Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #6

11 grudnia 2015 07:51 / 3 osobom podoba się ten post
Dzisiaj obiad urodzinowy jemy w restauracji.
11 grudnia 2015 11:18 / 1 osobie podoba się ten post
U nas wczorajszy obiad + mizeria.
11 grudnia 2015 12:50 / 1 osobie podoba się ten post
Rybka brat kartofle i feldsalat oraz mizeria
12 grudnia 2015 11:13 / 1 osobie podoba się ten post
Placki ziemniaczane.
12 grudnia 2015 11:32 / 1 osobie podoba się ten post
Dzisiaj pizza..kupiłam i ja trochę wzbogaciłam:))) tak więc obiad bez wysiłku:))
12 grudnia 2015 12:06 / 2 osobom podoba się ten post
Kapusta, ziemniaczki, kiełbacha. Wszystko w jednym garze. Pdp tak lubi a ja mam mniej mieszania.
12 grudnia 2015 14:16 / 3 osobom podoba się ten post
Pierożki z mięsem i kisiel żurawinowy
12 grudnia 2015 16:02 / 3 osobom podoba się ten post
Wczoraj zrobiłam udzce z kurczaka w sosie z marchewką cebulą i seler naciowy., pPDP zjadł to z ryżem, a ja miałam krewetki............
Dziś były udzce z ziemniakami i sałatka seler naciowy jabłko , cytryna sól i śmietana......
Upiekłam dziś chleb i ciasto cytrynowe.....
Czy pamiętacie o tym, że gąbki i myjki doskonale  wymyją się w zmywarce?????? Kiedyś o tym czytałam, ale zapomniałam i prałam z ręcznikami,.......
Zmywarkę włączam co 2 gi dzień i wkladam myjki i gabki....są super czyste nawet po cieście......
Moja kuchnia w domu już skończona.....teraz wejdzie pan z meblami..........strasznie się cieszę, że bede mieć zmywarkę, a wczesniej byłam na nie.......
12 grudnia 2015 16:24 / 2 osobom podoba się ten post
Dzisiaj na szybko, bratkartofel, jajka sadzone, marchewka z groszkiem w beszamelu, na deser kompocik czereśniowy.
Do kawki upiekłam skubańca z jabłkami i jagodami.
13 grudnia 2015 06:51 / 2 osobom podoba się ten post
Rolady wołowe w sosie w wykonaniu PDP.Jest wnuczka na obiedzie i ona chce sama zrobić (jeszcze bym popsuła i co by było).Ja zajmę się resztą ,czyli sałatą i kluskami śląskimi.Do kawy na popołudniu jeszcze zostało trochę sernika z pierniczkami.
13 grudnia 2015 07:44
Zupa ogórkowy i wczorajsze pierożki Kurcze jakieś ciasto szybkie do popołudniowe muszę zrobić tyloko jakie ?
13 grudnia 2015 07:59 / 3 osobom podoba się ten post
Rosół,rosołek,rosołunio:):):):):)Na niemiecką modłę ,ale zawsze:)
13 grudnia 2015 08:06 / 4 osobom podoba się ten post
Wczoraj byl Grünkohl

Dziś gulasz wolowy, knedle i czerwona kapusta.
13 grudnia 2015 08:15
basiaim

Wczoraj byl Grünkohl :-)

Dziś gulasz wolowy, knedle i czerwona kapusta.

Jak robisz jarmuż ? Jeszcze nigdy nie robiłam.
13 grudnia 2015 08:44 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

Jak robisz jarmuż ? Jeszcze nigdy nie robiłam.

Benitko odkopalam przepis Oli 55,bo ja tez go dzisiaj bebe miala:)      Ola55 Opiekunka  Postów: 723 Lubianych postów: 1478 Przyjaciół: 58 01 listopada 2015 12:53 / 4 osobom podoba się ten post Benita said: jak się robi ten jarmuż? Bo ja dziewica w temacie. Ja podsmażałam cebulę na maśle (2,3 szt. na worek 1,5 kg),  dodawałam jarmuż, sól, pieprz lub przyprawy, które lubisz. (np.Vegetę, wiem, niezdrowa ale ja lubię zawsze ociupinkę do smaku dać). I do tego wędzone mięso... wszystko razem dusiłam na wolnym ogniu ze 2 h. Na koniec dawałam kiełbasę (żeby nie popękała).I tego ziemniaki. Wypraktykowałam, że ta przysmażona cebula daje bardzo dużo smaku :)