Wypieki #2

13 maja 2016 22:58 / 1 osobie podoba się ten post
Dobra, ale jak juz chcę wstawić to pokazuje mi się takie małe gówienko, o takie:

13 maja 2016 23:00 / 1 osobie podoba się ten post
salazar

Dobra, ale jak juz chcę wstawić to pokazuje mi się takie małe gówienko, o takie:

Maleństwo jakieś, nic nie widzę
Na tym http://ifotos.pl/ ?
13 maja 2016 23:01
salazar

Obawiam się, że go mam :D

Ten z 10 jaj i ool litra smietany? 
13 maja 2016 23:02
Kobietka

Maleństwo jakieś, nic nie widzę :lol3:
Na tym http://ifotos.pl/ ?

Tak. Wszystko jedno, na którym, końcowy efekt jest taki sam :(.
Kiedyś wstawiłam zdjęcie, ale nie pamiętam, jak to zrobiłam. Analfabetyzm wtórny :D.
13 maja 2016 23:03 / 1 osobie podoba się ten post
fioletowa.mysz

Ten z 10 jaj i ool litra smietany? :-)

Nie, takich rujnujących linię, zdrowie i kieszeń przepisów na stanie nie posiadam :D. 
13 maja 2016 23:05
salazar

Tak. Wszystko jedno, na którym, końcowy efekt jest taki sam :(.
Kiedyś wstawiłam zdjęcie, ale nie pamiętam, jak to zrobiłam. Analfabetyzm wtórny :D.

http://ifotos.pl/Przeglądaj - szukasz pliku, wybierasz kod na forum, kopiuj i wklej na forum, o tak: Sorki, nie o to mi  chodziło
13 maja 2016 23:08
salazar

Nie, takich rujnujących linię, zdrowie i kieszeń przepisów na stanie nie posiadam :D. 

A widzisz, ja posiadam bo proste i pyszne mniam,mniam...A dupa kwitnie...
13 maja 2016 23:14
fioletowa.mysz

A widzisz, ja posiadam bo proste i pyszne:diabel2: mniam,mniam...A dupa kwitnie...

W końcu wiosna :D. 
Ser w tym jest w ogóle :D? Dawaj ten przepis, przynajmniej sobie zdanie wyrobię.
13 maja 2016 23:15 / 1 osobie podoba się ten post
Kobietka

http://ifotos.pl/Przeglądaj - szukasz pliku, wybierasz kod na forum, kopiuj i wklej na forum, o tak: Sorki, nie o to mi  chodziło :zalamka2:

Poddaję się :(. Nic z tego :(.
13 maja 2016 23:17
salazar

Poddaję się :(. Nic z tego :(.

Walcz ! Skopiuj link "kod na forum" i wklej go tu
13 maja 2016 23:21
Kobietka

Walcz ! Skopiuj link "kod na forum" i wklej go tu :-)





https://naforum.zapodaj.net/a0e2dba7c1e4.jpg.html
13 maja 2016 23:21
salazar

W końcu wiosna :D. 
Ser w tym jest w ogóle :D? Dawaj ten przepis, przynajmniej sobie zdanie wyrobię.

troche jest... czekaj,musze kajecik z szafki wyciagnac.
10 jajek
pol litra smietany 30 procent
herbatniki w zaleznosci od wielkosci blachy.
1,25 kg twarogu trzy razy zmielonego. mnie szwabski pasuje;) zwykly twarozek.
1 lyzka maki kartoflanej
1 szkl.cukru
2 budynie (niemieckie 3)
1 puszka brzoskwin albo jakies owoce

Zoltka ubic z cukrem.Bialka na sztywna piane.
Do ubitych zoltek dodawac po trochu twarog,budyn i make kartoflana.
Ubic smietane i dodac do masy twarogowej. Na koncu ubite bialka. Wymieszac delikatnie lyzka.
Blache wylozyc herbatnikami. Polozyc na niej trzecia czesc masy. Na to owoce a na nie reszte twarogu. 
Piec ok 45-60 minut w ok. 180 stopni.

A potem jesc!!
13 maja 2016 23:22
salazar





https://naforum.zapodaj.net/a0e2dba7c1e4.jpg.html

Tego nie używałam. Działa ?
13 maja 2016 23:24
fioletowa.mysz

troche jest... czekaj,musze kajecik z szafki wyciagnac.
10 jajek
pol litra smietany 30 procent
herbatniki w zaleznosci od wielkosci blachy.
1,25 kg twarogu trzy razy zmielonego. mnie szwabski pasuje;) zwykly twarozek.
1 lyzka maki kartoflanej
1 szkl.cukru
2 budynie (niemieckie 3)
1 puszka brzoskwin albo jakies owoce

Zoltka ubic z cukrem.Bialka na sztywna piane.
Do ubitych zoltek dodawac po trochu twarog,budyn i make kartoflana.
Ubic smietane i dodac do masy twarogowej. Na koncu ubite bialka. Wymieszac delikatnie lyzka.
Blache wylozyc herbatnikami. Polozyc na niej trzecia czesc masy. Na to owoce a na nie reszte twarogu. 
Piec ok 45-60 minut w ok. 180 stopni.

A potem jesc!!

Piękny :D
Na razie będę czytać przepis i rozmyślać, jak smakuje ;).
13 maja 2016 23:30
salazar

Piękny :D
Na razie będę czytać przepis i rozmyślać, jak smakuje ;).

Jest bardzo dobry bo wilgotny...ja tam go lubie. Tylko strasznie kaloryczny