W domu # 6

13 września 2015 14:33 / 2 osobom podoba się ten post
Niedziela leniwie upływa, jak przykazał Bóg, żadnych pdp do obsługi:)
Obżarłam się straszliwie, nawet mi się nie chciało na popołudniowy spacer z psem wyjść-syna wygoniłam:)

Ładuję akumulatory, bo od jutra-remont
13 września 2015 14:35 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Dzień dobry kochani,tydzień w domku minął mi tak szybko,że nie pamiętam co robiłam do tego czasu,a tu już powoli trzeba się pakować bo za tydzień znowu wyjazd. Jak mi się nie chce to nie pytajcie....
Nie mam czasu spać,nie mam czasu się nudzić a waga wreszcie spadła do wyjściowej :-). Na urlopie dopieściłam się na maxa i doszłam do wniosku,że to jest lepsze niż sex :lol2: Kupiłam sobie świetne szpilki ,cudowną torebkę,płaszczyk,mam nową fryzurę no i myślę sobie,że dla takich zakupów warto przemęczyć się tych kilka miesięcy na obczyżnie. Pozdrawiam Was z pochmurnej Polski,ale zawsze najpiękniejszej na całym świecie .

Ja poproszę zdjątka tych cudów zakupowych. Niech oko nacieszę chociaż
13 września 2015 14:36 / 6 osobom podoba się ten post
Wolny weekend... Wlasnie skonczylam sprzatac dom. Wczoraj "zaliczylam" ogrod. Gdzie popatrze nowa robote widze... I to sie nazywa "aktywny" wypoczynek
13 września 2015 15:41 / 8 osobom podoba się ten post
Kończy mi się czas wolny w PL. Trzeba pomyśleć o "robocie". Wczoraj byłam na wycieczce w Jaworzynie śląskiej w muzeum kolejnictwa. Wstawię Wam zdjęcie "damy lokomotyw" w 100% polski wyrób. Jak zagwizdała, to uwierzcie mi, trzeba się było o bębenki w uszach martwić To lokomotywa OL49 produkowana w Chrzanowie. Oczywiście kiedyś produkowana ;-).

Pojeździłam starymi pociągami, nawąchałam się spalin i przy okazji czułam się jak celebrytka. Bo wszędzie, dosłownie z każdej strony migały flesze aparatów fotograficznych. Mogłam na chwilę udawać, że to ja a nie lokomotywy są tutaj gwiazdami Nawet pomachałam dronowi, który krążył nad muzeum i robił zdjęcia.
15 września 2015 19:45 / 6 osobom podoba się ten post
Oczyściłam dziś ogród z atrybutów lata....leżaki,basen-niby jeszcze ciepło ,ale już,już jesień za płotem:(
Zaliczyłam również okulistę i dołączam do grona okularników-okularki do czytania +1,75 na oboje oczu.Dr stwierdziła ,że i tak długo się "uchowałam":)Okulista bez kolejek i z marszu w znanej firmie w galerii handlowej-jeśli robi się u nich okulary ,a ja wiedziałam,ze mnie to nie minie,to wizyta z pełnozakresowym badaniem przez lekarza kosztuje 9 zł.Czas oczekiwania w zwykłej przychodni -luty 2016...
Przycięłam też gałęzie winorośli bo poszły prawie pod dach a myszy tylko na to czekają:)Już raz po winie wwędrowały nam do domu:):):)Węgierka śliwkami obsypana ,ale skubane robaczywe prawie każda,więc z powideł nici:(Jabłek też nie za wiele,warzywa to samo-susza:(Moja lista spraw zamiast się zmniejszyć dorobiła się jeszcze paru pozycji....jak to w domu,ciągle coś.Nuda mi nie grozi.co to ,to nie:):):):)
15 września 2015 20:32 / 2 osobom podoba się ten post
Mycha

Kończy mi się czas wolny w PL. Trzeba pomyśleć o "robocie". Wczoraj byłam na wycieczce w Jaworzynie śląskiej w muzeum kolejnictwa. Wstawię Wam zdjęcie "damy lokomotyw" w 100% polski wyrób. Jak zagwizdała, to uwierzcie mi, trzeba się było o bębenki w uszach martwić :lol1: To lokomotywa OL49 produkowana w Chrzanowie. Oczywiście kiedyś produkowana ;-).

Pojeździłam starymi pociągami, nawąchałam się spalin i przy okazji czułam się jak celebrytka. Bo wszędzie, dosłownie z każdej strony migały flesze aparatów fotograficznych. Mogłam na chwilę udawać, że to ja a nie lokomotywy są tutaj gwiazdami :lol3: Nawet pomachałam dronowi, który krążył nad muzeum i robił zdjęcia.

A widziałaś Mycha komputerek "Odra" co to w dawnych czasach obsługiwal Hutmen? Nie mogłam się nadziwić gabarytom, no cóz teraz komputerki po kieszeniach nosimy.
15 września 2015 20:59 / 3 osobom podoba się ten post
Mycha

Kończy mi się czas wolny w PL. Trzeba pomyśleć o "robocie". Wczoraj byłam na wycieczce w Jaworzynie śląskiej w muzeum kolejnictwa. Wstawię Wam zdjęcie "damy lokomotyw" w 100% polski wyrób. Jak zagwizdała, to uwierzcie mi, trzeba się było o bębenki w uszach martwić :lol1: To lokomotywa OL49 produkowana w Chrzanowie. Oczywiście kiedyś produkowana ;-).

Pojeździłam starymi pociągami, nawąchałam się spalin i przy okazji czułam się jak celebrytka. Bo wszędzie, dosłownie z każdej strony migały flesze aparatów fotograficznych. Mogłam na chwilę udawać, że to ja a nie lokomotywy są tutaj gwiazdami :lol3: Nawet pomachałam dronowi, który krążył nad muzeum i robił zdjęcia.

Mycha, to tylko 6 km ode mnie. 

Teraz i tak jestem w De, ale jak wybierzesz się jeszcze raz w te strony, to zapraszam.
W tym muzeum nigdy jeszcze nie byłam. Za blisko mam.
15 września 2015 20:59
Niech to szlag !!! Szykuje się do "roboty" i mam trudny orzech do zgryzienia. Trafiły mi się 2 oferty z tych, na które długo czekałam. Żeby nie było obie w DE. Wcześniej jakoś nie wychodziło a teraz się obie w jednym czasie pojawiły. Nie potrafię skreślić jedną i wybrać drugą, no nie potrafię Czekam na decyzję losu. Hahaha może być, że dwie oferty mi przepadną ale czasu mam jak marasu
15 września 2015 21:02 / 1 osobie podoba się ten post
Binor

Mycha, to tylko 6 km ode mnie. 

Teraz i tak jestem w De, ale jak wybierzesz się jeszcze raz w te strony, to zapraszam.
W tym muzeum nigdy jeszcze nie byłam. Za blisko mam:-).

No nie zapraszaj tak głośno bo kto wie. Złota trzeba szukać ;-))) to mogę się pojawić w Twoich stronach.
15 września 2015 21:05 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

No nie zapraszaj tak głośno bo kto wie. Złota trzeba szukać ;-))) to mogę się pojawić w Twoich stronach.

To tym bardziej zaproszenie podtrzymuję.
15 września 2015 21:17 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

Niech to szlag !!! Szykuje się do "roboty" i mam trudny orzech do zgryzienia. Trafiły mi się 2 oferty z tych, na które długo czekałam. Żeby nie było obie w DE. Wcześniej jakoś nie wychodziło a teraz się obie w jednym czasie pojawiły. Nie potrafię skreślić jedną i wybrać drugą, no nie potrafię :zalamka2: Czekam na decyzję losu. Hahaha może być, że dwie oferty mi przepadną ale czasu mam jak marasu :-)

Mycha,chcesz nam dac do zrozumienia ,że masz w domu błoto i brud???????Bo,hi hi to właśnie jest maras........
15 września 2015 21:21 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Mycha,chcesz nam dac do zrozumienia ,że masz w domu błoto i brud???????Bo,hi hi to właśnie jest maras........

Trochę bajzlu mam ale bez "marasu". Tak się rymuje Kasienko ;-))) też to pewnie znasz.
15 września 2015 21:31 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

Niech to szlag !!! Szykuje się do "roboty" i mam trudny orzech do zgryzienia. Trafiły mi się 2 oferty z tych, na które długo czekałam. Żeby nie było obie w DE. Wcześniej jakoś nie wychodziło a teraz się obie w jednym czasie pojawiły. Nie potrafię skreślić jedną i wybrać drugą, no nie potrafię :zalamka2: Czekam na decyzję losu. Hahaha może być, że dwie oferty mi przepadną ale czasu mam jak marasu :-)

Myszko, jeśli chcesz dostać trzecią ofertę - napisz do mnie  (masz profil zablokowany).Muszę na 4 tygodnie jechać do Polski.
15 września 2015 21:33 / 7 osobom podoba się ten post
zza krzaków wyszam , Binorka zobaczyłam, Myszunię i adrea poczytałam i jakoś mi lżej.
Lawenda i Moner.. Wichura tak Was lubię czytać. Michasia, Michalinka )))
15 września 2015 21:36 / 2 osobom podoba się ten post
Kasia63 też i, wszyscy inni, łącznie z Modim