Emma_m: sama napisalas, ze "dzieci naszych podopiecznych zaproponowały jej dodatkową pracę" - skoro tak, to przeciez nalezy zapytac - za ile, jak sobie to wyobrazaja?
Emma_m: sama napisalas, ze "dzieci naszych podopiecznych zaproponowały jej dodatkową pracę" - skoro tak, to przeciez nalezy zapytac - za ile, jak sobie to wyobrazaja?
Chodziło mi o to,ze nie wiem ile ona tam zarobi.
Jesli jakies mega sumy ,to jeszcze mogłabym ,to zrozumiec
Dostałam kiedys taka propozyje od sąsiadów mieszkających obok - żebym okna pomyła w całym domu/w czasie mojej przerwy oczywiscie/okien ze 20!po 10euro za jedno ale sie nie podjełam bo sobie pomyslałam -dzis okna a jutro dojdzie jakies sprzatanko albo ogródek............ kasa mnie kusiła,nie powiem ale w sumie jestem zadowolona ,za tak zrobiłam.
kasia63-brawo
moja zmienniczka juz się zgodziła ,mam tylko nadzieję,ze mi czegoś takiego nie bedą proponować ,bo bedę musiała odmówić
OKEWitajcie, cholera nie wiem co robic?
Bo jak agencja przedstawiala oferte bylo inaczej, a jak przyjechalam okazalo sie inaczej....
Prac, prasowac gotowac nie tylko dla dziadka ale jeszcze dla trzech osob!!!!! W tych samych pieniadzach....
Chyba i nie ktorzy nie rozumia czym ma sie zajmowac OPIEKUNKA, a jeszcze jego rodzina ma restauracje i mycie naczyn...
Kuchnia jak to w restauracji .....
To chyba za wiele za taka kase jutro zadzwonie do firmy... a na dodatek dowiedzialam sie, ze jestem 4 opiekunka!!!!
Ostatnia goscila tu tylko tydzien......
Bo ostatnia miała "olej" w głowie i Ty też go tam poszukaj. Spadaj stamtąd !! Albo rodzinka sprostuje swoje wymagania albo zjazd do domu. A czy meldowałaś w firmie czego od Ciebie oczekują ? Nie masz w umowie obsługiwania rodziny, garów po wszystkich itp.
Jest ładna pogoda, córka mojej babci z mężem już drugi dzień sprzątają w ogródku. Córa spogląda na mnie z lekką pretensją ale ja na pewno nie będę jej pomagać. Biorę babcie i idę na spacer. To JEJ ogródek !! A ja nie jestem ogrodniczką.
Nie kontaktowalam sie z firma bo dopiero wczoraj przyjechalam, dzisiejszy dzien byl ok, robilam to co powinnam. Jutro dzwonie do firmy! Firma nie wiedziala, bo kazda opiekunka byla z innej firmy ...i co w takim przypadku robic ???
Zycze milej nocy :)
Poprostu odmawiać, kategorycznie. Sprawdż co masz napisane w umowie/kontrakcie. Zobacz jak tam są określone Twoje obowiązki. Ale absolutnie ale to absolutnie, nie bierz się za cokolwiek, co nie jest pracą wokół podopiecznego. Chyba, ze rodzina się z Tobą dogada ale wtedy zostawiasz podopiecznego samego - nie wiem czy to zgodne z Twoimi obowiązkami.
To Ty Andrejka łokrutnie stara jestes kobito:):):):):)