Pochwalijki #3

16 sierpnia 2016 00:06
zaintrygował mnie ten ostatni dzień świętowania... co to???
16 sierpnia 2016 19:30 / 1 osobie podoba się ten post
Dalej nie wiem, o co chodzi, co to "Kaerwe"?
16 sierpnia 2016 19:53 / 1 osobie podoba się ten post
salazar

Dalej nie wiem, o co chodzi, co to "Kaerwe"?

Ja też nie.tzna ja też nie wiem co to jest "Kaerwe".
16 sierpnia 2016 23:00 / 5 osobom podoba się ten post
Zabawna pochwalijka:)Ekipa ,która od dziś działa na naszym podwórku z ogrodzeniem zwraca się do mnie per "pani inwestor":)Do pana F.tradycyjnie-gospodarzu albo kierowniku:)hi hi hi. Byłam już na szteli asystentką/tak mnie przedstawiał PDP w Norymberdze:)Teraz jestem pani inwestor:)
Dla zainteresowanych dowiedziałam się dziś od znajomego w Castoramie,ze od 24.08 ruszają wyprzedaże letnie:)
17 sierpnia 2016 21:34 / 1 osobie podoba się ten post
Już wiem i się wcale nie chwalę ;) :D

http://www.braukultur-franken.de/fraenkische-kerwa/fraenkische-kerwa.html
17 sierpnia 2016 21:34 / 3 osobom podoba się ten post
17 sierpnia 2016 22:47 / 1 osobie podoba się ten post
salazar

Już wiem i się wcale nie chwalę ;) :D
http://www.braukultur-franken.de/fraenkische-kerwa/fraenkische-kerwa.html

Ja już wczoraj znalazłam bo mnie to nurtowało.
I ,,też się nie pochwalilam "
Lubię wiedzieć.
Dla mnie te wszystkie obyczaje są nowością, co innego Wy, opiekunki z długim stażem. Pozdrawiam:)
17 sierpnia 2016 23:50 / 7 osobom podoba się ten post
ja się pochwalę, bo dzięki swojej upierdliwości syn poprzedniej PDP wysłał mi moje referencje, po czym od razu puściłam je do firmy, a koordynatorka napisała że mi gratuluje bo są naprawdę dobre, to byłam na prawdę w szoku po takim tekście :) w końcu sobie kupiłam teleskop i jak byłam w Polsce pierwsze obserwacje zaprowadziłam na Saturnie i Księżycu zawsze mi się teleskop marzył, to sobie kupiłam :)
18 sierpnia 2016 11:21
izanami

ja się pochwalę, bo dzięki swojej upierdliwości syn poprzedniej PDP wysłał mi moje referencje, po czym od razu puściłam je do firmy, a koordynatorka napisała że mi gratuluje bo są naprawdę dobre, to byłam na prawdę w szoku po takim tekście :) w końcu sobie kupiłam teleskop i jak byłam w Polsce pierwsze obserwacje zaprowadziłam na Saturnie i Księżycu zawsze mi się teleskop marzył, to sobie kupiłam :)

Izanamko, a możesz napisać jaki to dokładnie teleskop kupiłaś?
18 sierpnia 2016 16:53 / 5 osobom podoba się ten post
dokładnie taki model Sky-Watcher (Synta) BK1149EQ1 114/900, dość duży, księżyc bardzo dobrze widać, planety trochę gorzej, ale nie wymagajmy za dużo od sprzętu za taką cenę, mnie na razie wystarcza, do oglądania hobbystycznego jak najbardziej wystarcza, zawsze można go o dodatkowe okulary rozbudować, no i oczywiście o filtry jak chcesz oglądać słońce przez telskop, tutaj zamieszczam zdejęcie zrobione przez okular moją komórką, muszę sobie kupić jeszcze uchwyt na aparat wtedy będą lepsze zdjęcia wychodzić, bo ciężko tak się robi zdjęcia, ale frajda z namierzania obiektów na niebie jest :), a pierwsza pełnia, no cóż...cieszyłam się jak dziecko z nowej zabawki, w sumie to w końcu jest nowa zabawka dla dużych dzieci ;)
18 sierpnia 2016 22:00 / 8 osobom podoba się ten post
No to ja sie pochwalam!Dzis na pozegnanie od syna i synowej pdp dostałamDAVIDOFF woda toaletowa jakies słodkosci na drogeTakie niby nic dla wielu moze ale ja ciesze sie niezmiernieWszystko ładnie zapakowane
19 sierpnia 2016 06:03 / 3 osobom podoba się ten post
Berdi kochanie , czy na pewno ma być " a -umlaut " , czy może tylko " u " ? ....tak bardziej swojsko by ten wyraz wyglądał z " u " 
19 sierpnia 2016 08:20 / 3 osobom podoba się ten post
No , bo tyż o zakręt mi chodziło ....powiedzmy
19 sierpnia 2016 11:09 / 7 osobom podoba się ten post
Pochwalę pomysłowość mojej Pdp w wyszukiwaniu miejsc, gdzie można coś schować.Dzisiaj były to , nie takie znowu małe, zapinki do włosów.Po tym , jak straciłam już chęć na szukanie, okazało się, ze nosi je w pantoflach domowych Chodziła tak cały ranek i szukała razem ze mną.Potraktowałam to jako ćwiczenie mojego zmysłu orientacji i wyobraznii radość z takich małych rzeczy:dokucza:
20 sierpnia 2016 00:36 / 2 osobom podoba się ten post
margaritka59

Pochwalę pomysłowość mojej Pdp w wyszukiwaniu miejsc, gdzie można coś schować.Dzisiaj były to , nie takie znowu małe, zapinki do włosów.Po tym , jak straciłam już chęć na szukanie, okazało się, ze nosi je w pantoflach domowych :lol3:Chodziła tak cały ranek i szukała razem ze mną.Potraktowałam to jako ćwiczenie mojego zmysłu orientacji i wyobrazni:-)i radość z takich małych rzeczy:dokucza:

Masowala sobie stopy Efektownie,nie powiem. I bardzo oryginalnie.