Na wyjeździe #26

27 czerwca 2015 11:06
Gosia 1234

Ile muszę wcisnać w nia wody...jest problem bo nie chce pić.
Tina tylko  taka minimalną ilośc :)

Jak raz jeszcze wezme sobie pacjentke z kateda to kopnijcie mnie w d.....

Tak jak napisała Tina:"  norm też tak restrykcyjnie traktować nie należy, bo i w DE i PL czy gdzie indziej organizm ludzki jest taki sam".
Mój PDP otrzymał od lekarza taką rozpiskę, ale są dni kiedy wypija raz więcej, raz mniej i pije raczej i nie od razu całą zawartość szklanki ... stopniowo.
27 czerwca 2015 11:07 / 5 osobom podoba się ten post
Moja córka jedzie na wakacje do pracy do opieki Anglii.Wyjeździe z dużej firmy i właśnie wczoraj zaliczyła kurs czterodniowy.I zastanawiam się po co tam potrzebują opieki bo:obiady z cateringu,zakupy zamawia przez internet i zostaną dostarczone do domu,pranie odbiera ktoś z pralni w zależności od potrzeby,do sprzątania przychodzi personel 2 razy w tygodniu.Jak PDP przypadkiem przewróci się to nie wolno go jej podnosić ,chyba że sam się podniesie,a tak tel.na pogotowie.Wszelkie zabiegi pielęgnacyjne będą wykonywać tylko wykfalifikowane ,angielskie służby.Za łeb się złapałam jak to wszystko mi córka powiedziała.Mam nadzieję ,że w praktyce inaczej to wygląda.Do papierów dołączyć musiała zaświadczenie o niekaralności,trzy dokumenty poświadczające tożsamość i 2 opinie (referencje)jaką jest osobą.To w De chyba partyzantkę mamy.?
27 czerwca 2015 11:15 / 7 osobom podoba się ten post
Binor

Basia, zmień myślenie. Jeżeli masz takie odczucie, że Rodzina w ten sposób chce Cię niejako do powrotu "zobowiązać" i wzbudzić poczucie winy na zasadzie, że tyle dostała, to na pewno wróci, to tym bardziej bym nie wracała. Śledziłam Twoje posty i dla mnie naprawdę ważniejsze byłoby moje zdrowie psychiczne. Ty o te prezenty przecież nie prosiłaś.
Kiedy wyjeżdżałam z mojego ostatniego miejsca, to też zostałam "doceniona", ale to nie znaczy, że poczułam się podle z tego tytułu, bo przyczyniłam się do tego, że agencje zerwała z PDP umowę. Wyrzutów sumienia nie mam. Wręcz przeciwnie, miałabym i to wielkie, gdyby mnie się to nie udało.

Dużo siły, Basiu-Herto :-).

Heh...

Sporo rozmawialam z synową PDP. Ona świetnie zdaje sobie sprawę z jej charakteru. 40 lat jest jej synową ;)

Gdy wreczala mi kopertę powiedziała, ze to dodatek do wypłaty,który nie zrekompensuje moich nerwów, ale chcieliby, żebym za te pieniądze spędziła mile czas ze swoja rodziną. 
27 czerwca 2015 11:26 / 4 osobom podoba się ten post
teresadd

Moja córka jedzie na wakacje do pracy do opieki Anglii.Wyjeździe z dużej firmy i właśnie wczoraj zaliczyła kurs czterodniowy.I zastanawiam się po co tam potrzebują opieki bo:obiady z cateringu,zakupy zamawia przez internet i zostaną dostarczone do domu,pranie odbiera ktoś z pralni w zależności od potrzeby,do sprzątania przychodzi personel 2 razy w tygodniu.Jak PDP przypadkiem przewróci się to nie wolno go jej podnosić ,chyba że sam się podniesie,a tak tel.na pogotowie.Wszelkie zabiegi pielęgnacyjne będą wykonywać tylko wykfalifikowane ,angielskie służby.Za łeb się złapałam jak to wszystko mi córka powiedziała.Mam nadzieję ,że w praktyce inaczej to wygląda.Do papierów dołączyć musiała zaświadczenie o niekaralności,trzy dokumenty poświadczające tożsamość i 2 opinie (referencje)jaką jest osobą.To w De chyba partyzantkę mamy.?

Ja bym to ujęła tak- papiery papierami a rzeczywistość,no cóż...
My tez mamy 40 godz tydzień pracy...wykaz czynności których nie wolno wykonywać...a poza tym kto napisze i poinformuje o wrednym charakterku pdp....o erotycznych zapędach pdp...
Papier jedno rzeczywistość druga sprawa...oby córka miała rzeczywistość zgodną z tym co na papierze.
27 czerwca 2015 11:28 / 1 osobie podoba się ten post
teresadd

Wiem o jaką firmę chodzi ponieważ też się starałam o wyjazd do Anglii ale wcześniej wylądowałam u mojej babci więc tamten  odleciał w siną dal. W Anglii i w Irlandii tak jest, że musisz mieć referencje od trzech różnych osób mówiące o tym jaką jesteś osobą. Może to być nawet opinia Twojego sąsiada. Moja koleżanka pracująca w heimie i też takie opinie musiała zebrać. Najlepiej jakby to były opinie z poprzednich miejsc pracy ale niekoniecznie z tym, że po angielsku.
27 czerwca 2015 11:28
Gosia 1234

Nawet nie chcę pisac co syn wymyślił ale szybko przestał bo babcie bolało. Trochę przewód udrożnił ale nie dam sie zbyć. Musza wymienic i obejzeć ranę czy infekcja tam nie wlazła jak Kasia mówiła. Dzisiaj syn pytał ile babcia pije to powiedziałam ze ok 1,5 l. to za mało wg niego. Dla mnie w tej sytuacji to nawet za dużo bo ma tylko wkładki i rano łózko do pranie. No nic zobaczymy. jutro.

No żesz kurde mol. Jeżeli cewnik przytkany, to może być powodem problemów, które opisalaś. Udrożnić go mogą służby medyczne, a nie syn-pomysłowy Dobromir. Tylko dla Ciebie to jest trudna sytuacja, bo nic nakazać mu nie możesz-problem zgłosiłaś i na tym sie twoja rola kończy.
Mam nadzieję, że już wszystko jest uładzone, a babcią zajął się lekarz.
27 czerwca 2015 11:43 / 5 osobom podoba się ten post
Mamusia,Lili pięknych macie tych młodzieńców:)
Mój syn skończył pierwszą klasę gimnazjum,i też jestem z niego bardzo dumna:)
27 czerwca 2015 12:17 / 12 osobom podoba się ten post
Jeszcze nasze dzieci.
Mój starszy kończy jutro 30 lat. Nie wiem, jak to się stało ! przecież ja taaaaka młoda, a syn mi się starzeje !
Młodszy dokładnie rok temu obronił pracę magisterską. Dziś ma spotkanie przyjaciół na weselu jednego z nich.To był bardzo dobry rok dla niego - to dla mnie podwójnie dobry.
Dzieci rosną i dojrzewają do samodzielnego życia - a dla nas satysfakcja - największa. Najważniejsze dokonanie życia.
Powtórzę za Wami: Jestem taaaka dumna. Udało się !!!
27 czerwca 2015 12:29 / 1 osobie podoba się ten post
Ewelina1

Mamusia,Lili pięknych macie tych młodzieńców:)
Mój syn skończył pierwszą klasę gimnazjum,i też jestem z niego bardzo dumna:)

Dziekuje ślicznie i również gratuluje Synka  
27 czerwca 2015 13:03 / 7 osobom podoba się ten post
basiaim

Heh... :-)

Sporo rozmawialam z synową PDP. Ona świetnie zdaje sobie sprawę z jej charakteru. 40 lat jest jej synową ;)

Gdy wreczala mi kopertę powiedziała, ze to dodatek do wypłaty,który nie zrekompensuje moich nerwów, ale chcieliby, żebym za te pieniądze spędziła mile czas ze swoja rodziną. 

No widzisz, Basia. Myślę, że jej słowa były szczere, więc tym bardziej nie powinnaś myśleć, że ta koperta zobowiązuje Cię do powrotu.
Jeżeli masz takie życzenie, to i owszem-wracaj, ale jeśli za dużo wątpliwości-to przemyśl i zrób, co dla Ciebie najlepsze. 
27 czerwca 2015 13:06 / 4 osobom podoba się ten post
A moje kochane dziewczynki mają obie jutro urodzinki: córka 32 i wnuczka 4. Znów mnie z nimi nie będzie, ach życie.. trochę mi smutno
27 czerwca 2015 13:23 / 3 osobom podoba się ten post
Binor

No widzisz, Basia. Myślę, że jej słowa były szczere, więc tym bardziej nie powinnaś myśleć, że ta koperta zobowiązuje Cię do powrotu.
Jeżeli masz takie życzenie, to i owszem-wracaj, ale jeśli za dużo wątpliwości-to przemyśl i zrób, co dla Ciebie najlepsze. 

Lubię Cię czytać. Ciebie i Alinę. Obie tak "kojąco" ciepło piszecie.
27 czerwca 2015 13:27 / 1 osobie podoba się ten post
Gosiap

A moje kochane dziewczynki mają obie jutro urodzinki: córka 32 i wnuczka 4. Znów mnie z nimi nie będzie, ach życie.. trochę mi smutno

Polubilam, żeby Cie pocieszyć,a nie dlatego że ta sytuacja mi się podoba.
27 czerwca 2015 13:49 / 6 osobom podoba się ten post
Benita

Jeszcze nasze dzieci.
Mój starszy kończy jutro 30 lat. Nie wiem, jak to się stało ! przecież ja taaaaka młoda, a syn mi się starzeje !
Młodszy dokładnie rok temu obronił pracę magisterską. Dziś ma spotkanie przyjaciół na weselu jednego z nich.To był bardzo dobry rok dla niego - to dla mnie podwójnie dobry.
Dzieci rosną i dojrzewają do samodzielnego życia - a dla nas satysfakcja - największa. Najważniejsze dokonanie życia.
Powtórzę za Wami: Jestem taaaka dumna. Udało się !!!

Każdy sukces dziecka cieszy.
Już nie mam dzieci uczących się ,ale też tryskałam radością ,jak widziałam świadectwa,dyplomy ,indeksy.Jest to duma dla rodziców,że latoroś coś osiągnęła .
27 czerwca 2015 13:58
basiaim

Polubilam, żeby Cie pocieszyć,a nie dlatego że ta sytuacja mi się podoba.

dzięki Basiaim