Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #5

30 października 2015 14:58
Marta

Moje gołąbki

Marta, zaglądam i zaglądam dziśiaj, do Twoich garnków, mniam, mnia,,,smakowite
30 października 2015 15:06
Marta

Moje gołąbki

Smaki robisz jak nic! Jak tak można? Normalnie zamówię na swój powrót u mamy  a ja dzis zestaw standardowy na piatek ryba i kartoffel salad z budki z rybą, pani tam robi bardzo dobrą tą sałatk
30 października 2015 15:36 / 1 osobie podoba się ten post
Trudno uwierzyć że z jednej kapusty wyszedł taki gar gołąbków Ale była piękna kapusta,liście się zdjęły prawie wszystkie A sos pomidorowy wg mojego autorskiego pomysłu ...jakby kto pytał...no ale nikt nie pyta....
30 października 2015 18:25 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

Moje gołąbki

Ale gołąbki to trzeba najpierw mocno podsmażyć na patelni,
a potem długo je gotować w tym sosie pomidorowym,
żeby kapusta aromatem przeszła,
a nie tak hop siup i na talerz
30 października 2015 18:50
Taaaa i obwiązać nitką co nie....?
Pozostanę przy swojej wersji
30 października 2015 19:09
darekr

Ale gołąbki to trzeba najpierw mocno podsmażyć na patelni,
a potem długo je gotować w tym sosie pomidorowym,
żeby kapusta aromatem przeszła,
a nie tak hop siup i na talerz

Pierwsze słyszę?!Podsmazyć na patelni? Takiego sposobu nie znam.
Opiszesz dokładniej?
30 października 2015 19:37 / 1 osobie podoba się ten post
Racuszki warzywne-danie niemal błyskawiczne:)
30 października 2015 20:24 / 3 osobom podoba się ten post
agama

Pierwsze słyszę?!Podsmazyć na patelni? Takiego sposobu nie znam.
Opiszesz dokładniej?

Po zawinięciu, mocno podsmażam na patelni na maśle z obu stron,
 
Patelnia musi być bardzo mocno rozgrzana
, dopiero potem wkładam do sosu pomidorowego i gotuje godzine,
do sosu pod gołąbki wkładam 2 - 3 liście z kapusty, które mi zostały,
bo wiadomo, że gołąbki przywarły by do dna.
Ta kapusta z dna , oczywiście potem jest przypalona od dna, ale wygotowana w sosie
jest przepyszna.
30 października 2015 20:33 / 2 osobom podoba się ten post
darekr

Po zawinięciu, mocno podsmażam na patelni na maśle z obu stron,
 
Patelnia musi być bardzo mocno rozgrzana
, dopiero potem wkładam do sosu pomidorowego i gotuje godzine,
do sosu pod gołąbki wkładam 2 - 3 liście z kapusty, które mi zostały,
bo wiadomo, że gołąbki przywarły by do dna.
Ta kapusta z dna , oczywiście potem jest przypalona od dna, ale wygotowana w sosie
jest przepyszna.

To ja takie poproszę>>>

W zamian mogę poczęstować deserem...
30 października 2015 20:33 / 2 osobom podoba się ten post
darekr

Po zawinięciu, mocno podsmażam na patelni na maśle z obu stron,
 
Patelnia musi być bardzo mocno rozgrzana
, dopiero potem wkładam do sosu pomidorowego i gotuje godzine,
do sosu pod gołąbki wkładam 2 - 3 liście z kapusty, które mi zostały,
bo wiadomo, że gołąbki przywarły by do dna.
Ta kapusta z dna , oczywiście potem jest przypalona od dna, ale wygotowana w sosie
jest przepyszna.

To ja takie poproszę>>>

W zamian mogę poczęstować deserem...
30 października 2015 20:33 / 1 osobie podoba się ten post
darekr

Po zawinięciu, mocno podsmażam na patelni na maśle z obu stron,
 
Patelnia musi być bardzo mocno rozgrzana
, dopiero potem wkładam do sosu pomidorowego i gotuje godzine,
do sosu pod gołąbki wkładam 2 - 3 liście z kapusty, które mi zostały,
bo wiadomo, że gołąbki przywarły by do dna.
Ta kapusta z dna , oczywiście potem jest przypalona od dna, ale wygotowana w sosie
jest przepyszna.

To ja takie poproszę>>>

W zamian mogę poczęstować deserem...
30 października 2015 20:33
darekr

Po zawinięciu, mocno podsmażam na patelni na maśle z obu stron,
 
Patelnia musi być bardzo mocno rozgrzana
, dopiero potem wkładam do sosu pomidorowego i gotuje godzine,
do sosu pod gołąbki wkładam 2 - 3 liście z kapusty, które mi zostały,
bo wiadomo, że gołąbki przywarły by do dna.
Ta kapusta z dna , oczywiście potem jest przypalona od dna, ale wygotowana w sosie
jest przepyszna.

To ja takie poproszę>>>

W zamian mogę poczęstować deserem...
30 października 2015 20:38 / 1 osobie podoba się ten post
margarita13

To ja takie poproszę>>>:brawo1:

W zamian mogę poczęstować deserem...

No deser przepyszny, 
ale już wystarczy :))))
30 października 2015 20:41 / 1 osobie podoba się ten post
naszla mnie ochota na golabki kocham je ..moze ktos robi?:P
30 października 2015 20:43
kasia63

Racuszki warzywne-danie niemal błyskawiczne:)

To ja poprosze o przepis na te placuszki