
O matko! Nude pyza zabily! Z czego ta pyza niby byla, ze taka twarda? :):):):)
26 maja 2015 21:02 / 2 osobom podoba się ten post
lektura szkolna w dobrych czasach, kiedy to nauczyciele uczyli na prawdę.
26 maja 2015 21:06 / 2 osobom podoba się ten post
Nie wiem z czego ta pyza była ale teraz zajrzałam w google i tytuły kolejnych odcinków są nie złe...........np.Toruńskie igraszki haha
26 maja 2015 21:12
Moja mama robi pyzy z surowych ziemniaków, chyba :) az musze ja zapytac, w kazdym razie sa takie sino-bite,okragłe, pyszne ze skwareczkami. Paluszki lizac.
26 maja 2015 21:16
doda1961

Moja mama robi pyzy z surowych ziemniaków, chyba :) az musze ja zapytac, w kazdym razie sa takie sino-bite,okragłe, pyszne ze skwareczkami. Paluszki lizac.

Chyba masz na myśli "tarte" kluski,ciasto robi się podobnie jak na placki ziemniaczane.
26 maja 2015 21:19 / 2 osobom podoba się ten post
takie mam na mysli rzeczywiscie ciasto jak na placki.
26 maja 2015 21:21 / 2 osobom podoba się ten post
Boszzzzzzze, kobieto, to Ty nie wiesz co dobre :) Skwareczko z brzuszka, toć malinki po prostu.
26 maja 2015 21:22 / 2 osobom podoba się ten post
Kurcze nie ma nic lepszego jak pachnąca cebula i skwareczki na wszystkim co pyszne choć tuczące.........pierogi,kluchy,kopytka.....oj jak ja to kocham
26 maja 2015 21:25 / 1 osobie podoba się ten post
A co powiesz na smazonkę, no przecież to delicje są :D :D :D :D
26 maja 2015 21:28 / 3 osobom podoba się ten post
A smalczyk z cebulką, majeraneczkiem i jabłuszkiem? Oczywiście ze skwareczkami :D :D :D :D? Andrea Ty się musisz poprawić :D
26 maja 2015 21:29 / 1 osobie podoba się ten post
No zgadza się, ale troszkę słoninki też być musi przecież
26 maja 2015 21:33
Tak Andrea......nie jedz bo to ze słonia haha:):)
Ja też sama nigdy jej nie smażę,mama mi pichci jak już to jem bo ja generalnie tylko piersi z kurczaka dotykam

26 maja 2015 21:38
No nie jest to jedzenie "na codzień",a w każdym razie nie powinno być.......ale raz na ruski rok to nawet trzeba
26 maja 2015 21:52 / 2 osobom podoba się ten post
doda1961

Moja mama robi podobnie (pyzy z surowych ziemnniaków) ....Pychota !! 
Ja robię to to szybkościowo........ tak jak  "kluski kładzione" ...ale z surowych ziemniaków ....czyli szare kluski - smakuje podobnie......
Nie gardzimy też kopytkami (z gotowanych ziemniaków) .......tu mój Tata był mistrzem....mnie nigdy nie udało się zrobić takich delikatnych kopytek (albo z twarde, albo za "budyniowe  ....i chyba nie chcę nadal próbować .....niech zostanie to wspomnienie!

Doda - jesteś z Mazowsza ???
26 maja 2015 22:13 / 5 osobom podoba się ten post
Pyzy dzielimy na:knedle,śląskie,kopytka i kluski.
Wersje są różne ,wszystkie robię są pyszne ,i zależne od chęci.