Na wyjeździe #30

21 listopada 2015 06:36 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

Cześć Gosia widzę Cie :-)

Którą Gosie widzisz?????????????
21 listopada 2015 07:02 / 1 osobie podoba się ten post
Gosiap

Którą Gosie widzisz?????????????

Ciebie widziałam
21 listopada 2015 09:20
mleczko1

Ciebie widziałam :-)

Za tą owsianke to pod nibiosa cie wychwalam, PDP zjadł śniadanie,od kilku dni tylko to wcina z apetytem.
Pomysłu na obiad nie mam na razie ....
21 listopada 2015 10:05
Podobno w polskiej telewizji zapowiedzieli ,że na wszystkich granicach EU będą sprawdzać bagaże .Nie wyobrażam sobie tego ,bo jak jedzie kilkanaście Sindbadów,to jak by kazdemu chcieli sprawdzić to ile to ludzi by musiało być  do tego sprawdzania i druga sprawa gdzie ,na drodze .Jak będzie padać jak np wczoraj,albo inne niespodzianki pogodowe.
Przed świętami jest ruch wzmożony ,jada samochody osobowe ,autokary różnych firm i małe busy.Jest tego ogrom ,więc co kolejki będą?
Być może to źle zasłyszane i inaczej zrozumiane.
21 listopada 2015 10:12 / 2 osobom podoba się ten post
Wczoraj śmiałam się do łez i jeszcze mnie dziś bierze atak śmiechu jak sobie przypomnę .
PDP pokazuje mi ,ze jej córka kupiła 2 paczki serwetek papierowych .Spoglądam ,motyw typowo świąteczny ,choinki ,ozdoby ,wszystko w kolorach czerwonym i zielonym z dodatkiem złotego.Chwalę ,że ładne ,a ona pokazuje mi z pod spodu drugą paczkę ,a tam dwa zajączki w szaliczkach na zielonej trawce i barwy typowo wiosenne.Śmiech mnie ogarnął i pytam czy to już na Wiekanoc .Sprawa wyglądała tak ,że ta córka wzięła dwie paczki nie zaglądając pod spód i myślała ,ze takie same.Śmiałyśmy się cały wieczór z tego .
21 listopada 2015 10:19 / 1 osobie podoba się ten post
ivetta

Podobno w polskiej telewizji zapowiedzieli ,że na wszystkich granicach EU będą sprawdzać bagaże .Nie wyobrażam sobie tego ,bo jak jedzie kilkanaście Sindbadów,to jak by kazdemu chcieli sprawdzić to ile to ludzi by musiało być  do tego sprawdzania i druga sprawa gdzie ,na drodze .Jak będzie padać jak np wczoraj,albo inne niespodzianki pogodowe.
Przed świętami jest ruch wzmożony ,jada samochody osobowe ,autokary różnych firm i małe busy.Jest tego ogrom ,więc co kolejki będą?

Taką kontrolę przeżyłam (chyba to było w 1999 r) Jechałam z moją córką Sindbadem na święta BN do rodziców. Wiozłam wtedy nadprogramowe fajki i alkohol. Alkohol się uchował jakimś cudem bo był w plecaku mojej córki a fajki mi zabrali i potem jeszcze zapłaciłam dużą karę. Ale kontrola przebiegała błyskawicznie, na parkingu w głębi Niemiec, tam gdzie stają Sindbady każdy stanął koło swojej walizki i ja jedna umierałam ze strachu. To były najdroższe papierosy w moim życiu ..... I nie było żadnego opóźnienia autokaru.........
21 listopada 2015 10:28
A tak wogole to jaka jest dozwolona ilosc alkoholu,ktora mozna wywiezc z DE.Bo mam trzy flaszki i mam cykora.
21 listopada 2015 10:36
balutka

A tak wogole to jaka jest dozwolona ilosc alkoholu,ktora mozna wywiezc z DE.Bo mam trzy flaszki i mam cykora.

21 listopada 2015 10:41 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra2

http://europa.eu/youreurope/citizens/travel/carry/alcohol-tobacco-cash/index_pl.htm

azziekuje Wichurrko.Teraz mam glowe spokojna bo az tyle to tego nie mam Ale zawsze lepiej wiedziec na przyszlosc.
21 listopada 2015 10:42 / 2 osobom podoba się ten post
ivetta

Wczoraj jechałam Sindbadem do DE-zero kontroli,śmigaliśmy bez problemu,tak więc spoko,no chyba że tuz przed Świętami ich najdzie na kontrole,ale póki co luzik
21 listopada 2015 10:53 / 1 osobie podoba się ten post
miriam

Wczoraj jechałam Sindbadem do DE-zero kontroli,śmigaliśmy bez problemu,tak więc spoko,no chyba że tuz przed Świętami ich najdzie na kontrole,ale póki co luzik:gwizdanie:

Wracam za tydzień do Polski i teź zaczęłam się zastanawiać nad kontrolami.Ale piszesz ,że luzik.Ok.
21 listopada 2015 11:01 / 2 osobom podoba się ten post
Tereso my blondynki możemy być spokojne
21 listopada 2015 11:07 / 2 osobom podoba się ten post
teresadd

Wracam za tydzień do Polski i teź zaczęłam się zastanawiać nad kontrolami.Ale piszesz ,że luzik.Ok.

I raz jeszcze miałam cyrk przed Sylwestrem jak wiozłam fajerwerki do Niemiec, wcale nie dużo,ot dla dzieciaków i ich tatusiów w rodzinie.Jechałam z PL do DE autem prywatnym na blachach DE.I przetrzepali mnie!!! (rok to był ..... myśle, że 2004)A sylwestrowe fajerwerki wywaliłam z samochodu i postawiłam Zollom przy aucie,nie dałam się wrobić w karę. Poszło w miarę gładko.
Od tamtej pory jeżdżę na luziku, jeśli akurat palę to trudno, płaćę za swój nałóg w De.
Jestem wyleczona z kontrabandy na zawsze.

21 listopada 2015 13:01 / 3 osobom podoba się ten post
Do doooopy z taką pogodą, mam wolny dzień bo córka PDP jest i co z tego jak leje jak z cebra.
Posiedzę w chałupie, pogadam sobie z wnuczką na Skypie, z córką też bo lubimy gadać.
Zięć na Mediolan pojechał więc nikt i nic nam nie przeszkadza.
21 listopada 2015 13:17 / 3 osobom podoba się ten post
Wracalam z DE do Polski 11.09.2001r. kilka godzin po ataku na WTC. Z mezem i prywatnym samochodem marki Tico. Na granicy byly kontrole, a ja mialam w prezencie dla taty kopie starych pistoletow..kupione w katalogu w DE... Nie powiem, balam sie, ze na jakiegos idiote trafie, ktory sie upierac bedzie, ze sprawdzic bron bedzie musial. Na granicy nas oczywiscie zatrzymali, kazali otworzyc bagaznik i...ucieszyli sie, ze tico jednak bagaznik posiada i to calkiem spory