Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #8

29 września 2016 17:05 / 3 osobom podoba się ten post
Były gołąbki z sosem pomidorowym ,ciasto ,kompot.
29 września 2016 17:27 / 9 osobom podoba się ten post
magdzie

No no i ja bym zjadla takue cus))
Mowisz , ze pachnie w calym domu ? uwielbiam takie zapaszki))
Tu gdzie jestem ( jeszcze) podczas gotowania drzwi od kuchni musza byc zamkniete !!!! Wlaczony okap na full i okno na szerokosc otwarte , pani ta nie lubi zapachow kuchennych :strach na wroble:.Nie daj Bog , aby zapaszki dostaly sie do pokoju , wtedy caly dzien wietrzenie pokoju, nawet jak sasiadka gotuje i wlata czasem powiew pieknego jedzienia , general karze zamykac okna !!! Tak to jest jak czlowiek cale zycie nie gotowal , a z gotowcow jechal ...))))

Mam duze szczescie do Podopiecznych. Wlasciwie cokolwiek nie zrobie,wszyscy sa szczesliwi. Zawsze mi dziekuja,za kazda blahostke,a ja czuje sie spelniona. Bo przeciez po to tutaj jestem...Zeby sluzyc pdp cala soba. Czerpie tez z tego duza satysfakcje, ucze sie ciagle cos nowego. Na przyklad pierwszy raz w zyciu,zalozylam sobie ogrodek ziolowy. Co prawda nie tak dawno,ale jaka to radosc widziec,kielkujace roslinki,ktore wychodza powoli z ciemnego torfu,nasypanego do doniczek. Mam wiec juz roslinne noworodki...Bedzie szczypiorek,pietruszka naciowa,kolendra,bazylia cytrynowa oraz estragon. Juz nie moge sie doczekac kiedy bedzie perwszy plon ;)))))) Podopieczna szczesliwa bo moze podlewac roslinki,dzieki czemu ma ciekawe zajecie i jest aktywowana.Co to bedzie za radosc,gdy bede mogla dodac swiezej,wlasnorecznie wyhodowanej bazylii do zupy pomidorowej. Oczywiscie z wlasnorecznie zrobionego przecieru,ktory specjalnie przywiozlam z Polski ;)))) Znowu bedzie pachnial caly dom! Bo dom,w ktorym panuje szczescie musi kipiec od aromatow ;))))
29 września 2016 17:34 / 5 osobom podoba się ten post
No to super mieć taką opiekunkę jak Ty Mycha,ja powiem Ci że mam taką koleżankę ona mówi że w kuchni to powinny być zapachy kuchenne ma się przypalić cebula i ma pachnieć kuchnią a nie mają takie kuchnie na pokaz nic na szafce nie stoi wszystko pochowane,sam metal szaro buro i ponuro,ja lubię wnętrza przytulne raczej ciepłe nie metaliczne.Ale nie cierpię zapachów kuchennych też wietrzę robię przeciągi po gotowaniu.
29 września 2016 17:34 / 4 osobom podoba się ten post
Bardzo madrze napisalas
29 września 2016 18:20 / 6 osobom podoba się ten post
Wróciłyśmy z dobrą siostrą późno i obiadek był puszkowy czyli Linsensuppe/puszki z Lidla/.Juz kiedys taka jadłam,z Aldika,ale była powiedzmy średnia,a ta smaczna,posypałam tylko pietruszka i zagrzałam.PDP zjadła 3 talerze!!!!My z Bachą po 2,garnek wyskrobany do czysta:)I szybko i smacznie:)Teraz możemy na Orlenie za dystrybutor robić:):):)Hi hi hi
Opowiadają sobie siostry,co która dziś robiła:zła pyta dobrą co na obiad jadła dziś,a ta na to:całkiem zapomniałam!I pyta mnie:był dziś obiad,bo nie pamietam co jadłam:):):)
29 września 2016 18:28 / 1 osobie podoba się ten post
Talerzy ci u nas dostatek:)Możemy użyczyć za drobną opłatą:):):)
30 września 2016 07:13 / 2 osobom podoba się ten post
Dzisiaj wątróbka  z ziemniakami i sporo cebulki , surówka z kiszonej kapusty ( dotrę marchewki). Obowiązkowo cos do picia
30 września 2016 07:22 / 3 osobom podoba się ten post
mleczkovoll40

Dzisiaj wątróbka  z ziemniakami i sporo cebulki , surówka z kiszonej kapusty ( dotrę marchewki). Obowiązkowo cos do picia :-)

U mnie też wątróbka , ale cielęca , duszona w czerwonym winie. Do picia też coś podam :)
30 września 2016 07:24 / 6 osobom podoba się ten post
Placki ziemniaczane,mus jabłkowy,zupacrem szparagowa
30 września 2016 07:52 / 4 osobom podoba się ten post
Rybka z patelni ,ziemniaki,surówka z kiszonej kapusty,kompot.
30 września 2016 08:07 / 5 osobom podoba się ten post
Śledź z jabłkiem pod pierzynką sosu jogurtowego i ziemniaki.
30 września 2016 08:28 / 6 osobom podoba się ten post
Wczoraj wnuczek przyniósł Pdp pizze wieczorem i coś czuję, że zażyczy to sobie na obiad? A więc, ręce i nogi będa miały spokój 
30 września 2016 08:54 / 6 osobom podoba się ten post
Ryba firmienna Bofrost, frytki firmienne Bofrost , brokuly firmienne Bofrost )))) zyc nie umierac )))
30 września 2016 08:58 / 4 osobom podoba się ten post
magdzie

Ryba firmienna Bofrost, frytki firmienne Bofrost , brokuly firmienne Bofrost )))) zyc nie umierac )))

nie nazekaj jutro do domku obiad juz maz gotuje 

powiem Ci jednak ze moja pdp tez ma tego Bofrosta i rybka calkiem calkiem

u mnie makaron spagheti ze szpinakiem i parmezanem
30 września 2016 09:24 / 4 osobom podoba się ten post
Muszę się na zakupy wybrać a moja Pdp jeszcze śpi? Nie wiem jakie menu ustali? Planowałam na dzisiaj knedleOrimowe.
Ale jak na razie to się tylko na planach skończyło.