Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #6

09 grudnia 2015 10:21 / 2 osobom podoba się ten post
Broccoli creme suppe made by Bofrost...Grzanki tylko do niej machnę.
Sałatka owocowa na deser.

Kulinarnego lenia dziś mam.
09 grudnia 2015 10:23 / 2 osobom podoba się ten post
Krupnik z wczoraj, na deser murzynek. Zazwyczaj tylko ciasta, jak zrobilam budyn to dziadek oddal polowe corce a jak kupilam ciastka to powiedzial, ze ciasto domowe lepsze, wiec pieke. Jutro ziemniaki, jajko sadzone i salata ze smietana
09 grudnia 2015 12:54 / 1 osobie podoba się ten post
No już kończę gotować i muszę zamknąć laptopa. Dzisiaj proste jedzonko: Gemuse (brokuły i marchewka) gotowane na parze, ziemniaki z wody i jajka sadzone.
09 grudnia 2015 12:55
gosia35

Kiedys tam podgladalam Amelke i mzap a teraz Ciuebie Basiu.Jak ladnie sa podane Twoje dania ehhh o ciastach nie wspomne.Dzis wlasniue szukjam pomyslu na obiad i wlasniue podgladam Was.

Dziekuje Gosiu,dzis na szybko ,piers z kurczaka,warzywka azjatyckie,ryz i marchewka z wczoraj
09 grudnia 2015 13:05 / 6 osobom podoba się ten post
Ma być podobno zalewajka na kościach wędzonych i białej kiełbasie , ale coś mi się kucharz opitala , siedzi zaraza obok i gmera coś w swoim laptopie . Chyba zaraz pogonię , bo o zupę to mi nie biega , ale białej kiełbasy to bym zjadła . Zaraz dam kuksańca w bok albo pokażę , że mu dupsko na całym forum obrobiłam . Może się zawstydzi i weźmie do roboty , kartofle mogę nawet obrać , więcej nie mam zamiaru robić .....na urlopie jestem !
10 grudnia 2015 10:55 / 3 osobom podoba się ten post
Dzisiaj podudzie z kurczaka na ryzu i surowka z pora i marchewki:)
10 grudnia 2015 11:25 / 2 osobom podoba się ten post
Tortellini szpinakowe i kalafior z masłem.
10 grudnia 2015 11:29 / 4 osobom podoba się ten post
Gulasz wołowy, kopytka, sałatka z czerwonych buraków .
10 grudnia 2015 15:10
Hejka orientujecie sie dziewczyny,ktore maja pod nosem inne sklepy niz tylko netto czy np w edece lub penny dostane i tej porze roku pakinska? Niestety netto nie jest zaopatrzone w tego rodzaju "rarytasy" no chyba ze pomylily mi sie pory roku albi co. Tak wiec z gory dzieki za odp. :)
10 grudnia 2015 17:18 / 1 osobie podoba się ten post
natkaherbatka4

Hejka orientujecie sie dziewczyny,ktore maja pod nosem inne sklepy niz tylko netto czy np w edece lub penny dostane i tej porze roku pakinska? Niestety netto nie jest zaopatrzone w tego rodzaju "rarytasy" no chyba ze pomylily mi sie pory roku albi co. Tak wiec z gory dzieki za odp. :)

W Edece jest zawsze. W Aldiku czasem popołudniu nie ma wielu warzyw.
10 grudnia 2015 17:34 / 4 osobom podoba się ten post
U mnie była sztuka mięsa (wołowego )w sosie chrzanowym ,surówka z kapusty.
10 grudnia 2015 20:33 / 1 osobie podoba się ten post
U mnie był kociołek, czyli wołowe gulaszowe i  warzywka jakie mi wpadły w łapki. Na czerwono z koncentratem pomidorowym i na gęsto. Dziadkowi smakowało bo on bardzo lubi Eintopfy.
11 grudnia 2015 07:10 / 1 osobie podoba się ten post
Ziemniaczki ,rybka sosik koperkowy budyn i kompot
11 grudnia 2015 07:38 / 2 osobom podoba się ten post
Wczoraj były apfelpfannekuchen. Na deser gruszki gotowane.

Dziś peelkartofel i dla dziadka herring w śmietanie.
Dla mnie jakas salatka z matjasow. Nie wiem jeszcze co to za cudo,ale dziadek za serce się łapał,bo za dwie łyżki tego specjału zapłaciliśmy na targu 4 ojro ;)
11 grudnia 2015 07:47 / 1 osobie podoba się ten post
Rybka smażona,ziemniaki i druga połowa kalafiora:)