Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #6

04 grudnia 2015 17:10 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

Ja ??????

Nie Ty,
04 grudnia 2015 17:15 / 3 osobom podoba się ten post
marinea

Ja probuje tylko to, co jest kuszace I wyglada apetycznie

wisnie w spirytusie,z tymi wisienkami tort a'la basia48 posypany kokaina zamias cukru pudru
Czyz nie wyglada pysznie
04 grudnia 2015 17:28 / 2 osobom podoba się ten post
ORIM

wisnie w spirytusie,z tymi wisienkami tort a'la basia48 posypany kokaina zamias cukru pudru:-)
Czyz nie wyglada pysznie:-)

Na pewno wyglada apetycznie, a jakich kuszacych wizji mozna po nim doswiadczycj
04 grudnia 2015 18:10
kasia63

A co to?Próba generalna przed Wigilią?:):):)

Ja tam mogę karpia jeść cały rok . Tak na serio nie wiem czy  uda mi się w DE kupić świeżego , dlatego korzystam póki jestem w PL
04 grudnia 2015 21:15 / 4 osobom podoba się ten post
didusia

Ja tam mogę karpia jeść cały rok . Tak na serio nie wiem czy  uda mi się w DE kupić świeżego , dlatego korzystam póki jestem w PL :-)

Jak najbardziej że tak! Na rynku sprzedają także świeże karpie, ale tylko filety.Cena jednak zbliżona do bardziej wartościowego fileta z ryby morskiej, dorsza,halibuta czy też łososia.
Dzisiaj właśnie zakupiłem świeżego fileta z lososia norweskiego, którego podałem na szpinaku, na to pół plastra cytryny.Ziemniaki w ubrankach pieczone na gałązce rozmarynu z masłem.
Kupiłem też całą kolbę kapustek tych malutkich i też podgotowałem.Ale z obieraniem robota była,bo na dole tej kolby bardzo obskubane były, a szkoda wyrzucić, więc obrałem.Smak wspaniały.Zastanawiam się właśnie,jak to możliwe,że ta sama brukselka (o!!! przypomniałem sobie nazwę) kupiona w markecie ma zupełnie jakiś inny smak od tej kupionej od rolnika. 
05 grudnia 2015 10:57 / 2 osobom podoba się ten post
Mielone,ziemniaki,surówka:ogórek konserwowy bez skórki,marchewka z groszkiem ze słoiczka,starte jabłko,cebula w kosteczkę,koperek,kapka cukru,oleju i pieprz,wymieszać,odstawić ,ew.dosmaczyć i dodać jogurtu greckiego.
05 grudnia 2015 12:34 / 2 osobom podoba się ten post
Wątróbka smażona z cebulką i jabłkiem ,ziemniaki i sałatka z ogórka konserwowanego ,papryki świeżej i cebuli.
05 grudnia 2015 13:40
Ryz,piersi z indyka we własnym sosie cebulowym,czerwona kapusta,kompot ,i budyn
05 grudnia 2015 16:27 / 2 osobom podoba się ten post
Dzisiaj zupka jarzynowa na kurczaku:)
06 grudnia 2015 14:16
Hej orientujecie sie czy w netto dostana cos na wzor naszego octu spiryt, ewentualnie czym go zastapic, bo marzy mi sie barszcz czerwony
06 grudnia 2015 14:55 / 1 osobie podoba się ten post
natkaherbatka4

Hej orientujecie sie czy w netto dostana cos na wzor naszego octu spiryt, ewentualnie czym go zastapic, bo marzy mi sie barszcz czerwony

Ocet do barszczu?I grzech i przestepstwo-cytryną zstapisz:)A ocet jak już musisz to jest wszedzie taki sam jak w PL ,stoi koło oleju najczęściej.
06 grudnia 2015 14:57 / 1 osobie podoba się ten post
natkaherbatka4

To może ocet jabłkowy ??? Spirytusowy to ja tylko do garów itp. używam.
06 grudnia 2015 14:57 / 1 osobie podoba się ten post
Ziemniaczki, brukselka i schabowy.
06 grudnia 2015 19:07 / 1 osobie podoba się ten post
A u mnie dzis były Frytki,cwiarka z kurczaka pieczona,sałata,kompot i budyn
06 grudnia 2015 20:00 / 2 osobom podoba się ten post
U mnie była pieczeń z fileta indyczego, czerwona kapusta na ciepło wsłasnego wykonania, ziemniaki dla PDP, kasza jeglana-dla mnie.