Na wyjeździe #30

06 listopada 2015 19:44 / 5 osobom podoba się ten post
Ewelina1

Basieńko to masz problem z głowy,-bo od dzisiaj i tak tylko warzywa na parze gotujesz:-):-)

Jewka , Ty to se teraz jaja już ze mnie robisz , czy co ? warzywka na parze gotowane ? Co , chcesz , żeby została ze mnie tylko skóra i kości , jakiś taki wiechetek ? Przecież jak za mocno schudnę to na " kobiecości " stracę ! ........i jeszcze gdzieś tam wcześniej pisałaś , żebym palenie rzuciła - ocipiałaś ? to już nic mi się przyjemnego nie będzie należało ? przecież papierosy to jest jedna z niewielu moich przyjemności , które jeszcze przy życiu mnie trzymają !
06 listopada 2015 19:47 / 1 osobie podoba się ten post
No cóż,to już nie masz wyjścia ," tych innych " przyjemności musisz poszukać
06 listopada 2015 19:59 / 6 osobom podoba się ten post
Knorr

Jeszcze raz, no szkoda, bo pierogi z jagodami uwielbiam :-)))) Robię nieraz tutaj nalesniki z jagodami ale to nie to samo. Nigdy nie podejmowałem nawet próby zrobienia pieroga.
Ale co byś za to chciała? Obiecuję solennie, że grzeczny nadal będę po ich zjedzeniu. :-))) a nawet jeszcze bardziej niż grzeczny:-))) 

Ty naprawde myslisz, ze Barbara po to pierogi lepic bedzie, zebys grzeczny byl?
06 listopada 2015 20:19 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Co znaczy grzeczny ???.....to jasną niespodziewaną mam Cię zapraszać ? :-):-):-)

Oj Baśka,Baśka...
06 listopada 2015 20:22 / 4 osobom podoba się ten post
margarita13

Oj Baśka,Baśka...:tanczy:

No co ??? a Ty byś tak chciała nastać się przy garach a gość by Ci obiecywał , że grzeczny będzie ? .....znaczy , że jak ? pożre , pożre , paciorek , siusiu i spać ? .....Łeee , wolę niegrzecznych zbereźników ;-)
06 listopada 2015 20:35 / 3 osobom podoba się ten post
Ale się przestraszyłam ! zawołała mnie Pusia i mówi coś ,że : " Pflaumen Torten gebacken " ....ona mówi niezbyt wyraźnie , więc zrozumiałam , że mam jakiegoś śliwkowego torta upiec . Pytam jej , czy musi być śliwkowy , czy może być z innymi owocami ? szybko w myślach przebiegam kuchnię "jakie owoce posiadam " a ona coś ciągnie dalej i mówi " die ist fertig ! " .....Coś się jej dzisiaj maklaczy strasznie , gada od rzeczy jak jeszcze nigdy dotąd . Zdawało się jej , że piekła ciasto i kazała mi wyłączyć piekarnik ....Kurka wodna , coś z nią nie tak dzisiaj
06 listopada 2015 20:39 / 3 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Ale się przestraszyłam ! zawołała mnie Pusia i mówi coś ,że : " Pflaumen Torten gebacken " ....ona mówi niezbyt wyraźnie , więc zrozumiałam , że mam jakiegoś śliwkowego torta upiec . Pytam jej , czy musi być śliwkowy , czy może być z innymi owocami ? szybko w myślach przebiegam kuchnię "jakie owoce posiadam " a ona coś ciągnie dalej i mówi " die ist fertig ! " .....Coś się jej dzisiaj maklaczy strasznie , gada od rzeczy jak jeszcze nigdy dotąd . Zdawało się jej , że piekła ciasto i kazała mi wyłączyć piekarnik ....Kurka wodna , coś z nią nie tak dzisiaj :-(

Basiu, tak moze tez na nia dzialac pogoda. Nie jestem wiarygodnym doradca, bo moja babcia caly czas klepie pierdoly i robi jeszcze wieksze, ale jak jest zla pogoda, to dawka niedorzecznosci mojej babci podnosi sie jak stan wody w Zawichoscie:)
06 listopada 2015 20:46 / 1 osobie podoba się ten post
leni

Basiu, tak moze tez na nia dzialac pogoda. Nie jestem wiarygodnym doradca, bo moja babcia caly czas klepie pierdoly i robi jeszcze wieksze, ale jak jest zla pogoda, to dawka niedorzecznosci mojej babci podnosi sie jak stan wody w Zawichoscie:)

Wiem , ale dzisiaj coś wyjątkowo jakieś głupoty wygaduje . Ona wolno myśli ( jest po wylewie ) , ale w miarę logicznie a dziś ma jakieś urojenia , gorączki nie ma - sprawdzałam . Idę podać tabletkę na spanie ....
06 listopada 2015 21:02 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Wiem , ale dzisiaj coś wyjątkowo jakieś głupoty wygaduje . Ona wolno myśli ( jest po wylewie ) , ale w miarę logicznie a dziś ma jakieś urojenia , gorączki nie ma - sprawdzałam . Idę podać tabletkę na spanie ....

Basiu, Ty znasz ja najlepiej , bo jestes z nia dlugo. nasi podopieczni sa chorymi ludzmi i czesto choroba postepuje niesüpodziewanie. Moj Artur odszedl tez niespodziewanie i bardzo mi go brakuje:( Teraz troche z humorem- Ty sie ciesz, ze to ciasto fertig jest , tylko zeby Twoja Pusia nie chciala go teraz sprobowac, to bedzie dopiero problem:)
06 listopada 2015 21:07 / 3 osobom podoba się ten post
leni

Basiu, Ty znasz ja najlepiej , bo jestes z nia dlugo. nasi podopieczni sa chorymi ludzmi i czesto choroba postepuje niesüpodziewanie. Moj Artur odszedl tez niespodziewanie i bardzo mi go brakuje:( Teraz troche z humorem- Ty sie ciesz, ze to ciasto fertig jest , tylko zeby Twoja Pusia nie chciala go teraz sprobowac, to bedzie dopiero problem:)

To jej powiem , że jeszcze gorące a przed nocą niezdrowo jest się ciastem najadać . Ja to się najpierw przestraszyłam , że mam jutro upiec ciasto i jak by tu bez " spróbowanki " tak ? Moją dietę by szlag trafił ........a już caluchny dzień bez słodkości wytrzymałam i nawet mnie nie ciągnie !
06 listopada 2015 21:11 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

To jej powiem , że jeszcze gorące a przed nocą niezdrowo jest się ciastem najadać . Ja to się najpierw przestraszyłam , że mam jutro upiec ciasto i jak by tu bez " spróbowanki " tak ? Moją dietę by szlag trafił ........a już caluchny dzień bez słodkości wytrzymałam i nawet mnie nie ciągnie ! :-)

hahaha ale sie usmialam !!!! Piszesz, ze ona powoli mysli, wiec nie wiem przy jakim czasie ona jest i na Twoim miejscu zaczelabym sie bac:)))) jak jej sie cos ubzdura czego nie bedziesz mogla spelnic???? ciasto to pikus a Twoja diete zawsze mozna rozpoczac od nowa:)))
06 listopada 2015 21:17 / 2 osobom podoba się ten post
Jutro bede caly dzien odwalac z babcia ciupanego. Jak w kazdy weekend przyjechal jej syn i beda teraz ogladac TV do polnocy, bo on w domu telewizora nie ma. Jak go kiedys zapytalam czy widzial jaka chmara uchodzcow przybyla, powiedzial, ze tylko slyszal :)))))) w radio !!!! ale sie glupio zapytalam. No i w zwiazku z tym nocnym ogladaniem telewizji przez babke, jutro bedzie odstawiac cyrk a o 9 mamy zamiar z nia i z jej corka jechac do centrum miasta. Juz ja to widze co sie bedzie odstawiac:( ale strzymam, musze wykupic talon na wloczke , ktory dostalam od tej corki rok temu!!!!
07 listopada 2015 17:54 / 1 osobie podoba się ten post
Melduję, że przed chwilą zobaczyłam ubrane w światełka drzewko choinkowe. Ktoś mnie przebije :D?
W Monachium było dziś w słońcu ponad 20*, to tak na marginesie ;).
07 listopada 2015 18:00
salazar

Melduję, że przed chwilą zobaczyłam ubrane w światełka drzewko choinkowe. Ktoś mnie przebije :D?

Owszem, nasza sąsiadka juz od tygodnia ma w oknach świąteczne , swiecące dekoracje i jak podejrzałam przez okno, w domu też
Temperatura w moim DDR dzis podobna do tej monachijskiej
07 listopada 2015 18:01
salazar

Lyon od tygodnia juz pojawila sie dokoracja siwiateczna;A stopni na plusie22