W domu # 7

06 czerwca 2016 19:41 / 8 osobom podoba się ten post
leni

Bedzie dobrze Bietko, tylko trzeba cierpliwosci. Jesli jakiejs przeszkody nie da sie pokonac, tzn ze jest ona nie do przeskoczenia. Bardzo milo czytac, ze nawiazalas dobre stosunki z bratem. Wiem jak to cieszy, wiem bo przezylam bardzo trudne chwile z moja jeszcze tak niedawno , wyrodna corka, ktora wrocila, tak mozna to nazwac:)

Ja słyszę radość mojego brata jak rozmawiamy, trudno jest to opisać. 
.. a jeszcze było coś takiego : zostaliśmy sami z najbliższej rodziny, musimy mieć kontakt .. och miłe i piękne to jest
06 czerwca 2016 19:50 / 3 osobom podoba się ten post
bieta

Ja słyszę radość mojego brata jak rozmawiamy, trudno jest to opisać. 
.. a jeszcze było coś takiego : zostaliśmy sami z najbliższej rodziny, musimy mieć kontakt .. och miłe i piękne to jest

widzisz , czasem cos bardzo przykrego, moze otworzyc droge dla dobra:)
07 czerwca 2016 08:14 / 12 osobom podoba się ten post
A ja ostatnio spędzam czas na łódce i uganiam się za szczupakami, albo łowię płocie i leszcze, ale w niedzielę udało mi się wpaść na chwilkę do lasu. Co prawda nie udało mi się odwiedzić wszystkich miejscówek (noga nie wytrzymała), ale i tak jestem zadowolona z niedzielnych zbiorów.
07 czerwca 2016 08:22 / 6 osobom podoba się ten post
Wizyta u Siostry zaliczona, mozna powiedzieć że obeszło się bez bólu,dzisiaj jadę / rowerem./ posprzątać groby moich bliskich.
07 czerwca 2016 08:26 / 3 osobom podoba się ten post
Malgi

A ja ostatnio spędzam czas na łódce i uganiam się za szczupakami, albo łowię płocie i leszcze, ale w niedzielę udało mi się wpaść na chwilkę do lasu. :-):zywoplot: Co prawda nie udało mi się odwiedzić wszystkich miejscówek (noga nie wytrzymała), ale i tak jestem zadowolona z niedzielnych zbiorów.:niech zyje:

To juz takie grzyby w lesie? Siedze jak ten czubek w tym Hitlerowie i nie wiem co sie na swiecie,tfu...raczej w lesie dzieje! Malgi...ja chce z Toba na grzyby i ryby!! I na piwo pozniej,dobra? 
07 czerwca 2016 08:28 / 2 osobom podoba się ten post
michasia

Wizyta u Siostry zaliczona, mozna powiedzieć że obeszło się bez bólu,dzisiaj jadę / rowerem./ posprzątać groby moich bliskich.

Michaska,wiesz jak pusto na forum jak Ty nic nie wypiekasz? Ani zadnych cyckow nie widac,ani zadnych jaj nie slychac. Puuusto. Zaczniej w koncu cos piec?!!
07 czerwca 2016 08:32 / 3 osobom podoba się ten post
fioletowa.mysz

To juz takie grzyby w lesie? Siedze jak ten czubek w tym Hitlerowie i nie wiem co sie na swiecie,tfu...raczej w lesie dzieje! Malgi...ja chce z Toba na grzyby i ryby!! I na piwo pozniej,dobra? :-)

Myszko, piwo możemy w tak zwanym międzyczasie , bo mam osobistego kierowcę-sternika
A na Kaszuby - zapraszam. Lasy i jeziora przecudne. W naszych jeziorach kąpią się już, woda ma temperaturę ponad 26 stopni Celsjusza.
07 czerwca 2016 09:23 / 1 osobie podoba się ten post
Malgi

Myszko, piwo możemy w tak zwanym międzyczasie:zupa: :-), bo mam osobistego kierowcę-sternika:jade::-)
A na Kaszuby - zapraszam. Lasy i jeziora przecudne. W naszych jeziorach kąpią się już, woda ma temperaturę ponad 26 stopni Celsjusza.:brawo1:

Bardzo chetnie,naprawde bardzo chetnie. Lubie spedzac czas lowiac ryby,albo zbierajac grzyby. Byle nie owoce lesne bo to mnie okropnie nudzi  Co do jeziora to chcialam sie wczoraj w nim wykapac,a moze to juz dzisiaj sie dzialo ? Tylko,ze taka rosa okropna byla i ta trawa taaaka paskudnie mokra,ze nie mialam sumienia moich butow do furii doprowadzac. Teraz zaluje bo komary mnie wyjatkowo nie gryzly! Trzeba bylo...Ale ja tak zawsze mam...Czegos nie zrobie a pozniej mysle,ze moglam... Glupia jestem i tyle 
07 czerwca 2016 11:17 / 6 osobom podoba się ten post
michasia

Ja byłam dzisiaj raniutko, dzisiaj mija 3 miesiące od odejścia mamuśki. 
Troszeczkę popłakałam, ale z radością pomyślałam, że tam jest Jej dobrze, nie cierpi bólu,
07 czerwca 2016 14:14 / 6 osobom podoba się ten post
no dobra, nie znalazłam "referencje", więc wklejam tutaj z zapytaniem co sądzicie
__________________________________________________________________________________________-

Frau ... betreute vom ...... bis ... meinen bettlägerigen Mann in der häuslichen Pflege.
Zu ihren Aufgaben gehörten die tägliche Betreuung und Versongung , wie das Waschen,
Anziehen sowie die Hilfe beim Toilettengang.
Auch unseren Haushalt führte Sie zu unserer vollsten Zufriedenheit.
Das Einkaufen und Kochen, d.h die Nahrungsversorgung gestaltete. Sie nach unseren Wünschen.
Zwischenmenschliche Kontakte wurden schnell und unkompliziert hergestellt. Die Verständigung funktonierte gut.
Wir bedauern ihren Weg gang sehr und würden uns freuen, wenn sie nach ihrem Urlaup wieder kommt.
07 czerwca 2016 14:19 / 2 osobom podoba się ten post
bieta

no dobra, nie znalazłam "referencje", więc wklejam tutaj z zapytaniem co sądzicie :-)
__________________________________________________________________________________________-

Frau ... betreute vom ...... bis ... meinen bettlägerigen Mann in der häuslichen Pflege.
Zu ihren Aufgaben gehörten die tägliche Betreuung und Versongung , wie das Waschen,
Das Einkaufen und Kochen, d.h die Nahrungsversorgung gestaltete. Sie nach unseren Wünschen.
Zwischenmenschliche Kontakte wurden schnell und unkompliziert hergestellt. Die Verständigung funktonierte gut.
Wir bedauern ihren Weg gang sehr und würden uns freuen, wenn sie nach ihrem Urlaup wieder kommt.

Ja sadze,ze powinnas byc dumna z siebie !
07 czerwca 2016 16:00 / 3 osobom podoba się ten post
bieta

no dobra, nie znalazłam "referencje", więc wklejam tutaj z zapytaniem co sądzicie :-)

SUPER!
07 czerwca 2016 17:37 / 1 osobie podoba się ten post
bieta

brawo Ty !
07 czerwca 2016 17:47 / 5 osobom podoba się ten post
bieta

:chaplin: witam Was z domowego pokładu.
Fryzjer zaliczony, posiedzenie w sprawie nabycia spadku po mamuście odbyła się, będzie następne posiedzenie ,
ale wszystko na dobrej drodze. Dzisiaj na dzień dobry zakupiłam nową drukarkę, opłaciłam zaległości z kamieniarzem i grabarzem,
Fajnie przywitała mnie sąsiadka, bo : wyszła po mnie na przystanek , zaprosiła na obiad , jestem mega zadowolona.
Syn do mnie dzwoni, jest zadowolony z pracy, przyjedzie w sobotę :-) :-) :-)

Cieszę się, że Ci się zaczęło układać. Jak widać prawdą jest, że nawet p najgorszej burzy wychodzi słońce  Mam nadzieję, że teraz już będzie tylko lepiej.
07 czerwca 2016 18:06 / 3 osobom podoba się ten post
Martuś, jak będę miał 75 lat to oddaj mnie do utylizacji.
No chyba, że będę żwawym dziadeczkiem,
który ogląda się na prawo i lewo za krótkimi spódniczkami -
- to wtedy poczekaj jeszcze z 5 lat!