Takie ciasta lubię robić i fajnie wygląda,smakuje też pewnie pysznie.
Takie ciasta lubię robić i fajnie wygląda,smakuje też pewnie pysznie.
Świetne, szybko się robi jak Twoja Rolada jabłkowa.
Od kiedy znalazłam ten przepis na roladę biszkoptowa ,tylko taką robię z róznym nadzieniem, moje koleżanki też:)
Zapomniałam zabrać kajecika z przepisami. A miałam tam przepis na kruche ciasto i kruszonkę,Michasi. Chciałabym upiec szarlotkę,z taką właśnie kruszonką na wierzchu. Poratuje ktoś?
KRUSZONKA
- 200gr. maki
- 100gr.cukru
- 100gr. masła
wanilia
wszystke składnik zagnieść.
KRUCHE CIASTO:
- 2,5 szkl.mąki
- 1/2 szkl. cukru
- 200grm .masła
- 1 łyżeczka pr, do pieczenia
- 2 jajka
składniki zagniatamy/masło z lodówki/ dzielimy na 2 czesci/jedna wieksza/ wkładamy do lodówki a czesc mniejszą do zamrazaliki/to będzie nasza kruszonka/.pieczemy w tem. 170 st. 40 min.
Wieksza częśc wykładamy na blache/ na papier do pieczenia/ nakłuwamy widelcem i podpiekamy 10-15min.pózniej owoce i na to scieramy 2 czesc.i to bedzie kruszonka::)
przełożyłam biszkopty masą: mascarpone z nutellą, zanurzyłam w śmietanie, nastepnie w wiórkach kokosowych. Prosto, szybko i smacznie.
Ciasteczka:)
Ciasto francuskie pokroiłam, piekarnik na 200st, 20min.
Budyń ugotowany na śmietanie z cukrem i powidła.Może być świeży owoc.