Wyłowione z sieci 3

25 marca 2018 19:45 / 1 osobie podoba się ten post
Babeczka

W lany poniedziałek będzie cieplej .:-)))

Zalewasz....
25 marca 2018 19:54 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Zalewasz....:-)

Pogoda potrafi płatać figle he he , zobaczymy .
25 marca 2018 20:17 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Ubolewam, bo zjeżdżam po Wielkanocy a w Bernie zapowiadają niewiele ponad 10 stopni...buuuuuu :(
No, ale szlag mnie nie trafi :smiech2:

U mnie w Pl dzisiaj bylo ok 10 st plus slonce, na Wyspie Mlynskiej szpilki nie mozna bylo wcisnac, jeszcze Jarmark Wielkanocny zapelnil Stare Miasto. Ciesze sie na Wielkanoc w domu. Pracujacym tez pogodnych Swiat.
25 marca 2018 20:18 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Zalewasz....:-)

Lepiej by polala
25 marca 2018 20:26 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Lepiej by polala:cola:

Ja bym tam dzis Babeczce już dała spokój...
25 marca 2018 20:29 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Ja bym tam dzis Babeczce już dała spokój...:-)

Jeszcze wyemigruje i swiatlo wygasi a tutaj praca od podstaw czeka ale co tam odbudujemy forum
25 marca 2018 20:39 / 3 osobom podoba się ten post
Ja zostaje bo gdzie mnie bedzie lepiej jak nie tu,przyzwyczajona jestem,sie starych drzew nie przesadza to sie nie przesadzam
25 marca 2018 20:48 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

U mnie w Pl dzisiaj bylo ok 10 st plus slonce, na Wyspie Mlynskiej szpilki nie mozna bylo wcisnac, jeszcze Jarmark Wielkanocny zapelnil Stare Miasto. Ciesze sie na Wielkanoc w domu. Pracujacym tez pogodnych Swiat.

Ja zostaje na Wielkanoc- zmiennik był na Boże Narodzenie, to sprawiedliwości musi stac się zadość 
29 marca 2018 22:36
A swoja droga to padlam z wrazenia,no jeszcze bedzie tak,ze nie bedzie trza jezdzic za granice. W lidlu podwyzki ino skad oni maja tyle pieniedzy na te podwyzki,nie spodziewalam sie https://businessinsider.com.pl/twoje-pieniadze/praca/lidl-podwyzki-dla-pracownikow-i-staze-dla-studentow/zbg2zse

02 kwietnia 2018 21:52
Coraz wiecej osob uczy sie jezyka niemieckiego,to tyz znaczy,ze coraz wiecej ludzi wyjezdza za granice do roboty. Jak wszyscy wyjada tom ciekawa kto bedzie w Polsce pracowal http://praca.interia.pl/news-za-chlebem-z-polski-do-niemiec-boom-na-kursy-jezykowe,nId,2561975

03 kwietnia 2018 17:32 / 1 osobie podoba się ten post
EwaR65

Coraz wiecej osob uczy sie jezyka niemieckiego,to tyz znaczy,ze coraz wiecej ludzi wyjezdza za granice do roboty. Jak wszyscy wyjada tom ciekawa kto bedzie w Polsce pracowal http://praca.interia.pl/news-za-chlebem-z-polski-do-niemiec-boom-na-kursy-jezykowe,nId,2561975

Największym niewypałem są kursy językowe robione przez agencje.
Opiekunka uwiązuje się z firmą na 6 miesięcy, nie może zrezygnować ze współpracy bo będzie musiała zwrócić pieniądze. Odradzam.
03 kwietnia 2018 18:41 / 1 osobie podoba się ten post
ela.p

Największym niewypałem są kursy językowe robione przez agencje.
Opiekunka uwiązuje się z firmą na 6 miesięcy, nie może zrezygnować ze współpracy bo będzie musiała zwrócić pieniądze. Odradzam.

Ja tez taki kurs skonczylam ale mnie zobowiazuje 12 tygodni aby go "odpracowac". Juz prawie 6 tygodni mam za soba. Drugie 6 mam odpracowac w ciagu kolejnych 6 miesiecy. A czy im odpracuje to sie okaze. Za takie pieniadze to ja podziekuje i im oddam im kase. 
03 kwietnia 2018 19:26 / 2 osobom podoba się ten post
EwaR65

A swoja droga to padlam z wrazenia,no jeszcze bedzie tak,ze nie bedzie trza jezdzic za granice. W lidlu podwyzki ino skad oni maja tyle pieniedzy na te podwyzki,nie spodziewalam sie https://businessinsider.com.pl/twoje-pieniadze/praca/lidl-podwyzki-dla-pracownikow-i-staze-dla-studentow/zbg2zse

Szeregowi pracownicy nie zarabiają kokosów . Po odjęciu podatków i zusów to jest nadal słaba pensja .
03 kwietnia 2018 20:47 / 1 osobie podoba się ten post
Babeczka

Szeregowi pracownicy nie zarabiają kokosów . Po odjęciu podatków i zusów to jest nadal słaba pensja .

Tyz prawda a jak ktos ma jeszcze mieszkanie na kredyt,dzieci to sie nie przelewa. Co za swiat nastal zeby tyle tyrac. Nie kce mi sie na ten temat pisac bo to temat ocean ale sumy brutto wygladaja ladnie,zem sie sama nabrala.
03 kwietnia 2018 20:50 / 1 osobie podoba się ten post
Dusia1978

Ja tez taki kurs skonczylam ale mnie zobowiazuje 12 tygodni aby go "odpracowac". Juz prawie 6 tygodni mam za soba. Drugie 6 mam odpracowac w ciagu kolejnych 6 miesiecy. A czy im odpracuje to sie okaze. Za takie pieniadze to ja podziekuje i im oddam im kase. :do bani:

Ja kursu nie robilam,nie mialam czasu,sama sie ucze ale brakow mam jeszcze duzo. Co jakis czas jakies slowo wpadnie,a tak slownik. Tyz mnie rozleniwia bo jak pracuje u tej samej pdp to nie ma potrzeby sie wiecej uczyc,niech no zyje jak najdluzej i w zdrowiu.