Wypieki #2

18 października 2016 16:15 / 3 osobom podoba się ten post
margaritka59

Basiu, obiecałam Ci kiedys fotkę z torcika urodzinowego mojej Pdp - krem polecony przez Ciebie:-)

Sliczny Margaritko, a rozyczki sama robilas? Ja takich talentow nie posiadam:)
18 października 2016 16:17 / 2 osobom podoba się ten post
michasia

Ciasteczka:)
Ciasto francuskie pokroiłam, piekarnik na 200st, 20min.
Budyń ugotowany na śmietanie z cukrem i powidła.Może być świeży owoc.

Michasiu napisz proszę przepis na ten budyń,proporcję ile budyniu ile śmietany i jakiej?
18 października 2016 16:23 / 9 osobom podoba się ten post
Barbara48

Sliczny Margaritko, a rozyczki sama robilas? Ja takich talentow nie posiadam:)

Różyczki, to mój znak rozpoznawczy - sama robię. Dla swojej Mamusi na 80 Urodziny poczyniłam taki torcik i za rok , na 85 urodziny zrobię jeszcze większy - oczywiście z różyczkami . Mamusia obiecała nie wygłupiać się, bo jeszcze ma kilkoro wnucząt nie pożenionych :). Jest kochana
18 października 2016 16:30 / 3 osobom podoba się ten post
michasia

Ciasteczka:)
Ciasto francuskie pokroiłam, piekarnik na 200st, 20min.
Budyń ugotowany na śmietanie z cukrem i powidła.Może być świeży owoc.

Wychodzę stąd , poczułam jakby spadek cukru w organizmie 
18 października 2016 16:34 / 5 osobom podoba się ten post
margaritka59

Różyczki, to mój znak rozpoznawczy :-)- sama robię. Dla swojej Mamusi na 80 Urodziny poczyniłam taki torcik i za rok , na 85 urodziny zrobię jeszcze większy - oczywiście z różyczkami . Mamusia obiecała nie wygłupiać się, bo jeszcze ma kilkoro wnucząt nie pożenionych :). Jest kochana:aniolki:

C U D O  !!!
18 października 2016 17:15 / 6 osobom podoba się ten post
Kilka dni temu Niepowtarzalna upiekła przepyszne ciasto z jabłkami i pianka budyniową.Proszę i proszę o przepis ,ale miga się i miga.Może w ten sposób ją zmobilizuję:)Barbaro!!!!!!Dawaj ten przepis-niech inni też skorzystają:)
18 października 2016 18:42
margaritka59

Różyczki, to mój znak rozpoznawczy :-)- sama robię. Dla swojej Mamusi na 80 Urodziny poczyniłam taki torcik i za rok , na 85 urodziny zrobię jeszcze większy - oczywiście z różyczkami . Mamusia obiecała nie wygłupiać się, bo jeszcze ma kilkoro wnucząt nie pożenionych :). Jest kochana:aniolki:

Ten jest cudny, poprosze taki w przyszlym roku na moja 50 Margaritko :)
18 października 2016 21:26 / 1 osobie podoba się ten post
zosia5

Michasiu napisz proszę przepis na ten budyń,proporcję ile budyniu ile śmietany i jakiej?

Budyń robię wg,przepisu tylko zamiast mleka śmietana / ja miałam 30%/ .- dwie szklanki:)
18 października 2016 21:27 / 2 osobom podoba się ten post
margaritka59

Cukierniaa różyczki z masy cukrowej czy marcepanowej robisz?
18 października 2016 21:30 / 4 osobom podoba się ten post
Jakie tu słodkości, a ja nawet cukiereczka dzisiaj nie mam.
18 października 2016 21:39
bieta

Jakie tu słodkości, a ja nawet cukiereczka dzisiaj nie mam.

Nie przytyjesz
18 października 2016 21:41 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Nie przytyjesz :-)

Jak nie-jak tak, spodnie mam przyciasne  
18 października 2016 21:45 / 5 osobom podoba się ten post
bieta

Jak nie-jak tak, spodnie mam przyciasne :-) 

Załóż spodnie z gumką,nie będą nigdy za ciasne
18 października 2016 21:46 / 5 osobom podoba się ten post
michasia

Cukiernia:niech zyje::brawo1:a różyczki z masy cukrowej czy marcepanowej robisz?

Całe obłożenie i różyczki robię z masy cukrowej, bo ma czysty, biały kolor i jest mniej kosztowna 
18 października 2016 22:16 / 3 osobom podoba się ten post
margaritka59

Całe obłożenie i różyczki robię z masy cukrowej, bo ma czysty, biały kolor i jest mniej kosztowna 

mistrzostwo. ja uczę się rózyczek ale dużo mi brakuje do Ciebie:0