Na wyjeździe #30

21 listopada 2015 22:03
To sobie ściągnij aplikację Dropbox - o ile masz Androida. Z tej aplikacji zdjęcia się przesyłają automatycznie na komputer - bez kabla. 
21 listopada 2015 22:04
Albo może masz jakiś stary kabel usb - ja mam ich w domu kilka, bo to do każdego niemal teraz urządzenia się dostaje. 
21 listopada 2015 22:07 / 2 osobom podoba się ten post
teresadd

Może jakie kwiaty będą.?

dla Tereni i Andreyki
21 listopada 2015 22:12 / 1 osobie podoba się ten post
To sobie poczytaj o aplikacjach na windowsa i pewnie też jest coś takiego jak Dropbox - może i na windowsie on jest - sprawdź w sklepie z aplikacjami. Te różne systemy mają odpowiedniki aplikacji. 
21 listopada 2015 23:28 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra2

Jutro mam wolny dzień - tzn. śniadanie i kolację muszę zrobić. Chociaż jak na kolację nie zdążę, to się nic nie stanie.
Wybieram się więc na zwiedzanie Norymbergi:) Jadę na stare miasto, pochodzę, posiedzę w kawiarni, wybiorę sobie jakąś orientalną kuchnię na obiad. Może uda mi się zwiedzić średniowieczne lochy pod ratuszem, może zamek zwiedzę. Na inne niedziele zaplanowane jest Germańskie Muzeum Narodowe i Centrum Dokumentacji Terenu Zjazdów Partyjnych - dziwna nazwa, ale chodzi o te budowle, które Hitler zaplanował i częściowo wybudował na zjazdy partyjne, parady itp. Są rozległe tereny z budowlami, jest wystawa "Fascynacja i przemoc" - myślę, że będzie ciekawie. 4 Niedziele mi tutaj zostały i mam zamiar je wykorzystać na zwiedzanie:)

Nurnberg jest cudny.....
byłam tam dwukrotnie i póki co najlepiej wspominam - i pdp i miasto właśnie.
Zwiedzaj i dziel się wrazeniami ;)
21 listopada 2015 23:38
mzap88

Nurnberg jest cudny.....
byłam tam dwukrotnie i póki co najlepiej wspominam - i pdp i miasto właśnie.
Zwiedzaj i dziel się wrazeniami ;)

No to weź podpowiedz, co jeszcze można tutaj ciekawego zobaczyć. 
Dlatego też między innymi wybrałam tą ofertę, bo miasto historycznie bardzo ważne i na pewno ciekawe. 
No i z powodu Weihnachtsmarktu, na który też się wybiorę, jak już się otworzy:)
Na pewno grzańca wypiję:)
21 listopada 2015 23:39
Przez kabel to nie musisz mieć żadnego programu, żeby sobie zdjęcia zgrać.
Chodzi o to, żeby taki program poszukać, co by bez kabla szło:)
21 listopada 2015 23:44 / 1 osobie podoba się ten post
Sprawdziłam - Dropbox działa też na windowsie. Ściągasz sobie na komputer dropboxa i na telefon też - ze swojego sklepu - na pewno masz taką aplikację w telefonie sklep windows phone, czy jakoś tak. Już nie pamiętam, jak się konta łączy, ale pewnie przez podanie adresu mailowego - na pewno nie jest to trudne i dasz radę. Wtedy kabla nie będzie potrzeba. 

http://www.mskowronski.pl/start/chmura/miejsce-na-pliki/136-podstawy-pracy-z-usluga-dropbox

http://www.makoweabc.pl/2011/02/instrukcja-instalacji-i-obslugi-dropbox/
21 listopada 2015 23:46
wichurra2

Przez kabel to nie musisz mieć żadnego programu, żeby sobie zdjęcia zgrać.
Chodzi o to, żeby taki program poszukać, co by bez kabla szło:)

Wichurra, musi byc. Andrea ma Windows 7 na lapku, nie ma automatycznego polaczenia na kablu. Musi byc Windows Phone.
21 listopada 2015 23:48
emilia

Wichurra, musi byc. Andrea ma Windows 7 na lapku, nie ma automatycznego polaczenia na kablu. Musi byc Windows Phone.

To nie wiem - już od lat nie miałam urządzenia, które musiałoby mieć jakiś program, żeby się przez usb połączyć. Przecież to się podłącza, wchodzi przez mój komputer w urządzenie i można działać. 
Ale na systemie windowsa nigdy nic nie robiłam w telefonie, więc mogę się mylić. 
22 listopada 2015 00:17 / 2 osobom podoba się ten post
wichurra2

To nie wiem - już od lat nie miałam urządzenia, które musiałoby mieć jakiś program, żeby się przez usb połączyć. Przecież to się podłącza, wchodzi przez mój komputer w urządzenie i można działać. 
Ale na systemie windowsa nigdy nic nie robiłam w telefonie, więc mogę się mylić. 

Akurat tu jest tak, ze w Windows 7 trzeba samemu ten program zainstalowac, a w Windows 8 i 10 - przy pierwszym podlaczeniu telefonu system instaluje ten program automatycznie. Taka specyfika Windowsa. Malo tego, zeby cos zrobic, czyli skopiowac np. zdjecia z telefonu do lapka to trzeba:
1/ uruchomic program na lapku (Windows Phone),
2/ podlaczyc kabelkiem telefon, 
a nastepnie, zeby bylo latwo, lekko i przyjemnie
3/ wejsc w "Komputer", przejsc do plikow telefonu i juz mozna wszystko robic.

Co prawda, mozna za pomoca programu Windows Phone to tez robic, ale w sposob o wiele bardziej skomplikowany, bo trzeba zsynchronizowac urzadzenia i pliki. A u Andrei np. program wyplul, ze jakis tam sterownikow nie ma... 
Ale nic, Andrea juz wie, jak sie tym bawic.
22 listopada 2015 00:28
To się nie postarano z tym oprogramowaniem w telefonach:)
22 listopada 2015 10:08
hy hy hy wątek "wyłowione z sieci" czy jakoś tak już zamknięty, ha
a kto to Kamiński?
22 listopada 2015 10:19
To jak odbieralas to cudo ??? Nówka czy uzywany ????
22 listopada 2015 10:20 / 1 osobie podoba się ten post
emilia

Windows Phone to system operacyjny w Nokiach, mam już drugi telefon z tym systemem, innego nie chcę:) Na androida już nie spojrzę :) . Jeżeli chodzi o połaczenie przewodowe komputera z telefonem, to sterownik zalezy od typu, marki, no i systemu, ale telefonu. Jeżeli nie ma Bluetooth w lapku, to sobie moze i win 10 mieć, a bezprzewodowo się nie połączy, jeżeli ma, to da radę. Można jeszcze przenieść udostępnić dane w innym urządzeniu, przez utworzenie sieci domowej i ustanowienie hasła, ale już prościej po tym kablu ze sterownikiem :)

Ale skoro Andrei komputer łączy się po kablu z Windows Phone, to Andrejka Nokię ma, to jedyna marka telefonów z tym systemem. Ogarnie szybko, moim zdaniem jest lepszy od Androida, łatwy w obsłudze, wirusy tak na niego nie lezą, no i szybszy.