Wypieki #2

13 października 2016 13:33 / 2 osobom podoba się ten post
Takie ciasta lubię robić i fajnie wygląda,smakuje też pewnie pysznie.
13 października 2016 18:13 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Takie ciasta lubię robić i fajnie wygląda,smakuje też pewnie pysznie.

Świetne, szybko się robi jak Twoja Rolada jabłkowa.
Od kiedy znalazłam ten przepis na roladę biszkoptowa ,tylko taką robię z róznym nadzieniem, moje koleżanki też:)
13 października 2016 18:21 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara48

Świetne, szybko się robi jak Twoja Rolada jabłkowa.
Od kiedy znalazłam ten przepis na roladę biszkoptowa ,tylko taką robię z róznym nadzieniem, moje koleżanki też:)

Z tą roladą to prawda,taki prosty przepis ,ze aż sama się dziwię że na niego nie wpadłam. 
15 października 2016 12:47 / 4 osobom podoba się ten post
Nic nowego :) sezon jabłkowy:)
15 października 2016 13:26
michasia

Nic nowego :) sezon jabłkowy:)

Za to sprawdzone ciacho, ja dalej sie bawie w smazenie jablek, jeszcze 1/3 worka zostala. 
15 października 2016 13:38 / 3 osobom podoba się ten post
przełożyłam biszkopty masą: mascarpone z nutellą, zanurzyłam w śmietanie, nastepnie w wiórkach kokosowych. Prosto, szybko i smacznie.

17 października 2016 17:18
Zapomniałam zabrać kajecika z przepisami. A miałam tam przepis na kruche ciasto i kruszonkę,Michasi. Chciałabym upiec szarlotkę,z taką właśnie kruszonką na wierzchu. Poratuje ktoś?
17 października 2016 17:31 / 4 osobom podoba się ten post
Marta

Zapomniałam zabrać kajecika z przepisami. A miałam tam przepis na kruche ciasto i kruszonkę,Michasi. Chciałabym upiec szarlotkę,z taką właśnie kruszonką na wierzchu. Poratuje ktoś?

KRUSZONKA
- 200gr. maki
- 100gr.cukru
- 100gr. masła
wanilia 
wszystke składnik zagnieść.
KRUCHE CIASTO:
- 2,5 szkl.mąki
- 1/2 szkl. cukru
- 200grm .masła
- 1 łyżeczka pr, do pieczenia
- 2 jajka
składniki zagniatamy/masło z lodówki/ dzielimy na 2 czesci/jedna wieksza/ wkładamy do lodówki a czesc mniejszą do zamrazaliki/to będzie nasza kruszonka/.pieczemy w tem. 170 st. 40 min.
Wieksza częśc wykładamy na blache/ na papier do pieczenia/ nakłuwamy widelcem i podpiekamy 10-15min.pózniej owoce i na to scieramy 2 czesc.i to bedzie kruszonka::)
17 października 2016 17:37 / 2 osobom podoba się ten post
michasia

KRUSZONKA
- 200gr. maki
- 100gr.cukru
- 100gr. masła
wanilia 
wszystke składnik zagnieść.
KRUCHE CIASTO:
- 2,5 szkl.mąki
- 1/2 szkl. cukru
- 200grm .masła
- 1 łyżeczka pr, do pieczenia
- 2 jajka
składniki zagniatamy/masło z lodówki/ dzielimy na 2 czesci/jedna wieksza/ wkładamy do lodówki a czesc mniejszą do zamrazaliki/to będzie nasza kruszonka/.pieczemy w tem. 170 st. 40 min.
Wieksza częśc wykładamy na blache/ na papier do pieczenia/ nakłuwamy widelcem i podpiekamy 10-15min.pózniej owoce i na to scieramy 2 czesc.i to bedzie kruszonka::)

17 października 2016 17:56 / 1 osobie podoba się ten post
O taka taka właśnie dziękuję Michasiu
17 października 2016 18:01 / 1 osobie podoba się ten post
Alutka1

przełożyłam biszkopty masą: mascarpone z nutellą, zanurzyłam w śmietanie, nastepnie w wiórkach kokosowych. Prosto, szybko i smacznie.

to, coś dobrego, zawsze wyjdzie )))))
18 października 2016 12:55 / 10 osobom podoba się ten post
Ciasteczka:)
Ciasto francuskie pokroiłam, piekarnik na 200st, 20min.
Budyń ugotowany na śmietanie z cukrem i powidła.Może być świeży owoc.
18 października 2016 13:29 / 2 osobom podoba się ten post
michasia

Ciasteczka:)
Ciasto francuskie pokroiłam, piekarnik na 200st, 20min.
Budyń ugotowany na śmietanie z cukrem i powidła.Może być świeży owoc.

też tak robię, jak coś musze mieć na chybcika  ....też w formie rożków albo rogalików. pyszne są z nutellą + mandarynka albo ananas, brzoskwinia itp. (moze być z puszki).

Również mogą być w formie wytrawnej, np. jakiś serek blu czy nawet Hirtenkaese + żurawinka. 
Niestety.....moge upiec i sobie popatrzeć jak inni wcinają (nietolerancja laktozy).
18 października 2016 15:03 / 8 osobom podoba się ten post
Rolada biszkoptowa z jablkami :)
18 października 2016 15:46 / 4 osobom podoba się ten post
Barbara48

Rolada biszkoptowa z jablkami :)

Basiu, obiecałam Ci kiedys fotkę z torcika urodzinowego mojej Pdp - krem polecony przez Ciebie