Zakres obowiązków opiekuna osoby starszej

20 marca 2013 19:50
Emma ,jeżeli to by była jednorazowa propozycja i dobrze opłacana to czego nie,jeszcze po zakonczeniu kontraktu, dodatkowe pieniadze zawsze się przydadzą,ale o tym musi zdecydować twoja zmienniczka.
20 marca 2013 19:55
emilia

Emma_m: sama napisalas, ze "dzieci naszych podopiecznych zaproponowały jej dodatkową pracę" - skoro tak, to przeciez nalezy zapytac - za ile, jak sobie to wyobrazaja?

Chodziło mi o to,ze nie wiem ile ona tam zarobi.
Jesli jakies mega sumy ,to jeszcze mogłabym ,to zrozumiec

20 marca 2013 19:57
kasia63

Dostałam kiedys taka propozyje od sąsiadów mieszkających obok - żebym okna pomyła w całym domu/w czasie mojej przerwy oczywiscie/okien ze 20!po 10euro za jedno ale sie nie podjełam bo sobie pomyslałam -dzis okna a jutro dojdzie jakies sprzatanko albo ogródek............ kasa mnie kusiła,nie powiem ale w sumie jestem zadowolona ,za tak zrobiłam.

kasia63-brawo

moja zmienniczka juz się zgodziła ,mam tylko nadzieję,ze mi czegoś takiego nie bedą proponować ,bo bedę musiała odmówić

20 marca 2013 20:06
Emma z tego co piszesz to przeprowadzka wiec jednorazowa praca,zmienniczka się zgodziła ty nie musisz,ja nie pieklam ciast moja zmienniczka tak,powiedzialam ona to ona ja to ja i tyle.
20 marca 2013 20:09
No fakt, nie każda forsa jest "siebie" warta. Czasami nie warto się wplątywać w coś, co może się rykoszetem odbić. Kasia63 popieram Cię serduszko w pełni.
07 kwietnia 2013 13:45
OKEWitajcie, cholera nie wiem co robic?
Bo jak agencja przedstawiala oferte bylo inaczej, a jak przyjechalam okazalo sie inaczej....
Prac, prasowac gotowac nie tylko dla dziadka ale jeszcze dla trzech osob!!!!! W tych samych pieniadzach....
Chyba i nie ktorzy nie rozumia czym ma sie zajmowac OPIEKUNKA, a jeszcze jego rodzina ma restauracje i mycie naczyn...
Kuchnia jak to w restauracji .....
To chyba za wiele za taka kase jutro zadzwonie do firmy... a na dodatek dowiedzialam sie, ze jestem 4 opiekunka!!!!
Ostatnia goscila tu tylko tydzien......
07 kwietnia 2013 14:06
To coś z ta Firmą jest nie tak.Jeżeli jesteś 4 Opiekunką w tak krótkim czasie, to oni musieli wiedzieć .
07 kwietnia 2013 14:19
85marzena

OKEWitajcie, cholera nie wiem co robic?
Bo jak agencja przedstawiala oferte bylo inaczej, a jak przyjechalam okazalo sie inaczej....
Prac, prasowac gotowac nie tylko dla dziadka ale jeszcze dla trzech osob!!!!! W tych samych pieniadzach....
Chyba i nie ktorzy nie rozumia czym ma sie zajmowac OPIEKUNKA, a jeszcze jego rodzina ma restauracje i mycie naczyn...
Kuchnia jak to w restauracji .....
To chyba za wiele za taka kase jutro zadzwonie do firmy... a na dodatek dowiedzialam sie, ze jestem 4 opiekunka!!!!
Ostatnia goscila tu tylko tydzien......

Bo ostatnia miała "olej" w głowie i Ty też go tam poszukaj. Spadaj stamtąd !! Albo rodzinka sprostuje swoje wymagania albo zjazd do domu. A czy meldowałaś w firmie czego od Ciebie oczekują ? Nie masz w umowie obsługiwania rodziny, garów po wszystkich itp. 

Jest ładna pogoda, córka mojej babci z mężem już drugi dzień sprzątają w ogródku. Córa spogląda na mnie z lekką pretensją ale ja na pewno nie będę jej pomagać. Biorę babcie i idę na spacer. To JEJ ogródek !!  A ja nie jestem ogrodniczką.

07 kwietnia 2013 23:25
Nie kontaktowalam sie z firma bo dopiero wczoraj przyjechalam, dzisiejszy dzien byl ok, robilam to co powinnam. Jutro dzwonie do firmy! Firma nie wiedziala, bo kazda opiekunka byla z innej firmy ...i co w takim przypadku robic ???
Zycze milej nocy :)
08 kwietnia 2013 09:54
To ,ze kazda opiekunka byla z innej firmy to nic diwnego.Koordynatorzy niemieccy czesto wspolpracuja z kilkoma posrednikami polskimi.85marzena walcz twardo o swoje.Nie pozwol by zrobione z Ciebie kobiete do wszystkiego.Badz twarda w negocjacjach.
08 kwietnia 2013 14:51
85marzena

Nie kontaktowalam sie z firma bo dopiero wczoraj przyjechalam, dzisiejszy dzien byl ok, robilam to co powinnam. Jutro dzwonie do firmy! Firma nie wiedziala, bo kazda opiekunka byla z innej firmy ...i co w takim przypadku robic ???
Zycze milej nocy :)

Poprostu odmawiać, kategorycznie. Sprawdż co masz napisane w umowie/kontrakcie. Zobacz jak tam są określone Twoje obowiązki. Ale absolutnie ale to absolutnie, nie bierz się za cokolwiek, co nie jest  pracą wokół podopiecznego. Chyba, ze rodzina się z Tobą dogada ale wtedy zostawiasz podopiecznego samego - nie wiem czy to zgodne z Twoimi obowiązkami. 

08 kwietnia 2013 15:02
Andrea ja tez sie tu spotkalam ze do jednego domu przyjezdzaja z roznych firm masz racje AnnaMto prawda To chyba w razie jak by firma nie znalazla szybko na wymiane .pozdrawiam
08 kwietnia 2013 18:14 / 1 osobie podoba się ten post

To Ty Andrejka  łokrutnie stara jestes kobito:):):):):)

08 kwietnia 2013 18:20 / 1 osobie podoba się ten post
Oj nic Cie nie omija tylko zakopalas sie w PRM24 na 100 lat i zadnej innej firmy nie widzisz dlatego hahahahahahahi;-);-);-0
09 kwietnia 2013 18:07 / 1 osobie podoba się ten post
Andrea jak ci tak dobrze to co tutaj zmieniać, firm coraz więcej ale czy inaczej profitują. Najważniejsze żeby nie mieć klapek na oczach i nie dać zapędzić się do lasu a ty mądra kobita jesteś i doskonale sobie radzisz. A kiedy jedziesz do domku?