Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #8

26 września 2016 21:20 / 2 osobom podoba się ten post
darekr

Robię zrazy ze schabu-
No ja wiem! zaraz wszystkie krzykną -profanacja!!!!
A gdzie wołowinka????????.
A ja mam taki schab, gdzie większosć stanowi polędwica.
Trudno rozbić taki kawałek w jednolitość, żeby polędwica nie oddzieliła się od schabu,
ale dwa na trzy i się udaję.
Zrazy kończą się piec, zaraz na ten tłuszcz dwie cebule i i cwierć kilo boczku-
to jest zasażka.
jeszcze 1,5 godz gotowania (wiem,że wystarczyło by 40 min - ale ja tak lubie)
A jutro!!!! no nie wiem czy coś zostanie nim wrócę z pracy.
E pewnie zostanie - bo Marta nie lubi moich zrazów

Biedna ta polędwica, współczuję jej serdecznie, ale skoro Marta nie lubi, to ok ;) :D!
26 września 2016 21:36 / 3 osobom podoba się ten post
MeryKy

Z tymi gotowcami to mi się to czasem nawet podoba. Rece i nogi mają spokój. Człowiek się nie przemęcza nad garami. Jak turnus w sanatorium :-)
U mnie dzisiaj placki ziemniaczane z musem jabłkowym i nie muszę trzeć. Dwie wielkie paki Rösti leżą w zamrazarce; a poczatkowo myślałam, ze to jakies kotleciki bo do głowy by mi nie przyszło takie gotowce kupować. W domu zawsze trę, tzn. ostatnio mikserem miksuje. A te Rösti to szwajcarskie placki. Zaś jedno nowe słowo poznałam. No i nie mam zamiaru Niemców uszczęśliwiać na siłe i na tarce trzeć. Pewnie od tych gotowców tak długo żyją?

A sobie zrobię jajecznicę  :gotowanie:Bo mi Kasia smaka narobiła :tanczy:

MeryKy, Rösti będę broniła jak niepodległości :D! Nie wiem, jak je robisz, ale pieczone w piekarniku są pyszne. To jedyny gotowiec, który jem, bardzo lubię i żałuję, że w Pl nie ma.
Trzeba je piec na ruszcie, w 200* z termoobiegiem jakieś 20 minut (ja piekę prawie pół godziny, bo lubię, jak są bardzo chrupiące) i oczywiście nie profanować ich musem jabłkowym ;(.
26 września 2016 21:59
salazar

MeryKy, Rösti będę broniła jak niepodległości :D! Nie wiem, jak je robisz, ale pieczone w piekarniku są pyszne. To jedyny gotowiec, który jem, bardzo lubię i żałuję, że w Pl nie ma.
Trzeba je piec na ruszcie, w 200* z termoobiegiem jakieś 20 minut (ja piekę prawie pół godziny, bo lubię, jak są bardzo chrupiące) i oczywiście nie profanować ich musem jabłkowym ;(.

Następnym razem zrobię tak jak radzisz 
26 września 2016 22:00 / 1 osobie podoba się ten post
MeryKy

Następnym razem zrobię tak jak radzisz :-)

Smaczne to jest ?
26 września 2016 22:02 / 1 osobie podoba się ten post
Kobietka

Smaczne to jest ?

Dobre było, naprawdę. 
26 września 2016 22:02 / 2 osobom podoba się ten post
Jak zwał tak zwał ,a obiad na zamowienie bym ,gotuje o co poprosi dama,bo pan to mu wsio rawno:dokucza:
26 września 2016 22:03 / 1 osobie podoba się ten post
MeryKy

Dobre było, naprawdę. :fastfood:

Może przetestuję....? Ciekawa jestem jak to smakuje. Dzięki
26 września 2016 22:06 / 2 osobom podoba się ten post
Kobietka

Smaczne to jest ?

Kobietko, do mięs, do sosu grzybowego/pieczarkowego + jakaś surówka/sałata, dla mnie pycha :).
26 września 2016 22:07 / 2 osobom podoba się ten post
Kobietka

Może przetestuję....? Ciekawa jestem jak to smakuje. Dzięki :-)

Jadłam z jajecznicą i Pdp też tak sobie zażyczyła
26 września 2016 22:09 / 3 osobom podoba się ten post
salazar

Kobietko, do mięs, do sosu grzybowego/pieczarkowego + jakaś surówka/sałata, dla mnie pycha :).

Właśnie mam pojutrze planowany sos pieczarkowy i tak szukam co by do tego  ciekawszego niż makaron wykombinować. Pasi chyba ? A jakąś firmę konkretną polacacie, czy bez różnicy ?
26 września 2016 22:11 / 2 osobom podoba się ten post
MeryKy

Jadłam z jajecznicą i Pdp też tak sobie zażyczyła. :-)

Jajecznicę to ja lubię, ale solo ! Tzn. z bułeczką i masełkiem, ale nie z plackami
Smakowało ?
26 września 2016 22:16 / 1 osobie podoba się ten post
Kobietka

Właśnie mam pojutrze planowany sos pieczarkowy i tak szukam co by do tego  ciekawszego niż makaron wykombinować. Pasi chyba ? A jakąś firmę konkretną polacacie, czy bez różnicy ?

Bardzo! Ja kupuję w Penny i te są wg mnie bardzo dobre, ale chyba wszystko jedno, gdzie kupione.
26 września 2016 22:18 / 2 osobom podoba się ten post
Kobietka

Jajecznicę to ja lubię, ale solo ! Tzn. z bułeczką i masełkiem, ale nie z plackami :yo:
Smakowało ?

Smakowało a planowałam tych placuszków nie jeść. Oczywiście skończyło się na postanowieniu 
26 września 2016 22:34
salazar

Bardzo! Ja kupuję w Penny i te są wg mnie bardzo dobre, ale chyba wszystko jedno, gdzie kupione.

Dzięki, jutro wybieram się do Penny, luknę i może się zdecyduję
26 września 2016 22:35 / 1 osobie podoba się ten post
MeryKy

Smakowało a planowałam tych placuszków nie jeść. Oczywiście skończyło się na postanowieniu :-)

Jak smakowało, to było warto :pomponiara: