Pochwalijki #3

23 sierpnia 2016 18:50 / 2 osobom podoba się ten post
Mam wspaniałą P.O.Teściową.
Byłe u niej wiele razy,
ale dziś pierwszy raz zaprosiłem ją do siebie,
i okazało się,że nie byla zdziwiona, że mieszkam obok Marty,
a tak bardzo żeśmy to ukrywali przed nią.:)
23 sierpnia 2016 19:04 / 3 osobom podoba się ten post
darekr

Mam wspaniałą P.O.Teściową.
Byłe u niej wiele razy,
ale dziś pierwszy raz zaprosiłem ją do siebie,
i okazało się,że nie byla zdziwiona, że mieszkam obok Marty,
a tak bardzo żeśmy to ukrywali przed nią.:)

A tam , nie wiedziała ! Wiedziała i to pewnie od dawna .....usłużni donieśli 
23 sierpnia 2016 19:15 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

A tam , nie wiedziała ! Wiedziała i to pewnie od dawna .....usłużni donieśli :lol3:

Nie oddawna,
dopiero do jakis 6 lat :)
23 sierpnia 2016 22:45 / 6 osobom podoba się ten post
To i ja się pochwalę, to że dziś kupiłam bardzo ładną sukienkę...która pasuje do mnie i do mojego stylu ubierania,.........
Po raz pierwszy zrobiłam pizze tu na szteli i dziadkowi bardzo smakowała....
W netto była śmieszna sytuacja........chłopak około 30 pyta mi się po niemiecku was ist das i pokazuje na rzodkiewki.....a ja trochę zaskoczona i mówie radirschen...... na to on danke viel mal..... chyba chłopak zapomniał........akcent raczej niemiecki......uśmiałam się....

Wieczór spedziłam  z moim znajomym na piwku w knajpie greckiej.......było cudownie.....rozmawiamy i rozmawiamy śmiejemy się ....
Widzimy się prawie codziennie i zawsze są jakieś tematy.....naprawdę uwielbiam te nasze spotkania...
24 sierpnia 2016 07:32 / 1 osobie podoba się ten post
anerik

To i ja się pochwalę, to że dziś kupiłam bardzo ładną sukienkę...która pasuje do mnie i do mojego stylu ubierania,.........
Po raz pierwszy zrobiłam pizze tu na szteli i dziadkowi bardzo smakowała....
W netto była śmieszna sytuacja........chłopak około 30 pyta mi się po niemiecku was ist das i pokazuje na rzodkiewki.....a ja trochę zaskoczona i mówie radirschen...... na to on danke viel mal..... chyba chłopak zapomniał........akcent raczej niemiecki......uśmiałam się....

Wieczór spedziłam  z moim znajomym na piwku w knajpie greckiej.......było cudownie.....rozmawiamy i rozmawiamy śmiejemy się ....
Widzimy się prawie codziennie i zawsze są jakieś tematy.....naprawdę uwielbiam te nasze spotkania...

Jesli juz cos piszesz ................. to nie wprowadzaj w błąd................  . Rzodkiewka to RADIESCHEN )))))))
24 sierpnia 2016 07:53 / 7 osobom podoba się ten post
mleczkovoll40

Jesli juz cos piszesz ................. to nie wprowadzaj w błąd................  . Rzodkiewka to RADIESCHEN :-))))))))

Tak.....napisałam z błędem..........ale nie wprowdzam w błąd..........nie są to lekcje nauki niemieckiego.........
24 sierpnia 2016 08:34 / 2 osobom podoba się ten post
Ja jestem wzrokowcem jak nie widze, nie pamietam  Kazda forma nauki jest dobra , taka z czytania wpisów tez.  Może jeszcze szybcie sie zapamieta taką z komentarzem. .......... . Tak ............... myslę
24 sierpnia 2016 11:53 / 2 osobom podoba się ten post
mleczkovoll40

Ja jestem wzrokowcem jak nie widze, nie pamietam  :-) Kazda forma nauki jest dobra , taka z czytania wpisów tez.  Może jeszcze szybcie sie zapamieta taką z komentarzem. .......... . Tak ............... myslę :-)

To że mnie poprawiłaś to super......nic nie mam przeciw.....naprawdę....chodziło mi tylko o słowa...wprowadzać kogoś w błąd........ale dobrze jest jak jest.....

Nadmienię tylko, że wcale nie śmiałam się z tego biednego chłopaka....tylko z zaistniałej sytuacjii......, a zapomnieć nazwy czegoś tam zawsze można........nawet pokazałam mu cenę.........
ostatnio zapomniałam jak rokitnik po niemiecku się nazywa.....ale sobie za jakiś czas przypomniałam Sanddorn.......jak się dokładnie pisze też nie pamiętam.

Lepsze było, że mąż mojej dobrej znajomej która pracowała w szkole jako sprzątaczka........zapomniał jej imienia.....wrażliwy wystraszył się....i zaczął opisywać jak wygłąda......
24 sierpnia 2016 13:12
anerik

To że mnie poprawiłaś to super......nic nie mam przeciw.....naprawdę....chodziło mi tylko o słowa...wprowadzać kogoś w błąd........ale dobrze jest jak jest.....

Nadmienię tylko, że wcale nie śmiałam się z tego biednego chłopaka....tylko z zaistniałej sytuacjii......, a zapomnieć nazwy czegoś tam zawsze można........nawet pokazałam mu cenę.........
ostatnio zapomniałam jak rokitnik po niemiecku się nazywa.....ale sobie za jakiś czas przypomniałam Sanddorn.......jak się dokładnie pisze też nie pamiętam.

Lepsze było, że mąż mojej dobrej znajomej która pracowała w szkole jako sprzątaczka........zapomniał jej imienia.....wrażliwy wystraszył się....i zaczął opisywać jak wygłąda......

nie dopisuj historii nie napisalam ,ze sie śmialaś . Bo gdzie ?  Nie bierz do serca , może niepotrzebnie napisałam. ))))))))
24 sierpnia 2016 15:01 / 3 osobom podoba się ten post
anerik

Tak.....napisałam z błędem..........ale nie wprowdzam w błąd..........nie są to lekcje nauki niemieckiego.........

Ty to się lepiej we francuskim jakim trenuj a nie tam " poniemieckim " Bedzieta po greckich knajpkach się szlajać , piwka spijać , za rączki się trzymać , że mało palców sobie nie powyrywacie a te ważne sprawy olewać ??? a jak sie później okaże , że jakiś " impertynent " jest ? znaczy sie impotent ? i co , będziesz nam się później w rękawy wysmarkiwać ? 
24 sierpnia 2016 16:32 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Ty to się lepiej we francuskim jakim trenuj a nie tam " poniemieckim " :-) Bedzieta po greckich knajpkach się szlajać , piwka spijać , za rączki się trzymać , że mało palców sobie nie powyrywacie a te ważne sprawy olewać ??? a jak sie później okaże , że jakiś " impertynent " jest ? znaczy sie impotent ? i co , będziesz nam się później w rękawy wysmarkiwać ? :lol3:

Oj, Baśka......ty to jesteś..........dobra........dobra.......da radę.........też....ja potrzebująca  hi,hi.....na stare lata.......bezstesowooooo

Lubie dobrą atmosferę.....a nie na łapu capu.......
24 sierpnia 2016 16:42 / 2 osobom podoba się ten post
Pochwalę się ,że dziś na przerwie spotkałam się z opiekunką z Betrojerynek......w Loerrach biedaczka dostała dziadka 100 lat i erotoman........ale radzi sobie....rodzina spoko.....
Poszliśmy do parku ......super dziewczyna gadaliśmy i czas minął szybciutko.... niestety mam do przejechania 9 km więc ten czas ograniczony był....
Dziewczyna dostanie rower to bedziemy się spotykać w pół drogi.........ona tam pracuje od niedzieli....
jesteśmy umówione na piątek............

uffff gorąco......
24 sierpnia 2016 17:11 / 4 osobom podoba się ten post
No i jeszcze się pochwalam.....kupiłam już bilet lotniczy na następny pobyt........i we dwie strony zapłaciłam całe 129 zł. szybko i tanio, jak szaleć to szaleć....
24 sierpnia 2016 18:11 / 7 osobom podoba się ten post
Muszę się pochwalić wytrwałością. W Kauflandzie jest akcja promocyjna. Zbierając punkty za zakupy można po bardzo korzystnych cenach zakupić zestaw profesjonalnych noży w bambusowym bloku oraz sztućce firmy Zwilling. Dla przykładu zestaw  noży, który normalnie kosztuje 450 euro, w promocji jest za 150 euro. Komplet sztućcy, który kosztuje 240 euro za 40. Do tego widelczyki do ciast w cenie 8,99, cena regularna 50,95 i łyżeczki do latte macchiato lub deserów lodowych w głębokich pucharkach za jedyne 9,99 podczas gdy normalnie kosztują także 50,95. W tym celu musiałam zgromadzić aż 360 punktów, 1 punkt= zakupom o wartośc 5 euro. Teoretycznie powinnam  zrobić zkupy w Kauflandzie za 1800 euro. Wiadomo, że jest to nierealne więc musiałam trochę pokombinować. Najważniejsze, że mam. Sztućce są piękne i w związku z tym mam nowy problem ponieważ  moja pożal się Boże zastawa ma się do nich jak smark do rękawa. Na Rosenthala mnie nie stać więc muszę wymyślić coś innego. Cieszę się jak małe dziecko. Zbierałam od samego początku promocji tj.11.07 w większości korzystając z życzliwości kasjerów oraz klientów. Ostatnie brakujące punkty zdobyłam wczoraj dzięki  pewnej parze małzeńskiej, która scedowała swoje punkty na mnie. Niemcy pod tym względem trzeba przyznać, że sa bardzo uczynni. Ani razu nie spotkałam się z odmową.

Moje piękne noże  
24 sierpnia 2016 18:20 / 9 osobom podoba się ten post
Moje piękne sztućce.