08 lipca 2015 14:06 / 3 osobom podoba się ten post
mleczko1Oczywiści,że tak. Pisałam o szteli na ktorej juz pracuje i mam zamiar wracać.Zaznaczyłam to.Jeżeli zgłosisz firmie,że chcesz pracowac 6/6 to mozesz długo czekac na oferte.Przyjeło sie powszechnie,że pracujemy 2/2 ale są takie miejsca pracy gdzie opiekunka powinna mieć decydujący głos ile wytrzyma.Tak wytrzyma - bo to najlepsze określenie.
No ja nie wiem..w mojej okolicy przyjeło się 6/6 i tak sobie opiekunki chwalą,a dłużesze wyjazdy to wymysł rodzin pdp i opiekunek ,które chca więcej kasy przywieżć.Jakoś długi czas żadna z rodzin nie marudziła,że muszą wypłacać za bilet częściej 6/6 to był standart. Same psujemy i pdp i rodziny przedłuząjac czas pracy i wykonując nadprogramowe prace. Tak prawde mowiac wyegzekwowanie pracy 6/6 to to samo co 2/2 doliczając bilet,który nie ukrywajmy,nie kosztuje 150 euro.mnie miała zastąpić opiekunka na 6-mcy,Teraz okazuje sie ,że bedzie 4,a ja mogę wrócic dopiero 1-go stycznia ,bo mam inną prace.Rodzina zdecydowała ,z epoczeka na mnie i albo wezmą nową opiekunkę na czas 2 -mcy,albo oddadzą babcie do Heimu. Wszystko zalezy od tego jak się ludzie ze sobą dogadają i tu wcale nie ejst potrzebna agencja.