Pochwalijki #3

29 października 2015 07:52 / 4 osobom podoba się ten post
leni

Ja natomiast wole nie dostawac prezentow czy dodatkowej kasy. Lepiej aby zdawali sobie sprawe z tego, ze nasze wynagrodzenie nie jest adekwatne w stosunku do naszej pracy. Tez tutaj dostawalam kwiaty, dodatkowa kase, tak myslala corka dziadkow, ze robi mi prezent, ja uwazalam , ze to kasa za moja prace. Przyjelam sie do pracy do jednego za 1200 brutto a okazalo sie , ze ta dostawka jest gorsza od faktycznego podopiecznego. Dzadek odszedl a z bonusem jestem do dzis:) Prezenty sie skonczyly , kiedy chcialam wolne nie 2 razy w miesiacu a czesciej i krocej z powodu pracy z dwojka demencyjnych ludzi. Czestsze wolne bylo tylko przez poltorej miesiaca i wrocilo do dawnego trybu a prezenty automatycznie sie skonczyly. Mam mieszane uczucia co do bonusow w tej pracy.

Kazda ma inaczej... mialam raz w tygodniu caly dzien wolny nawet gdy babcia byla w zlym stanie zmienialam sie z corka ..musialam psychicznie odpoczac zrelaksowac sie na zakupy jakies ciacho spotkac sie z kolezanka porozmawiac ...i w tyg wiele czasu dla siebie....corka babci bardzo mi pomagala..kazdego wieczoru przewijala ja ze mna jak wracala z pracy siedziala z nia ,ja czasem wolalam tez z nimi zostac.... nie czulam sie jakbym w pracy byla (robilysmy wieczory z szampanemi truskawkami takie babskie PARTY ) ...ona doceniala co robie dla jej mamy....z reszta opisac a byc i widziec to wtedy mozna pojac ze tak bylo... byly chwile ciezkie ale byly tez chwile ze lza sie w oku kreci wiele radosnych chwil ..babcia lezac w lozku kiedys.... byla juz w ciezkim stanie...mowi podaj mi reke tak zebym byla przy niej uchwycilam aparatem jej dlon i moja i mam schowane  to zdj dla siebie ale tez corka poprosila mnie zebym jej wyslala to zdj....bo babcia byla dla mnie taka dobra ...jak pomysle o tym to az mnie w sercu sciska...ona sie martwila o mnie jak wychodzilam zebym tylko ubrala sie cieplo i jak wroce to ona wtedy moze spac spokojnie ...moj bonus bez zadnego ale musialam przyjac....bylam kiedys w innej szteli robilam to samo troszczylam sie o babcie jak moglam babcia byla zimna z charakteru...nie dostawalam zadnego ,,bonusa,, nawet nie myslalam o tym ...
29 października 2015 08:30 / 4 osobom podoba się ten post
To i ja śie pochwalę
Zakupiłam sobie kśiążki:
Balsam dla Duszy Kobiety,

Wiersze wybrane Wisławy Szymborskiej,
oraz Myśli Nieuczesane, Stanisław Jerzy _Lec

29 października 2015 08:44 / 2 osobom podoba się ten post
Gosiap

A może w Dolnośląskie zawitasz??? Jak będziesz we Wrocławiu ugoszczę cię nawet z niesfornymi dzieciakami.Najbardziej kocham te niesforne, rozrabiające diabełki, taki sam diabełek jestem.A ile we mnie dziecka przy nich ........... ho, ho zdziwiłabyś się, Moja córka mowi tylko -  Mamo zachowój się proszę, ha ha ha Kocham male dzieci bo one są naprawde prawdziwe. Do Modiego: sorry wiem, że moich postów po kolei za dużo. Ale cale popołudnie i wieczór mnie tu nie było, no .......... musiałam sobie troche pogadać............ WYBACZ!

Jesli kiedys bede dluzej niz 3dni w PL to dam znac. Do Wroclawia i tak sie wybieram... Od maja sie wybieram... I tak ciagle cosAle w koncu musi sie przeciez udacA moje dzieci to wlasnie takie jak lubiszSzczegolnie coreczka. Diabelek o anielskim usmiechu
29 października 2015 09:05 / 1 osobie podoba się ten post
moncherie

Jesli kiedys bede dluzej niz 3dni w PL to dam znac. Do Wroclawia i tak sie wybieram... Od maja sie wybieram... I tak ciagle cos:-(Ale w koncu musi sie przeciez udac:-)A moje dzieci to wlasnie takie jak lubisz:-)Szczegolnie coreczka. Diabelek o anielskim usmiechu:-)

umowa stoi!!!!

teraz będę cały grudzień w domu a dalsze moje plany na forum obczytasz hi hi hi
29 października 2015 09:33 / 1 osobie podoba się ten post
Gosiap

Czy Nadzieja to Twoje imię, sorry za ciekawość ale zanałam jedną Nadzieje

Tak na imie miala moja mama,nie znalam jej.Zmarla kilka dni po urodzeniu mnie
29 października 2015 10:06
nadzieja

29 października 2015 10:35 / 2 osobom podoba się ten post
nadzieja

Pieknie miala na imie ....
29 października 2015 11:04
nadzieja

Przepraszam, przykro mi.Nadzieja, o której myśle jest z mojego rocznika i miała 2 synów.Piękne imie i rzadko spotykane.
29 października 2015 11:14 / 1 osobie podoba się ten post
Gosiap

Przepraszam, przykro mi.Nadzieja, o której myśle jest z mojego rocznika i miała 2 synów.Piękne imie i rzadko spotykane.

Wszystkie mamy maja piekne imiona
29 października 2015 11:29 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

Wszystkie mamy maja piekne imiona

Tak jest, święta racja Anno  
29 października 2015 12:21 / 6 osobom podoba się ten post
Byłam wczoraj w odwiedziny u kol.Michasi.Jadłam przepyszne ciasto ,oglądałam jej stroiki ,które zrobiła .Bardzo zdolna osóbka .Dzierga koraliki ,na drutach i w ogóle ma polot w różnych sprawach.Bardzo miłe popołudnie jak dla mnie ,oby więcej takich .
29 października 2015 12:31 / 2 osobom podoba się ten post
Do Michasi to każdy w odwiedziny by chciał wpaść
02 listopada 2015 20:55 / 9 osobom podoba się ten post
Wstawiła p.Magda Gessler fotke swojego psa na swoja stronę i poprosiła zeby pochwalić sie swoimi domowymi''skarbami'' No to ja moje pisiuchy pokazałam Pani Magdzie nie dorównamy ale mamy juz ponad 800 ''lajków''
02 listopada 2015 21:12 / 2 osobom podoba się ten post
agama

Wstawiła p.Magda Gessler fotke swojego psa na swoja stronę i poprosiła zeby pochwalić sie swoimi domowymi''skarbami'' No to ja moje pisiuchy pokazałam :-)Pani Magdzie nie dorównamy ale mamy juz ponad 800 ''lajków'' :-)

Biszkoptowej nikt nie podskoczy Kuchenne obowiązkowo oglądam, ale teraz zagłosuję inaczej. A jak noga?
Idą jak burza, już 1120
03 listopada 2015 07:42 / 2 osobom podoba się ten post
Stopa już trochę lepiej.Pecherz pekł w sobote. Zakładam sterylny opatrunek z mascia antybiotykowa-fajny bo zmienia sie co 2-3 dni.Ale nadal chodzę w kapciach.
Pieski dostały ponad 1400