Piersi kurczaka w ciescie ,ziemniaczki i kalafior,
oraz na deser 3 lyzki jogurtu:-)
Piersi kurczaka w ciescie ,ziemniaczki i kalafior,
oraz na deser 3 lyzki jogurtu:-)
Też robię piersi zkurczaka w cieście. Mięso jest soczyste wówczas. I żeby już tuczące do reszty było, kładę na gorący kotlecik małą łyżeczkę czosnkowego masła, żeby się powoli rozpuszczało. Aromat niezapomniany.pomysł zaczerpniety z restauracji. Kotlet słoneczny, mój ulubiony.
Kura- dziewica :)
Zupa pieczarkowa i placuszki z jabłkami i jogurtem.
Jako, że mojemu się pokićkało i zamiast kupić awokado, kupił mi mango, to wczoraj pitrasiłam kurze piersi w sosie słodko-kwaśnym z tym mango właśnie. Przyprawiłam kurkumą i odrobiną kardamonu, któreż to przyprawy upolowałam swego czasu w tureckim markecie.Sos był intensywny w smaku, tak że nie można się było zorientować, czy ten drób dziewiczy, czy nie- men nie wyczuł;). A ,że tego mango kupił sporo, to i potrawy wyszło dużo i dziś to samo na obiad he, he, he...
No to my kucharki podobne. Z ta róznicą,że Ty gotujesz więcej a ja gorzej. I tez zostaje na drugi dzień.
A ja mam cały obiad od wczoraj :-) ( był taki smaczny,że na dzisiaj zostało sporo he he ) trzeba sobie ułatwiac pracę:-)
Penne ,wołowina duszona w sosie własnym,surówka z kiszonej kapusty,budyń waniliowy z wiśniami.